Bedst i test: Elektrolytter til træning, tabletter og pulver

Elektrolytter bedst i test, Energipulver, elekrolytter test, energidrik pulver, bedste sportsdrik, sportsdrik test, bedste energi pulver, elektrolyt, purepower

Elektrolytter er næringssalte, som findes naturligt i væskerne i din krop. Elektrolytter er afgørende for kroppens væskebalance og ydeevne. Elektrolytter er ioner, hvilket betyder salte. Forskellige former for elektrolytter / salte kan være natrium, kalium, klorid og magnesium. Man indtager elektrolytter fra det man spiser og drikker, og man udleder elektrolytterne når man sveder. Der findes kosttilskud med elektrolytter, hvoraf de mest almindelige typer er energipulver, elektrolytpulver eller hydro tabs med elektrolytter.

MereSport's Value Pick

Bedste elektrolytter i test, bedst i test, elektrolyt tabletter, hydro tabs, purepower hydro tabs
PurePower Hydro tabs

MereSport's Anbefaling

Purepower Elektrolytter

MereSport's Sportsdrik

LinusPro Energipulver
Menneskekroppen består af 60 % vand. Alle kroppens celler indeholder en vis mængde væske, og for at de kan opretholde deres funktion, er det vigtigt, at man ikke dehydreres – Allerede ved 2 % dehydrering der mister man 20 % ydeevne. Derfor er selve væskebalance uhyre vigtig når kroppen skal performe. Og her er elektrolytter enormt vigtige for væskebalancen, idet at salte / elektrolytter er involveret i flere af kroppens vigtigste processer; bl.a. fordøjelsessystem, nervesystem, muskel- og hjertefunktion. Elektrolytter er især vigtige for atleter eller sportsudøvere, der deltager i anstrengende fysisk aktivitet, da man hurtigt udleder salt / elektrolytter ud af kroppen igennem sved når man er fysisk aktiv – især ved cardio. Elektrolytter er med andre ord helt basale for, at din krop kan bevare den rette væskebalance.

Vi mennesker har en enormt stor varmeledning, hvor at vi omdanner størstedelen af vores energi til varme. Kroppen udleder store mængde væske og salte igennem sved når vi motionerer og dyrker sport, hvorfor at væske- og saltbalancen falder i takt med længden af træningspas. Vi kender alle sammen til at vi skal huske at drikke vand, men man bør også være opmærksom på at få nok salte / elektrolytter. Elektrolytpulver (også kaldet energipulver) eller elektrolyt tabletter er den bedste måde at indtage salte / elektrolytter under træning.

Det er vigtigt at notere sig at væskebalance og saltbalance er ikke er det samme og er 2 unikke balancer. Man kan drikke alt det væske man vil og stadig være dehydreret, hvis ikke man får fyldt saltbalancen op med elektrolytter. Får man ikke fyldt sin saltbalance op med elektrolytter, så vil man underpræstere. Indtager man ingen elektrolytter / salte, så har man en dårlig væskebalance, da væsken ikke har noget at binde sig til, hvilket resulterer i at man konstant vil gå og være dehydreret. Når vi mennesker sveder, så mister vi næringssalte – det som vi kalder for elektrolytter. Hvis ikke de mistede elektrolytter bliver erstattet, så vil musklerne efter få timers høj aktivitet (endnu mere i varmen) miste deres optimale ydeevne, hvilket ofte resulterer i kramper.

Derfor er elektrolytter utroligt vigtige, især hvis du er sportsudøver, er aktiv med længerevarende træningspas eller konkurrence på omkring eller over 1 time. Om så du dyrker løb, cykling eller anden form for sport, så bør du indtage noget af det bedste energipulver med elektrolytter under træning eller konkurrence. Herunder har vi samlet en liste over de bedste energipulver med elektrolytter og de bedste elektrolyt tabletter (hydro tabs) på markedet.

Elektrolytpulver

Hydro Tabs Elektrolyt

Hvad er forskellen på elektrolytter og energipulver?

Energipulver eller elektrolytpulver er egentligt 2 ord for den samme betegnelse. De bedste energipulver indeholder nemlig også elektrolytter for at opretholde en god saltbalance samtidigt med at du får energi i form af kulhydrater fra energipulveret.

