Havsvømning udstyr – Bedste svømmeudstyr til åbent vand

Bedste havsvømning udstyr, Svømmeudstyr til åbent vand, svømmeudstyr til åbent vand, 2024. svømmeudstyr test, bedst i test, testvinder, bedste våddragt til åbent vand, bedste svømmebriller, badehætte, bedste havtaske, bedste svømmeur, neoprenhandsker, neoprensko - 2023

Med det bedste havsvømning udstyr får du den nødvendige øget sikkerhed ved svømning i åbent vand. Havsvømning eller svømning i åbent vand (også kaldt Open Water Swimming) er en populær og udfordrende aktivitet. 

Svømning i åbent vand giver dig en mere unik oplevelse for svømmere sammenlignet med svømning i en svømmehal. Havsvømning betragtes som en meget mere udfordrende form for svømning, primært på grund af uforudsigeligheden af vand og vejr med bølger og strømme. 

Derfor er der øget behov for havsvømning udstyr specifikt for svømning i havet og åbent vand, hvilket er nødvendigt for at opretholde sikkerheden under denne svømning i åbent vand. 

Hvorfor skal man bruge specielt svømmeudstyr til svømning i åbent vand?

Havsvømning i åbent vand indebærer naturligvis større risici end at svømme i en indendørs swimmingpool. Havsvømning adskiller sig fra indendørs svømning på grund af det udfordrende ved at svømme i åbent vand som vi ikke selv kan kontrollere, med varierede bølger, vejrforhold og sikkerhedsaspekter. 

For at få mest muligt ud af din havsvømning er det vigtigt at have det rette udstyr, der er specielt designet til åbent vand. Og med det bedste havsvømning udstyr / bedste udstyr til svømning i åbent vand opnår du en øget sikkerhed når du svømmer i åbent vand samt flere fordele.

Svømmeudstyr til åbent vand adskiller sig fra det svømmeudstyr, der normalt anvendes i en swimmingpool som vi kender fra en badehal grundet at havsvømning i åbent vand er mere uforudsigeligt med ændrende vejrforhold, bølger, strømme og længere afstande. 

Specielt svømmeudstyr til svømning i åbent vand er designet til at håndtere disse udfordringer og giver dig øget komfort, synlighed, sikkerhed og navigationsmuligheder imens du svømmer i havet eller anden form for åbent vand.

I denne guide gør vi dig klogere på det nødvendige svømmeudstyr til havsvømning i åbent vand, og så har vi udvalgt det bedste udstyr til svømning i åbent vand så du kan komme godt i gang med havsvømning.

Hvilket havsvømning udstyr anbefales til åbent vand?

Teoretisk set er det muligt at svømme uden svømmeudstyr, i bar overkrop, iført badeshorts, badedragt eller speedos og intet andet. 

Men det det vigtigt at notere sig at man vil blive begrænset markant ved ikke at investere i havsvømning udstyr. Altså svømmeudstyr specifikt svømning i åbent vand. 

Samtidigt vil man udsætte sig selv for større risici, hvis man ikke har benytter sig af svømmeudstyr til havsvømning. Derfor er det bedst at være forberedt med det rigtige bedste havsvømning udstyr til åbent vand. 

Herunder gør vi dig klogere på det nødvendige bedste havsvømning udstyr til åbent vand, og så har vi udvalgt det bedste udstyr til svømning i åbent vand så du kan komme godt i gang med havsvømning.

1. Våddragt til havsvømning i åbent vand

En våddragt er det bedste og mest nødvendige havsvømning udstyr. En våddragt er afgørende for at holde kroppen varm under længere svømninger og i køligere farvande. 

En våddragt til havsvømning er en tætsiddende dragt lavet af neoprenmateriale, der bruges til at svømme i koldt vand. Brug af en våddragt kan forbedre din havsvømning og give en mere behagelig oplevelse i koldt vand. 

Her er nogle punkter som du skal være opmærksom på når du vælge den bedste våddragt til svømning i åbent vand:

 1. Isolering: Våddragten giver en ekstra isoleringseffekt, da neoprenmaterialet hjælper med at bevare kropsvarmen. Dette er især vigtigt i kolde farvande, da det hjælper med at holde svømmeren varm og forhindrer afkøling.
 2. Opdrift: Neoprenmaterialet har også en naturlig opdriftseffekt, hvilket hjælper svømmeren med at flyde bedre på vandoverfladen. Dette kan være fordelagtigt for at reducere træthed og bevare energi under længere svømmeafstande.
 3. Beskyttelse: Våddragten beskytter også svømmerens hud mod solens skadelige UV-stråler og kan give en vis beskyttelse mod potentielle skarpe objekter i vandet.
 4. Reducering af vandmodstand: Den glatte overflade af neoprenmaterialet reducerer vandmodstanden og kan forbedre svømmehastigheden.

