Bedste energibar – Top 5 energibar til løb og cykling

Bedste energibar, energibar test, energiprodukter test, bedste energiprodukter, energi til løb, energi til cykling, energi til maraton, energi til ironman, energiindtag, Purepower Energy Snack, kakao, peanuts, hvad spiser man under et maraton?, energibar med bedste smag, Atnu energibar, Noutron energibar, powerbar energibar, High5 energibar, SIS Go energibar, testvinder, bedst i test, 2023, 2024

Den bedste energibar er en kompakt, let og transportabel snack lavet med ingredienser, der giver hurtig og vedvarende energi. Opdag den bedste måde at opfylde dine energidepoter og booste dit energiniveau med disse velsmagende snacks.

Energi er afgørende for kroppens funktion og ydeevne. Når vi udfører fysiske aktiviteter, forbrænder vores kroppe kalorier for at give brændstof til musklerne. Kulhydrater er din krops primære kilde til energi, hvilket giver din krop glukose og ekstra udholdenhed. 

Glukose optages i musklerne som glykogen og er det brændstof din krop har brug for til intens og/eller langvarig træning. Og her er energibarer utroligt gode når du skal have fyldt dine 

MereSport's Value Pick

Atnu Energibar, Atnu energybar salted caramel, bedste energi bar, bedst i test, energibar test, energiprodukter test, bedste energiprodukter, energi til løb, energi til cykling, energi til maraton, energi til ironman, energiindtag, energibar med bedste smag, kakao, karamel, kokos, hvad spiser man under et maraton? testvinder, 2023, 2024
Atnu Energybar

MereSport's Anbefaling

Energy Snack - Mix 15

MereSport's Premium Valg

Purepower Energibar

Hvad er en energibar?

En energibar er en praktisk og koncentreret kilde til energi, der typisk indeholder en blanding af kulhydrater, proteiner og fedtstoffer. Energibarer er designet til at give et hurtigt energitilskud og er ofte brugt af atleter og fysisk aktive mennesker før, under eller efter træning.

En energibar er ideel til at tilfredsstille sulten og opretholde energiniveauet under fysisk aktivitet eller som en praktisk mellemmåltid.

Forskellen mellem energibar og proteinbar:

Mens energibarer og proteinbarer kan ligne hinanden, og mange forveksler dem for at være det samme, så er der nogle markante forskelle mellem energibarer og proteinbarer. 

Energibarer er designet specifikt til at give din krop en høj koncentration af energi, primært i form af kulhydrater, som er kroppens primære brændstof under træning. Proteinbarer er derimod mere fokuseret på at give protein til muskelopbygning og restitution.

Hvornår bør man indtage energibarer?

Før træning: Hvis du planlægger en intens træningssession, kan det være fordelagtigt at spise en energibar omkring 1-2 timer før træning for at øge energiniveauet og forbedre ydeevnen.

Under træning: Hvis din træning varer mere end en time, kan det være gavnligt at indtage en energibar undervejs for at opretholde energiniveauet og forhindre muskeltræthed.

Efter træning: Efter en hård træning er det vigtigt at genopbygge energireserverne og hjælpe musklerne med at komme sig. En energibar kan være en bekvem måde at få næringsstofferne, du har brug for, i løbet af restitutionen. 

Indhold i energibarer:

Energibarer varierer i deres sammensætning, men de fleste indeholder en blanding af følgende komponenter:

 • Kulhydrater: Energibarer er normalt rig på kulhydrater, da de giver hurtig energi til kroppen. Kulhydratkilder kan omfatte sukkerarter, komplekse kulhydrater som havre eller ris samt frugt.
 • Proteiner: Nogle energibarer indeholder også en vis mængde protein, selvom indholdet normalt er lavere end i proteinbarer. Dette er fordi proteiner tager længere tid for din krop at fordøje end kulhydrater. Proteiner hjælper med muskelopbygning og kan hjælpe med at mindske muskelnedbrydning under længerevarende træning, og en bar med højt proteinindhold er derfor bedst egnet som en restitutionssnack.
 • Fedtstoffer: Energibarer kan indeholde et vist indhold af sunde fedtstoffer, som hjælper med at give langvarig energi og mæthed.