Forskellen på de forskellige elektrolyt produkter: energipulver, energidrik pulver og hydro tabs (brusetabletter). Der findes elektrolyt-produkter som udelukkende giver salte, men også elektrolyt-produkter som indeholder kulhydrater og nogle inkluderer koffein for en opvækkende effekt. Elektrolyt tabletter / Hydro tabletter indeholder ikke kulhydrater og derfor ikke energi, men er til for at opretholde din saltbalance. Elektrolyt tabletter eller hydro tabs kan derfor være godt at indtage, hvis du dyrker motion omkring eller under 1 times varighed.

Træner du mere end 1 time, så giver det god mening at have energipulver i drikkedunken, som indeholder elektrolytter. Eks. Purepower Carbo Race elektrolytpulver (energipulver), som vi anbefaler nedenfor.

Purepower og Cykelpartner samarbejder i et video-collab, hvorfor at de også har lavet en video omkring elektrolytter, energipulver og de forskellige typer af elektrolytter. Du kan se videoen nedenfor, hvor at Lars fra Cykelpartner og Tobias fra Purepower sammen taler om hvad forskellen er og hvilke formål henholdsvis elektrolytpulver, energipulver og elektrolyttabs bruges til.

MereSport.dk's Anbefaling - Bedste elektrolytter i test + bedste energipulver

Purepower carbo race elektrolytpulver

 • Smag af hindbær læskedrik som man kender fra sportshaller
 • Træner du ofte anbefales det at du køber mere af gangen
 • Tilbud: Spar 5 % ved køb af 3 stk. PurePower energipulver

Carbo-Race-Hindbaer-1kg-web

Gå til forhandler

MereSport.dk's Anbefaling - Bedst i test: Elektrolyttabletter / Bedste hydro tabs

Purepower hydro tabs - mix 5 stk.

 • Tilbud: Spar mere end 50 % ved køb af 5 PurePower Hydro Tabs
 • Det anbefales at du køber flere af gangen, da man hurtigt bruger et rør
 • Bedste hydro tabs med elektrolytter

Bedste elektrolytter i test, bedst i test, elektrolyt tabletter, hydro tabs, purepower hydro tabs

Gå til forhandler

MereSport.dk's anbefaler: Energipulver til træning - Sportsdrik med elektrolytter

LinusPro Energy powder - Billig energipulver

 • Træner du ofte bør du købe flere af gangen
 • 600 gram sportsdrik

Elektrolytter test 2022, bedste elektrolytter til prisen, LinusPro energipulver

Gå til forhandler

MereSport.dk's anbefaler: Elektrolyt tabletter fra LinusPro

LinusPRO hydro tabs elektrolytter

 • Det anbefales at du køber flere af gangen, da man hurtigt bruger et rør

Bedste hydrotabs, LinusPro hydro tabs, elektrolyttabletter, Elektrolytter test 2023, bedste elektrolyt tabletter til prisen, LinusPro elektrolyt tabletter

Gå til forhandler

MereSport.dk's anbefaler: Elektrolyt tabletter fra Bodylab

Bodylab Hydro Tabs - 1x20 elektrolyt tabs

 • Det anbefales at du køber flere af gangen, da man hurtigt bruger et rør

Bedste elektrolyt tabs, Elektrolytter, Bodylab elektrolyttabs,hvad er elektrolytter?

Gå til forhandler

MereSport.dk's anbefaler High5 energipulver, sportsdrik

High5 Energy Source - Elektrolyt energipulver

High5 elektrolytter, elektrolytter bedst i test, elektrolytter test

Gå til forhandler

Vælg 5 elektrolytprodukter - Få mere elektrolyt energipulver til en lavere pris

Mix 5 kg. carbo race elektrolytpulver

 • Tilbud: Spar 10 % ved køb af 5 stk. PurePower energipulver
 • Bedste energipulver til løb og cykling over 1 time

Bedste elektrolytter i test, bedst i test, elektrolyt tabletter, hydro tabs, purepower, mix-5-carbo-race-6.w610.h610.fill (1)

Gå til forhandler

MereSport.dk's anbefaler elektrolytpulver / energipulver fra SIS

SIS GO elektrolytdrik - Appelsin - Energipulver

 • 1,6 kg energipulver til cykling og løb

SIS elektrolytpulver, elektrolytter, elektrolytter bedst i test, elektrolytter test

Gå til forhandler

MereSport.dk's anbefaler elektrolyt energipulver fra Powerbar IsoActive

Powerbar IsoActive Energipulver - Appelsinsmag

 • 1,3 kg energipulver til cykling og løb

Powerbar elektrolytpulver, elektrolytter, elektrolytter bedst i test, elektrolytter test