Når du vælger en våddragt til havsvømning, er det vigtigt at finde en, der passer godt til din krop og giver tilstrækkelig bevægelsesfrihed. 

Pasformen af våddragten er meget vigtig for at sikre optimal bevægelsesfrihed, og for at sørge for at dragten fungerer effektivt og føles komfortabelt under svømningen.

Du bør vælge en våddragt med den rette tykkelse baseret på hvilken sæson og vandtemperatur som du skal svømme i. 

Våddragter er tilgængelige i forskellige tykkelser, så du kan vælge den, der passer bedst til vandtemperaturen og dine personlige præferencer.

MereSport.dk's Anbefaling - Bedste våddragt til havsvømning i åbent vand

ZONE3 våddragt til herre - Advance - Sort/blå

ZONE3 våddragt til herre - Advance - Sort/blå, våddragt test, bedste våddragt til svømning i åbent vand, våddragt til havsvømning, Bedste havsvømning udstyr, Svømmeudstyr til åbent vand, svømmeudstyr til åbent vand, 2024. svømmeudstyr test, bedst i test, testvinder

Gå til forhandler

MereSport.dk's Anbefaling - Bedste våddragt til dame havsvømning

Orca våddragt til damer - S7 - Sort/orange

Orca våddragt til damer - S7 - Sort/orange, våddragt test, bedste våddragt til svømning i åbent vand, våddragt til havsvømning, Bedste havsvømning udstyr, Svømmeudstyr til åbent vand, svømmeudstyr til åbent vand, 2024. svømmeudstyr test, bedst i test, testvinder

Gå til forhandler

2. Svømmebriller til åbent vand

Svømmebriller er noget af det mest nødvendige havsvømning udstyr. Svømmebriller til åbent vand er designet med større linser, UV-beskyttelse og anti-dug teknologi. 

Svømmebriller til havsvømning bør have en tætsluttende pasform, med justerbare stropper. Du bør vælge svømmebriller af god kvalitet, der passer til dit ansigt for maksimal komfort, da du skal kunne bære dem i længere tid imens du svømmer, og svømmebrillerne bør give dig den nødvendige beskyttelse når du dyrker havsvømning i åbent vand.

MereSport.dk's Anbefaling - Bedste svømmebriller til havsvømning, testvinder

Watery Elite svømmebriller - Sort/guld

 • Svømmebrillerne kan også fås med styrke

Watery Elite svømmebriller - Poseidon Ultra Mirror - Sort/guld, bedste svømmebriller til prisen, bedste svømmebriller til havsvømning, Bedste havsvømning udstyr, Svømmeudstyr til åbent vand, svømmeudstyr til åbent vand, 2024. svømmeudstyr test, bedst i test, testvinder

Gå til forhandler

3. Badehætte / Svømmehætte

Badehætten er en del af det essentielt nødvendige svømmeudstyr til havsvømning. En badehætte til havsvømning (også kaldet svømmehætte) er lavet af latex eller silikone og tjener flere formål. Den holder på kropsvarmen og beskytter hovedet mod kulden. 

Den glatte overflade reducerer vandmodstanden (forbedrer hydrodynamik) og kan forbedre svømmehastigheden. Badehætten beskytter håret mod klorvand og solens stråler. 

En badehætte forbedrer også din synlighed og kan bruges til identifikation under svømning i gruppe eller konkurrencer. 

Vælg en god kvalitet badehætte, der passer godt til hovedet for maksimal effektivitet og komfort.

4. Bedste Svømmeur – Perfekt til åbent vand

Et svømmeur er ikke essensielt for havsvømning, men et svømmeur med GPS er en af de bedste opgraderinger til dit havsvømning udstyr. 

Svømmeure er til alle, der elsker at befinde sig i vandet. Svømmeure er særligt perfekte til svømmere, der ønsker at forbedre deres træning, se resultater og på den måde bliver motiveret, så kan et svømmeur være med til at hjælpe dig med at målrette og forbedre din svømmetræning. 

Svømmeure kan bruges til enhver form for svømning. Uanset om du elsker at svømme i en svømmehal, eller du elsker OW-svømning, findes der et svømmeur til dig. 

Svømmeure viser hastighed, svømmetag, distance, pulsmåling, kalorieforbrænding og mange andre nyttige funktioner. 