Valg af den bedste energibar

Her er en liste over hvad som du skal være opmærksom på for at vælge den bedste energibar til dit behov:
 
 • Næringsværdi: Vurder den ernæringsmæssige sammensætning af energibaren. Den bør indeholde en passende mængde protein, kulhydrater og sunde fedtstoffer. Sørg for at vælge en bar, der passer til dit ernæringsmæssige behov, f.eks. hvis du har brug for en bar med højt proteinindhold til muskelopbygning eller en bar med komplekse kulhydrater til at opretholde energiniveauet under træning.
 • Ingredienser: Du kan tjekke energibarens ingrediensliste for at sikre, at energibaren indeholder sunde og naturlige ingredienser. Undgå energibarer med højt indhold af kunstige tilsætningsstoffer og konserveringsmidler.
 • Kalorieindhold: Bruger du energibaren til løb eller cykling for at fylde på dine energidepoter under længerevarende træning, så kan det være en fordel at energibaren indeholder en større mængde kalorier. Hvis du bruger baren som en snack eller en erstatning for et mindre måltid, så kan du tjekke det samlede kalorieindhold i energibaren, for at sikre dig, at den passer til dit kaloriebehov og dine mål for hvor mange kalorier som du vil indtage.
 • Fiberindhold: Fiber er vigtigt for fordøjelsen og kan hjælpe med at give en længerevarende følelse af mæthed. Vælg en energibar med et rimeligt fiberindhold for at hjælpe med at opretholde et stabilt energiniveau.
 • Sukkerindhold: Undersøg mængden af tilsat sukker i energibaren. Prøv at undgå et alt for højt sukkerindhold, da du her kan føre til energiudsving og efterfølgende energicrash. Det er dog værd at bemærke at energibarer typisk indeholder en relativt stor mængde sukker.
 • Allergener: Hvis du har fødevareallergier eller -intolerancer, skal du kontrollere, om energibaren indeholder ingredienser, som du ikke tåler.
 • Smag og tekstur: Selvom det ikke er det vigtigste, kan smag, konsistens og tekstur påvirke din lyst til at spise energibaren. Prøv forskellige mærker og varianter for at finde en, der passer til din smag og behag.
 • Er energibaren nem at åbne? Det er også vigtigt at energibaren er forholdvis nem at åbne, da du gerne vil kunne åbne energibaren nemt og bekvemt imens du eks. løber eller cykler. Åbningsmekanismen for en energibar kan variere afhængigt af mærket og typen af emballage. Generelt set er de fleste energibarer ret nemme at åbne. Mange energibarer er designet til at kunne åbnes med en hånd, så det er nemt at få adgang til energibaren uden behov for værktøjer eller besvær.

MereSport.dk's Anbefaling - Testvinder: Bedste energibar til løb & cykling

Purepower Energy Snack - Mix 15 stk.

 • Energibar med den bedste smag og konsistens til at indtage på farten
 • Fås med forskellig smag: Kakao, Kokos, Peanut, Tranebær og Havre

PurePower Energibar, Purepower energy snack, bedste energi bar, bedst i test, energibar test, energiprodukter test, bedste energiprodukter, energi til løb, energi til cykling, energi til maraton, energi til ironman, energiindtag, energibar med bedste smag, kakao, karamel, kokos, hvad spiser man under et maraton? testvinder, 2023, 2024

Gå til forhandler

Vi tester selv Purepower produkter når vi cykler og løber – Og har brugt Purepower Energy Snack i flere år. Purepowers energibar har en super god konsistens og er nem at indtage imens du cykler eller løber, idet den slet ikke føles tør som mange alternativer. Smagen af Purepower Energy Snack er også virkeligt god og Purepower Energy Snack er derfor også vores favorit. 

Tip: Kan du lide havregrynskugler, så vil du være helt vild med smagen kakao eller kokos.