Gå til forhandler

MereSport.dk's anbefaler: Bulk elektrolytpulver / energipulver

Bulk Complete Hydration Sportdrik - Elektrolytter

Elektrolytter, Bedste elektrolytter, bedst i test, 2022, Bulk Elektrolytpulver, Complete Hydration Drik, 2023, væskebalance, elektrolytter i drikkedunken

Gå til forhandler

MereSport.dk's anbefaler SIS elektrolyt tabs, energi tabletter

SIS GO - Hydro Tabletter - Elektrolyt tabletter

SIS GO, elektrolytter bedst i test, elektrolyt tabletter, hydro tabs, purepower hydro tabs

Gå til forhandler

Værd at vide om elektrolytter:

Som nævnt tidligere i artiklen, så består 60 % af kroppen af vand. Men kroppens totale væskemængde afhænger fra person til person og er helt afhængig af kroppens mængde af muskelvæv og fedt. Muskelvæv indeholder meget væske og fedt indeholder ganske lidt væske.

Elektrolytters effekt på kroppen

Bemærk: Ved indtag af elektrolyt-kosttilskud mindsker risikoen for disse punkter. Ubalance i din elektrolyt-balance kan påvirke kroppen på følgende vis:

 • Dehydrering: Elektrolytter er involveret i at regulere kroppens væskeniveauer, og ubalancer kan føre til dehydrering. Mangel på elektrolytter kan forårsage symptomer som tørst, mundtørhed, træthed og svimmelhed.
 • Muskelkramper og -svaghed: Elektrolytter er vigtige for muskelfunktionen. Ved ubalancer i elektrolytbalancen vil man eks. opleve at musklerne blive svage eller går i krampe. Dette kan påvirke atletisk præstation og krampetræk kan forårsage ubehag.
 • Nerve- og hjernefunktion: Elektrolytter er involveret i at overføre nerveimpulser i kroppen. Og ved ubalance kan nerve- og hjernefunktionen blive påvirket, hvilket kan forårsage symptomer som forvirring, irritabilitet og anfald.
 • Hjerterytme: Elektrolytter er afgørende for at opretholde en normal hjerterytme, og ubalancer kan forårsage uregelmæssige hjerteslag, hvilket kan være farligt.
Generelt spiller elektrolytter en afgørende rolle i mange vigtige funktioner i kroppen, og opretholdelse af korrekte niveauer af elektrolytter er afgørende for optimal sundhed og ydeevne.

Hvornår og hvor mange elektrolytter skal man indtage?

Den nødvendige mængde af elektrolytter påvirkes af flere faktorer. Det nødvendige elektrolytindtag afhænger af temperaturen og dit salt niveau. Det handler derfor meget om at kende sig selv og teste elektrolytter eller elektrolyt energipulver under sin træning, teste og arbejde med hvilke og hvor meget energipulver med elektrolytter der virker for en. Det anbefales at man følger instruktionerne på energipulveret eller elektrolyt tabletterne i forhold til blandingsforhold.

Træner du i op til en time, er vand uden andet opblanding som regel nok. Træner du i højere temperaturer eller træner du i længere tid (+1 time), er det en god idé at supplere med sportsdrik med elektrolytter. Og er det en længere træning +1,5 – 2 timer, så anbefales det kraftigt at man vælger et elektrolytprodukt som indeholder nogle kulhydrater, så man kan få noget energi – Oftest vil elektrolytpulver have kulhydrater tilført, hvorimod elektrolyttabletter / hydro tabs, så er det uden kulhydrater. Træner du længer distancer, så bør du også tænke på din restitution, hvor at recovery boots eller en massagepistol er 2 gode produkter til at optimere og effektivere restitutionen. Her kan du kan læse vores guidende massagepistol test.

Det anbefales at man overholder den maksimale dossering som producenterne af elektrolytter skriver (4 elektrolyt tabletter / hydro tabs pr dag). De fleste af elektrolyt-produkterne er udviklet i samarbejde med nogle af Danmark’s bedste atleter inden for triatlon og landevejscykling. Det sikrer at man får et elektrolyt-produkt som fungerer for kroppen og som er testet af eksperter over længere distancer og træningspas.

Elektrolytter til træning

Elektrolytter er afgørende for at opretholde korrekt hydrering og balance i kroppen, og elektrolytter spiller en vigtig rolle i vores atletiske præstation. Når du deltager i fysisk aktivitet, især hård træning, vil du miste elektrolytter gennem sved – især ekstra meget hvis du saltsveder. I takt med at du udleder elektrolytter igennem sved, så er der større risiko for elektrolyt-ubalancer, hvilket kan påvirke din præstation og dit helbred.