Et svømmeurs features kan virkelig være med til at forbedre din træning. Uret kan give dig brugbar data på din svømning. Der er også modeller med GPS til havsvømning / svømning i åbent vand. 

Et svømmeur kan også være et rigtigt godt valg til dig, der ønsker at tabe sig, og som ønsker at se, hvor mange kalorier du forbrænder under hver træning. 

Svømmeure er designet specifikt til at blive brugt under vandet – Dog kan du også bruge et svømmeur til eksempelvis løb eller cykling, hvorfor at et svømmeur er et af bedste marture til triatlon.

Du kan finde alt fra et elegant svømmeur til damer til et sjovt og farverigt svømmeur til børn. 

Meresport.dk Anbefaler - Bedste svømmeur til prisen & bedste Garmin svømmeur

Garmin Swim 2 - Bedste Garmin Svømmeur

Bedste svømmeur, Garmin Swim 2, bedste garmin svømmeur, svømmeur test, Bedste havsvømning udstyr, Svømmeudstyr til åbent vand, svømmeudstyr til åbent vand, 2024. svømmeudstyr test, bedst i test, testvinder

Gå til forhandler

Garmin svømmeur

Et svømmeur fra Garmin er utrolig godt, og vi kan især anbefale Garmin Swim 2 som det bedste svømmeur, hvilket virkelig kan være med til at give din svømning et ekstra ”boost”. 

Garmin Swim 2 findes i to forskellige farver, og har en masse forskellige features, som virkelig får dette svømmeur til at skille sig ud fra mængden. 

Det kan endda bruges til løb og cykling, hvilket gør det helt perfekt, hvis du dyrker triatlon eller ironman, eller hvis du bare generelt er meget aktiv i din dagligdag. 

Prisen på svømmeuret Garmin Swim 2 er også en god pris i forhold til, hvor meget du får for pengene, og hvis du leder efter et godt og alsidigt svømmeur som også kan bruges som aktivitetsur eller løbeur, så kan det uden tvivl anbefales.

5. Svømmebøje / Safety buoy

Vi mener at en svømmebøje er en del af det nødvendige havsvømning udstyr til svømning i åbent vand. En svømmebøje eller safety buoy (også kaldet havtaske), er en oppustelig bøje eller taske, der bruges af svømmere til svømning i åbent vand. 

En svømmebøje er en oppustelig bøje, som svømmeren bærer og efterlader i vandet, primært for bedre synlighed og opdrift.

Svømmebøjer er typisk lavet af let og holdbart materiale som neopren og har en lufttæt kammer, der tillader svømmeren at puste luft ind og oppuste bøjen før svømningen. 

Når den er oppustet, fungerer svømmebøjen som en flyder, der følger svømmeren og flyder på vandoverfladen. 

Svømmebøjer er typisk lavet i en skrigende neon-farve som orange, gul eller pink, hvilket gør dig mere synlig overfor for andre svømmere, SUP-boards eller både i vandet, især hvis der er dårlig sigtbarhed. 

Bøjen er også med til at give ekstra opdrift, hvilket er nyttigt, hvis du bliver træt imens du svømmer og har brug for at hvile dig kort. Det hjælper også med at forhindre overanstrengelse under længere svømninger.

Nogle svømmebøjer har et vandtæt rum så den kan fungere som havtaske, hvilket giver dig mulighed for opbevaring af vandflaske, nøgler, mobiltelefon, skiftetøj og andet – alt afhængigt af svømmebøjens størrelse.

Meresport.dk Anbefaler - Bedste svømmebøje og havtaske med opbevaring

Watery Svømmebøje Pro 28L - Orange havtaske

 • Den kraftige orange farve sikrer, at du opnår en større synlighed i vandet.
 • Med opbevaring: Du kan eks. medbringe drikkedunk, energibar og gel  
 • Du kan tilkøbe et vandtæt LED lys til havtasken
 • Svømmebøjen giver dig en opdrift svarende til 17,5 kg.

Watery havtaske til svømning - Pro 28L - Orange, havtaske med opbevaring, bedste svømmebøje, Bedste havsvømning udstyr, Svømmeudstyr til åbent vand, svømmeudstyr til åbent vand, 2024. svømmeudstyr test, bedst i test, testvinder

Gå til forhandler

6. Neoprensokker og neoprenhandsker

Neoprensokker og neoprenhandsker er to typer svømmetilbehør lavet af neoprenmateriale, som ofte bruges til havsvømning og svømning i koldt vand. 