MereSport.dk's Value Pick - Bedste billige energibar fra danske Atnu

Atnu Energybar Salted Caramel - Energibar

Atnu Energibar, Atnu energybar salted caramel, bedste energi bar, bedst i test, energibar test, energiprodukter test, bedste energiprodukter, energi til løb, energi til cykling, energi til maraton, energi til ironman, energiindtag, energibar med bedste smag, kakao, karamel, kokos, hvad spiser man under et maraton? testvinder, 2023, 2024

Gå til forhandler

MereSport.dk's Premium Valg - Bedste energibar og bedste smag

Purepower Energy Snack - Bedste energibar

 • Spar mere end 20 % ved at købe 3 kasser Purepower Energy Snack

PurePower Energibar, Purepower energy snack, bedste energi bar, bedst i test, energibar test, energiprodukter test, bedste energiprodukter, energi til løb, energi til cykling, energi til maraton, energi til ironman, energiindtag, energibar med bedste smag, kakao, karamel, kokos, hvad spiser man under et maraton?, testvinder, 2023, 2024

Gå til forhandler

MereSport.dk anbefaler - Energibar fra danske Noutron, designet til atleter

Noutron Athlete Bar - Energibar, snack

Noutron Energibar, Noutron athlete bar, karamel og chokolade, bedste energi bar, bedst i test, energibar test, energiprodukter test, bedste energiprodukter, energi til løb, energi til cykling, energi til maraton, energi til ironman, energiindtag, energibar med bedste smag, kakao, karamel, kokos, hvad spiser man under et maraton? testvinder, 2023, 2024

Gå til forhandler

MereSport.dk anbefaler: Billige energibarer fra velkendte High5 energy

High5 Energy Bar - Energibar med bær - 12 stk.

 • Indeholder 60% tørrede frugter, 26% havre og 3% havreklid

High5 Energy Bar - Energibar med bær, High5 Energibar, High5 energybar, bedste energi bar, bedst i test, energibar test, energiprodukter test, bedste energiprodukter, energi til løb, energi til cykling, energi til maraton, energi til ironman, energiindtag, energibar med bedste smag, kakao, karamel, kokos, hvad spiser man under et maraton? testvinder, 2023, 2024

Gå til forhandler

Forskellen mellem enegidrikke, energi gel og energibar?

Forskellen mellem energidrikke med elektrolytter, energi gel og energibarer ligger i deres form, sammensætning, konsistens og anvendelse. Energidrikke, eks. opblandet elektrolytpulver, er flydende og indeholder kulhydrater, koffein og salte (elektrolytter) og giver dig et energiboost. En energi gel er flydende, men mindre flydende og har en tykkere konsistens. Energi geler er meget sukkerholdige og indeholder kulhydrater, elektrolytter og aminosyrer, ideelt for at give dig energi hurtigst muligt under træning. Energibarer er faste snacks med en blanding af kulhydrater, fibre, proteiner og sunde fedtstoffer. En energibar er velegnet, hvis du også ønsker mere fast føde som en kilde til energi under aktivitet.

Hvilke sportsgrene bør man bruge energibarer til?

Energibarer kan være gavnlige i en bred vifte af sportsgrene og fysiske aktiviteter, især dem, der kræver en moderat til høj grad af udholdenhed. Nogle eksempler inkluderer:

 • Løb og maratonløb: Energibarer kan være nyttige for at opretholde energiniveauet, og særligt under lange distancer.
 • Cykling: Energibarer er praktiske når du cykler, da de er nemme at have med i baglommen, nemme at indtage på cyklen og kan have en god smag og konsistens.
 • Fodbold og holdsport: Energibarer kan hjælpe med at opretholde energi og præstation i løbet af intense kampe og træningssessioner.
 • Svømning: Energibarer kan være en praktisk kilde til energi, selv når du svømmer. Når du svømmer, bruger din krop en betydelig mængde energi, og det er vigtigt at opretholde dit energiniveau for at præstere optimalt. 
 • Hiking og bjergbestigning: Energibarer er lette at bære og kan være en hurtig kilde til energi under længere vandreture / hiking.
De bedste energibarer til cykling vil hjælpe dig med at brænde dine ture ordentligt. Enhver, der har prøvet at gå kold og møde muren midt på en længere cykeltur, vil kunne stå ind for vigtigheden af at indtage energi imens du cykler og få fyldt op med kulhydrater og kalorier undervejs på turen. På den måde holder du dine muskler i gang og mindske risikoen for at gå sukkerkold.
 