Erstatning af tabte elektrolytter kan gøres ved at drikke elektrolytblanding fra energipulver eller hydro tabs. At indtage nye elektrolytter fra et elektrolyttilskud under træning er meget vigtigt for at opretholde en god hydrering, væskebalance og vil hjælpe dig med at opnå optimal atletisk præstation – des længere og hårdere fysisk aktivitet, des mere har du brug for at indtage elektrolytter under din træning.

Har du tænkt dig at indtage elektrolytter under en konkurrence som eksempelvis et maraton, så er det en god idé at have testet brugen af elektrolytter på din krop over flere træningspas inden. Dette bør du teste med henblik på at finde ud af hvordan din mave reagerer på det, og langsomt vende maven til det.

Ønsker du at have elektrolytter i din drikkedunk imens du cykler, så kan evt. se denne video, hvor at vi har kortet videoen af til det vigtigste omkring elektrolytter, hvorfor og hvordan de bedste elektrolytter er med til at forbedre din fysiske præstation.

Elektrolytter om vinteren?

Behøver man elektrolytter om vinteren? Det korte svar er: Ja. Særligt hvis du dyrker sport eller cardio over længere perioder. Det er generelt vigtigt at opretholde korrekt hydrering, væskebalance og elektrolytbalance hele året rundt, også om vinteren. 
 
Vi har allerede været omkring at elektrolytter er vigtige mineraler som opretholder en mere optimal kropsfunktion, herunder regulering af din krops væskebalance, samt nerve- og muskelfunktion. Faktisk, så er også elektrolytter vigtige om vinteren, da kroppen bruger ekstra meget energi på at holde kroppen varm, og at opretholde en god væskebalance er ‘kroppens benzin’ til at holde dig kørende og varm om vinteren. Derfor kan træning om vinteren også føles ekstra hårdt. 
 
Og selvom du måske ikke sveder lige så meget om vinteren i det kolde vintervejr, som du sveder om sommeren, så er det altså stadig vigtigt at erstatte de elektrolytter, som går tabt gennem de normale kropsfunktioner som vejrtrækning, vandladning og sved. 
 
Særligt, hvis du dyrker vintersport eller motionerer om vinteren, er det især vigtigt at være opmærksom på din elektrolytbalance – Eks. hvis du løber eller cykler om vinteren vil det være en god idé at indtage elektrolytter. Dehydrering og mangel på elektrolytter kan føre til hurtigere træthed, muskelkramper, mangel på energi og andre problemer, der kan påvirke din præstation negativt. Det er en god idé at drikke væsker, der indeholder elektrolytter. Des længere distancer, des mere vigtigt er det at være opmærksom på at du får elektrolytter, og det samme gør sig gældende efter træning, hvor at vi anbefaler at du indtager elektrolytter for at opretholde en god elektrolytbalance.
 
Elektrolytter til hjemmetræning
Når man træner derhjemme – løber på løbebånd derhjemme eller cykeltræner på en hometrainer er det lige så vigtigt at indtage elektrolytter. Når man dyrker motion indendøre så sveder man og udleder salte (elektrolytter) igennem sved. Derfor er det lige så vigtigt at opretholde korrekt hydrering og erstatte disse elektrolytter. Ved at blande energipulver med elektrolytter eller en hydrotabs i din drikkedunk, så vil du undgå problemer som muskelkramper og træthed. Som tidligere belyst, så vil kroppen allerede ved 2 % dehydrering miste 20 % ydeevne når du motionerer – Og 2 % dehydrering vil man hurtigt opnå, og 20 % barberet af sin præstationsevne er en væsentlig forskel, især over længere distancer.
 

Hvad er Hydro tabs?

Hydro tabs er en type elektrolyttilskud, der almindeligvis bruges af atleter og sportsudøvere som dyrker fysisk aktivitet – både under træning og kamp. Hydro tabs er små, opløselige tabletter som tilsættes vand, hvorefter at tabletten opløses og giver en elektrolytblanding. Hydro tabs er gode at blande op i en drikkedunk. Hydro tabs er en praktisk, nem og hurtig måde at genopbygge elektrolytter og understøtte hydrering under træning.