Neoprensokker er designet til at holde fødderne varme og beskyttet under svømning i koldt vand. Neoprensokker hjælper også med at beskytte mod skarpe sten eller overflader i vandet. 

De er lavet af neopren, et isolerende og vandafvisende materiale, der bevarer kropsvarmen og hjælper med at forhindre afkøling af fødderne. Neoprensokker er normalt strækbare og kan være tynde eller tykkere alt efter temperatur og personlige præferencer.

Neoprenhandsker fungerer på samme måde som neoprensokker, men til hænderne. De giver isolering og beskyttelse mod koldt vand og hjælper med at opretholde fingersmidighed under svømningen. 

Handskerne er normalt udstyret med en god grebsoverflade, der giver bedre kontrol og håndtering i vandet.

Begge typer neoprentilbehør kan være særligt nyttige for svømmere, der ønsker at forlænge deres sæson i kolde farvande, eller til dem der er følsomme overfor koldt vand. 

Det er vigtigt at vælge den rette størrelse, da en god pasform er afgørende for effektivt at opretholde kropsvarmen og samtidig bevare bevægelsesfrihed og komfort under svømningen.

MereSport.dk Anbefaler - Neoprensæt med alt til havsvømning i åbent vand

Neoprensæt - Alt neoprenudstyr havsvømning

 • Neoprensæt med neoprenhandsker, neoprensko og svømmehætte

Neoprensæt, bedste neoprensokker, bedste neoprenhandsker, svømmehandsker, svømmersko, svømmehætte, Bedste havsvømning udstyr, Svømmeudstyr til åbent vand, svømmeudstyr til åbent vand, 2024. svømmeudstyr test, bedst i test, testvinder

Gå til forhandler

7. Høretelefoner til svømning

Høretelefoner til svømning er høretelefoner designet specifikt til svømning. Disse vandtætte høretelefoner giver dig mulighed for at nyde musik, lytte til podcast eller lytte til lydbøger, mens du svømmer. 

Man kan nu få vandtætte høretelefoner designet til svømning som har flere timers batterilevetid.

 

MereSport.dk Anbefaler - Bedste høretelefoner til svømning

AfterShokz vandtæt MP3 afspiller

 • Høretelefoner til svømning - Lyt til musik og podcast imens du svømmer
 • Kan også bruges til løb

AfterShokz vandtæt MP3 afspiller, bedste høretelefoner til svømning, lyt til musik imens du svømmer, lyt til podcast, Bedste havsvømning udstyr, Svømmeudstyr til åbent vand, svømmeudstyr til åbent vand, 2024. svømmeudstyr test, bedst i test, testvinder

Gå til forhandler

Ørepropper

Én af de største udfordringer for svømmere er vand i ørene, der i sidste ende kan give “svømmeøre”, hvilket er en kløende infektion i øregangen. 

Det problem kan dog afhjælpes med et par gode ørepropper til svømning, men det sætter samtidig et krav til, at man stadig kan høre sin omgivelser og orientere sig. Derfor er ørepropper til svømning heller ikke det samme som normale ørepropper.

De er nemlig specielt designet til at kunne bruges i vand uden at suge det til sig og svulme op, men samtidig tillade lyd at komme ind.

 

Hvis du gerne vil i gang med havsvømning anbefaler vi, at du som minimum anskaffer dig en badehætte, et par svømmebriller, en våddragt og en Safety Buoy som alt sammen skal forbedre din synlighed og sikkerhed i vandet.

Og kommer du til at svømme meget i havsvømning i åbent vand, så anbefaler vi meget at anskaffe sig et af de bedste svømmeure, da du med et svømmeur får en masse features, GPS og vil kunne måle en masse træningsdata.

Svømmer du i køligere vand, vil vi også anbefale at anskaffe sig neoprenhandsker og neoprensokker til svømning i åbent vand.

Bedste havsvømning udstyr, Svømmeudstyr til åbent vand, svømmeudstyr til åbent vand, 2024. svømmeudstyr test, bedst i test, testvinder, bedste våddragt til åbent vand, bedste svømmebriller, badehætte, bedste havtaske, bedste svømmeur, neoprenhandsker, neoprensko - 2023

Hvad man skal være opmærksom på ved køb af havsvømning udstyr?