Hvilke ingredienser er bedst i en energibar?

Nogle kulhydrater fordøjes hurtigere end andre, så en bar, der indeholder en blanding af forskellige sukkerarter, vil brænde dig længere end et produkt som en energi gel, der måske kun indeholder simple sukkerarter, og som kan give dig en energispids, der typisk falder hurtigt.

Så du vil ideelt set have nogle simple sukkerarter som glukose og fruktose. En energibar fungerer godt til at give dig glukose og fruktose, da den normalt indeholder ingredienser som stivelse fra ris eller havre og langsommere frigivelse af sukker fra tørret frugt.

Smag af energibar

Energibarer findes i et utal af forskellige smagsvarianter for at imødekomme forskellige præferencer og smagsløg. Nogle almindelige smagsvarianter inkluderer chokolade, bær, nødder, karamel, frugt og vanilje m.fl. Det ville være godt at finde frem til din bedste smag, den energibar som du nyder mest og synes smager bedst, da det kan motivere dig til at bruge energibaren som en del af din træningsrutine på længere ture.

Hvilken energibar smager bedst?

Husk, at den energibar som har den bedste smag afhænger af dine individuelle behov og præferencer. Det kan være en god idé at læse etiketten for at få oplysninger om ingredienserne, næringsværdien og eventuelle specifikke ernæringsmæssige krav, du måtte have, og så kan du læse anmeldelser for at få en idé om smagen.

Er proteinbarer gode til cykling og løb?

At indtage en proteinbar imens du løber eller cykler er giver ikke særligt god mening. Proteiner tager længere tid for din krop at fordøje end kulhydrater. Derfor er en energibar med et højt proteinniveau bedst egnet som en restitutionssnack efter turen, når det protein kan bruges til at reparere dine muskler eller til at blive spist til allersidst af en tur – hvilket giver din krop et forspring på musklerne reparation. Så en proteinbar hører til efter træning. Når du er færdig med at cykle eller løbe, kan det være gavnligt at inkludere proteinbarer som en del af din restitution.

Er energibarer velegnede som måltidserstatning?

Energibarer kan være et praktisk alternativ til et måltid på farten, men de bør ikke erstatte regelmæssige, afbalancerede måltider. De kan bruges som en midlertidig løsning, men en varieret kost med frugt, grøntsager og proteinkilder er afgørende for en sund ernæring.’

Purepower Energibar – Energy Snack

Purepower er en dansk sportsernæringsvirksomhed med speciale indenfor energiprodukter. Energibaren PurePower Energy Snack er perfekt til løbere, cykelryttere, svømmere eller atleter, der dyrker andre sportsgrene som kræver ekstra energi. Purepower Energy Snack er en hurtig, nem og lækker måde at få noget i maven på i løbet af din træning. Alle energibarer er lavet primært på havre og består af samme grundopskrift, opskriften på den originale Purepower energibar. 

Du kan få Purepowers Energy Snacks i forskellige smagsvarianter: En med kakao, der smagsmæssigt minder om havregrynskugler, tranebær til dig der gerne vil have en lidt mere frisk energibar. Og så kan du få Energy Snack med peanut/karamel, og kokos.

Atnu Energibar

Atnu er en dansk virksomhed som har en stor passion for sport og sportsernæring. Atnu’s mission er at skabe større gennemsigtighed på markedet for sportsernæring. Alle Atnu energibarer kommer i gode størrelser, energibarer som ikke fylder meget og er lette at indtage, selv under aktivitet. Du kan få Atnu energibar i flere forskellige smagsvarianter.

Noutron Energibar

Noutrons produkter er baseret på den nyeste videnskab indenfor sportsernæring og testet af topatleter. Noutron har udviklet deres produkter indenfor sportsernæring, med udgangspunkt i deres erfaring indenfor elitesport og videnskab til at hjælpe atleter. Alt baseret på naturlige ingredienser.