De bedste hydro tabs indeholder elektrolytter i form af de forskellige salte: natrium, kalium, calcium og magnesium, hvilket er afgørende for at opretholde korrekt hydrering, væske- og saltbalance i kroppen. Hydro tabs kan også indeholde vitaminer og mineraler, der menes at understøtte din fysiske præstation og sundhed. 

Det er vigtigt at hydrere ordentligt og erstatte tabte elektrolytter under træning for at understøtte din præstation og dit generelle helbred. Den specifikke timing for at indtage hydrotabs vil afhænge af dine individuelle behov, samt typen og intensiteten af din fysiske aktivitet. Generelt er det en god idé at begynde at indtage hydrere og genopbygge elektrolytter før, under og efter træning for bedre at opnå optimal ydeevne.

At indtage hydro tabs er særligt godt ved høj-intensiv fysisk aktivitet på omkring 1 time eller mindre – Eks. et kortere løb, eller i pausen af en fodboldkamp eller håndboldkamp, hvor at du kan indtage elektrolytter via hydro tabs for at opretholde en god saltbalance.

Hvad er energipulver?

Energipulver er en type kosttilskud, der typisk bruges til at øge energiniveauet og øge den fysiske ydeevne. Energipulver indtages normaltvis i form af et pulver som blandes med vand i en drikkedunk. De aktive ingredienser i energipulver kan omfatte koffein, B-vitaminer og elektrolytter (forskellige salte), hvilket er med til at øge dit energiniveau, udholdenhed og optimere din væskebalance. Nogle bruger energipulver som et supplement til før træning for at hjælpe dem med at præstere bedre under fysisk aktivitet, men det er også helt oplagt at indtage energipulver med elektrolytter under din træning, hvis du træner længere tid end en time. Energipulver med elektrolytter er eksempelvis helt oplagt at blande i drikkedunken når du cykler, så du på de lange ture hverken går sukkerkold eller mangler elektrolytter.

Elektrolytter bedst i test, Energipulver, elektrolyt, purepower

Hvorfor er vand ikke nok, hvis man mangler væske?
Vi har alle fået at vide, at man skal huske at drikke væske eller at man mangler væske, men faktisk mangler du aldrig bare væske, man mangler også elektrolytter. Kroppen har brug for salt og sukker ud over vand for at få rettet salt- og væskebalancen op igen. Væskebalancen og saltbalancen afhænger af hinanden. Drikker du kun vand, fortynder du indholdet af elektrolytter i din krop og din krop vil derfor mangle yderligere elektrolytter / salte. I lette tilfælde af saltmangel kan du rette op på det ved efterfølgende at få salt via mad og drikke.

Du kan også rette op på saltbalancen ved at drikke en sportsdrik med elektrolytter. En elektrolyt sportsdrik er især en god idé og nødvendighed for at præstere under længere aktiviteter. Ved træninger længere end 1 time anbefales det at indtage elektrolytter. Ved du fx. at du skal cykle flere timer, så vil det være en gode idé at blande elektrolytter i drikkedunken. Ved at have elektrolytter i drikkedunken, så forebygger du samtidigt ændringer i din elektrolytbalance, hvilket kan føre til svækkelse af muskler, kramper og svimmelhed – som med sikkerhed vil gøre din træning hårdere end hvis du havde styr på elektrolytbalance ved at indtage elektrolytter løbende.

Hvad kan man få elektrolytter fra?

Igennem eks. kosttilskud kan du få den mængde elektrolytter, kroppen har brug for. Der findes forskellige typer produkter med henblik på at indtage elektrolytter. Forhandlere af elektrolyt tilskud har oftest to forskellige typer elektrolyt produkter, så du kan indtage dine elektrolytter på to forskellige måder – Henholdsvis elektrolytpulver og elektrolyt tabletter.
 

Der er findes også fødevarer som er rige på elektrolytter og som kan være en god kilde til disse elektrolytter. Her er en række eksempler:

 • Kokosvand
 • Frugtsmoothies
 • Nødder
 • Vandmelonjuice
Det er vigtigt at indtage en afbalanceret kost, der indeholder en række fødevarer, der er rige på elektrolytter for at understøtte optimal sundhed og atletisk præstation.
 

Hvad er de typiske symptomer på elektrolytmangel?

Under særlige forhold, hvor din krop mister mere væske end vanligt, eks. vil man oftest stødde på dette når det er varmt eller under træning, så vil du have behov for at indtage flere elektrolytter end normalt. Behovet for elektrolytter er ekstra stort, hvis træningen foregår i varme omgivelser. 