 • Kvalitet: Vælg anerkendte mærker og producenter af svømmeudstyr for at sikre høj kvalitet og holdbarhed. Læs anmeldelser og anbefalinger fra andre svømmere.
 • Pasform: Sørg for, at svømmeudstyret passer ordentligt til din krop og giver tilstrækkelig bevægelsesfrihed. Forskellige mærker og modeller kan have forskellige størrelser, så tjek størrelsesguiden, før du køber.
 • Funktionalitet: Overvej hvilke funktioner der er vigtige for dig. For eksempel kan en svømmebøje med opbevaringsrum være nyttig, hvis du planlægger at tage dine ejendele med i vandet.
 • Synlighed: Vælg svømmeudstyr i lyse farver eller med reflekterende elementer for at gøre dig mere synlig for andre svømmere og både.

Budget og pris for havsvømning udstyr til åbent vand

Prisen på Open Water svømmeudstyr varierer afhængigt af mærke, kvalitet og på tværs af det forskellige svømmeudstyr til åbent vand svømning. 
 
Generelt set kan du forvente at betale mellem 200 og 1000 kr. for svømmebriller, mellem 500 og 3000 kr. for en våddragt, gerne over 1000 kr. hvis du ønsker en af de bedste våddragter. Og 100 til 400 kr. for en svømmebøje. 
 
Badehætter og sikkerhedsudstyr kan købes til rimeligt billige priser.
 

Sikkerhed ved havsvømning i åbent vand

Sikkerhed ved havsvømning i åbent vand er afgørende for at undgå farer og minimere risici. Svøm altid sammen med en makker eller inden for synsvidde af andre. Tjek vejret og vandforholdene før du går i vandet. 

Brug passende svømmeudstyr som våddragt og svømmebriller. Vær opmærksom på eventuelle lokale regler. 

Tag hensyn til dyreliv, og sørg for nødudstyr som et førstehjælpskit og en mobiltelefon i vandtæt pose. Vær opmærksom på, hvor du gik i vandet, og hvordan du nemt kan komme tilbage på land.
 
Hvordan skal jeg reagere, hvis jeg bliver træt eller overvældet under havsvømning?

Hvis du føler dig træt eller usikker, skal du stoppe svømningen og holde fast i din svømmebøje for at tage en pause. Du kan også vende tilbage til land og hvile, før du fortsætter.

Hold dig opdateret om vejrudsigten inden du svømmer. Vær opmærksom på ændringer i vandtemperatur og vejrforhold, og sørg for at have passende tøj og udstyr til at imødegå dem.

Fandt du denne artikel interessant, og er du generelt glad for vandsport, så bør du tjekke vores andre artikler ud om vandsportsudstyr – Eksempelvis vores guidende artikler om hvad du skal være opmærksom på når du køber en havkajak eller vores guide til det bedste SUP paddleboard.

Kan du lide at være i naturen, så vil du sikkert også være interesseret i at læse vores guides til outdoor-udstyrHer anbefaler vi vores guide til valg af den bedste vandrerygsæk eller bikepacking tasker.

MereSport har generelt guides om lidt af hvert, men er særligt specialiseret indenfor sportsudstyr. Du kan her læse nærmere om bl.a. kategorierne cyklingløbketchersport og fitness

Test og ekspertkilder

Der ligger et stort arbejde bag artiklen. MereSport.dk har til formål at give dig en objektiv vurdering af produktkategorien og produkterne. Selvom vi er ekspert på området, så er det altid godt at være åben overfor andre ekspertkilder og mediers vurdering af produkterne – Med et kig på relevante danske og internationale test og ekspertkilder om emnet. Derfor henviser vi til følgende kilder som er anvendt i udarbejdelsen af artiklen.

Svømning i åbent vand - En guide til havsvømning og udstyr for begyndere
Det nødvendige svømmeudstyr til havsvømning i åbent vand

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilket udstyr er nødvendigt for havsvømning?

For at dyrke havsvømning og svømme i åbent vand så skal du bruge følgende havsvømning udstyr: våddragt, badehætte, svømmebriller, svømmebøje, og eventuelt svømmeur, neoprenhandsker og neoprensokker og ørepropper til svømning.

Er havsvømning i åbent vand farligt?

Havsvømning i åbent vand kan være udfordrende og indebære visse risici, især hvis man ikke er ordentligt forberedt eller er uerfaren i åbent vand. Det er vigtigt at tage de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger og være opmærksom på vand- og vejrforholdene.

Det anbefales ikke at svømme alene i åbent vand – Det er bedst at have en svømmemakker eller svømme indenfor synsvidde af andre for at øge sikkerheden.

Er det nødvendigt at kunne svømme langt for at dyrke havsvømning?

Nej, havsvømning kan tilpasses til alle niveauer. Man kan starte med kortere afstande og gradvist opbygge sin evne til at svømme længere strækninger.