High5 Energibar

High5 er et af de bedst kendte brands i verden indenfor energiprodukter og sportsernæring. Alle idrætsgrene bruger i større eller mindre grad energiprodukter, og High5 har nogle af de billigste energiprodukter. High5 energiprodukter har været på markedet gennem næsten 20 år, og High5 har tidligere vundet mange test for bedste energioptagelse.

Nu hvor at du har læst vores test af de bedste energibarer, så kunne det være at du har interesse i andre energiprodukter – Det kunne eksempelvis være elektrolytter og energi geler for hurtigt energiindtag. 

Og til efter træningen kunne det give mening at supplere med noget af det bedste proteinpulver, for at genopbygge dine muskler. Vil du mindske ømme muskler og optimere din restitution? Så anbefaler vi dig at tage et kig på vores massagepistol test eller på et par recovery boots for at kunne yde selvbehandling og massere dine muskler efter træning.

Cykler du meget, så har vi guides til valg af de bedste cykler, hvilket du kan se her i vores: Racercykel test til landevejscykling, eller vores guides mountainbike test og bedste gravel cykel hvis du ønsker at kunne cykle i alt slags terræn. 

Du finder også guides til valg af den bedste elcykel, hvor at vi giver vores 10 gode bud på den bedste elcykel og kigger nærmere på prisen på elcykler og meget mere. Læs vores elcykel test her.

Her på MereSport finder også diverse cykelgrej, som den bedste cykelcomputerbedste cykelhjelmguide til bedste cykelbukser og det bedste cykeltøj.

Løber du, så finder du her guides til valg af det bedste udstyr til løb – Eksempelvis vores Løbeur test, guide til valg af det bedste løbebånd til hjemmet eller Top 10 bedste løbesko. Vandrer du i stedet meget, så bør du læse vores guide til valg af vandrerygsæk eller dyrker du bikepacking, så har vi en guide til bikepacking tasker – så kan du for alvor medbringe alle de bedste energibarer.

Og så er vi sikre på at en energibar også kan være en god energisnack hvis du ketchersport som padel tennis og badminton eller hvis du dyrker vandsport på vandet i havkajak eller på dit SUP board.

Test og ekspertkilder

Der ligger et stort arbejde bag artiklen. MereSport.dk har til formål at give dig en objektiv vurdering af produktkategorien og produkterne. Selvom vi er ekspert på området, og selv tester energiprodukter og energibar på egen krop, så er det altid godt at være åben overfor andre ekspertkilder og mediers vurdering af produkterne – Med et kig på relevante danske og internationale test og ekspertkilder om emnet. Derfor henviser vi til følgende kilder som er anvendt i udarbejdelsen af artiklen.

Energiindtag på cyklen - Den ultimative guide til brug af energiprodukter
Løbeguide til energi: Sådan indtager du energi før, under og efter løb

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Er proteinbar og energibar det samme?

Nej, proteinbar og energibar er forskellige. Proteinbarer er primært designet til at levere protein til muskelopbygning og vævsgendannelse. Energibarer giver hurtig energi under fysisk aktivitet og indeholder ofte flere kulhydrater.

Hvad er de typiske ingredienser i en energibar?

Ingredienserne i energibarer varierer selvfølgelig fra en energibar til en anden. Men en energibar indeholder typisk kornprodukter som havre, nødder, frø, tørret frugt, forskellige proteiner og sødemidler som honning eller sirup.

Hvad gør en energibar til den bedste energibar?

Den bedste energibar skal have en afbalanceret sammensætning af kulhydrater, proteiner og fedt for at levere hurtig energi og næring så du kan præstere i din træning. Energibarer bør have en god smag og være let at fordøje, og så bør en energibar så vidt muligt være produceret af naturlige ingredienser uden kunstige tilsætningsstoffer.

Er energibarer sunde?

Energibarer kan være en forholdsvis sund snack, hvis de er fremstillet af naturlige ingredienser og indeholder en afbalanceret mængde næringsstoffer. Med det sagt, så er indeholder energibarer typisk større mængder kalorier og sukker, da en energibar egner sig til at indtage imens du træner eller dyrker fysisk aktivitet, for at hurtigt at kunne optage energi og opfylde dine energidepoter / glykogenniveauer. Du bør så vidt muligt undgå en energibar med mange kunstige tilsætningsstoffer.