Mangler du elektrolytter, vil kroppen typisk reagere med følgende; Forvirring, sløvhed, udmattelse, muskelkramper. Underskuddet af elektrolytter vil typisk opstå i forbindelse med at kroppen mangler væske. Kroppens tegn på væskemangel er, oplagt hvis at du er tørstig, men andre tegn kan være på dårlig væskebalance kan være: Hovedpine, kvalme, svimmel eller at du har svært ved at koncentrere dig. Når man føler tørst, så vil kroppen allerede være en smule dehydreret.

Drikker du for meget væske, så kan det i sjældne tilfælde også betyde at du mangler elektrolytter, da man dermed har neutraliseret og skyllet mange af kroppens elektrolytter / salte ud. Hvis du drikker over tre liter vand om dagen, bør du være ekstra opmærksom på også at få elektrolytter.
 
Træner du længere distancer, så bør du også tænke på din restitution, hvor at recovery boots eller massagepistol er 2 gode produkter til at optimere og effektivere restitutionen. 
 

Cykler du meget og kigger på elektrolytter med formålet at cykle, så kunne det være at du var interesseret i at læse mere om vores artikler om cyklingcykelhjelm testbedste cykelcomputer med GPSbedste racercykelcykelsko test og Hometrainer til ZWIFT og BKOOL.

Elektrolytter er også godt for dig hvis du dyrker andre sportsgrene som fodbold eller hvis du løber. Du kan læse vores artikel om de bedste løbesko, vores løbeur testproteinpulver test eller vores artikel om de bedste fodboldstøvler.

Elektrolytter til at supplere særlige tilfælde

Elektrolytter i form af energipulver er særdeles godt for motionister og sportsudøvere som har lange træningspas på +1 times varighed. Men et tilskud af elektrolytter er ikke kun godt hvis du dyrker motion og sport. Har du eks. en maveinfektion med opkastninger eller diarré, så kan elektrolytter hjælpe med at undgå dehydrering og opretholde en god salt- og væskebalance. Lige såvel, kan det vil tilfælde være godt, hvis du får behandling med vanddrivende medicin, hvor du tisser meget.

Test og ekspertkilder

Der ligger et stort arbejde bag artiklen. MereSport.dk har til formål at give dig en objektiv vurdering af produktkategorien og produkterne. Selvom vi er eksperter indenfor energipulver og elektrolytter, samt selv har gjort os flere års erfaring ved brug af elektrolyt energipulver til træning, så er det altid godt at være åben overfor andre ekspertkilder og mediers vurdering af produkterne – Med et kig på mest relevante danske og internationale test og ekspertkilder om emnet. Derfor henviser vi til følgende kilder som er anvendt i udarbejdelsen af artiklen.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Elektrolytter er næringssalte, som findes naturligt i væskerne i din krop. Elektrolytter er ioner, hvilket betyder salte. Forskellige former for elektrolytter / salte kan være natrium, kalium, klorid og magnesium. Du indtager elektrolytter fra det du spiser og drikker, og udleder elektrolytterne når du sveder. Elektrolytter er afgørende for kroppens salt- og væskebalance og ideelt for din ydeevne.

Hvis din krop ikke har behov for elektrolytter, så bør du ikke tage elektrolytter som tilskud. Har du derimod tænkt dig at tage elektrolytter under en konkurrence, fx et maraton, er det en god idé at have testet produktet på din krop flere gange inden, så du ved, at din mave kan tåle det. På den lange bane risikerer du alvorlige bivirkninger for hjerne og hjerte, hvis du går og tager elektolyt-tilskud uden at have behov for det.

Ja, elektrolytter kan hjælpe mod tømmermænd. Et stort alkoholindtag kan føre til dehydrering, både fordi at alkohol har en vanddrivende effekt, og fordi det kan føre til opkast. Det påvirker salt- og væskebalancen negativt og du mister derfor dine elektrolytter som er nødvendige for at kroppen fungerer normalt. Derfor kan et tilskud af elektrolytter hjælpe dig mod tømmermænd, og nemmere og hurtigere slippe af med tømmermændende.

Electrolytes betyder elektrolytter på dansk. Elektrolytter dækker over kroppens salte og elektrolytter er helt basale for, at din krop kan bevare den rette salt- og væskebalance. Elektrolytter er essentielle i flere af kroppens vigtigste processer; bl.a. fordøjelsessystem, nervesystem, muskel- og hjertefunktion.