Motionscykel test – Top 5 bedste motionscykler i test

Motionscykel test, bedste motionscykel, bedst i test, Top 5 motionscykler, bedste kondicykel, kondicykel test, billig kondicykel, foldbar motionscykel, billig motionscykel motionscykel 150 kg, bedste træningscykel, træningscykel test, træningscykel til ældre, lille motionscykel

Med den bedste motionscykel gør du daglig motion eller træning lettere tilgængeligt for dig selv. 

Uanset om du ønsker at komme i bedre form, en sundere livsstil eller et vægttab, så kan du med en motionscykel gøre dit mål om daglig motion nemmere og mindre tidskrævende for dig selv.

I denne motionscykel test bliver du guidet og klædt på til at kunne vælge den bedste motionscykel til dit behov, men også informeret omkring de sundhedsmæssige fordele ved at træne på en motionscykel.

Derudover har vi udvalgt vores gode bud på de bedste motionscykler på markedet og i forskellige prisklasser. Vi har researchet motionscykler bedst i test

MereSport's Value Pick

Odin B500 motionscykel, Motionscykel test, bedste motionscykel, bedst i test, bedste kondicykel, billig kondicykel, foldbar motionscykel, billig motionscykel motionscykel 150 kg, bedste træningscykel, træningscykel test, træningscykel til ældre, lille motionscykel, motionscykel til Zwift
Odin B500 motionscykel

MereSport's Anbefaling

Abilica Stream UB VIII

MereSport's Premium Valg

Abilica Premium UB BT

En motionscykel, også kendt som en kondicykel, er en populær og effektiv træningsmaskine (træningscykel), som kan forbedre din kardiovaskulære sundhed (hjerte og kar).

Når du træner på en motionscykel kan du forbedre din kondition, altså øge din udholdenhed og forbrænde kalorier – alt sammen noget du kan gøre i dit eget hjem.

Hjemmetræning er blevet mere attraktivt, og motionscykler er et populært valg til af træningsmaskine til hjemmetVed at investere i en motionscykel tager du det første skridt mod en sundere og mere aktiv livsstil.

Træning på en motionscykel er skånsomt mod led og velegnet til folk i alle aldre – Og så er en motionscykel perfekt til genoptræning og vægttab.

Denne købeguide er designet til at hjælpe dig med at træffe en informeret beslutning, udforske ikke kun de tekniske aspekter ved valg af motionscykel, men også de sundhedsmæssige fordele, der følger med.

Fordelene ved at bruge en motionscykel

Træning på en motionscykel er godt for både begyndere og erfarne fitnessudøvere. Nedenfor har vi listet fordelene ved at træne på en motionscykel:
 • Konditionstræning: Du får pulsen op når du træner på en motionscykel. Når vi mennesker får pulsen op, så har det en forbedrende effekt på sundheden af vores hjerte-kar og øger iltoptagelsen.
 • Kalorieforbrænding: Når du træner på en motionscykel over længere tid, så forbrænder du kalorier, hvilket er effektivt til vægttab og vedligeholdelse af en sund vægt.
 • Styrker benmuskulatur: Primært fokuseret på lårmuskler, lægmuskler og ballemuskler.
 • Lav belastning af led: Cykling på en motionscykel er skånsom over for kroppens led. Derfor er cykeltræning ideel for dem med knogle- eller ledproblemer men specielt også til genoptræning.

Kan man tabe sig på en motionscykel?

Ja, du kan tabe dig ved at bruge en motionscykel. Regelmæssig træning på en motionscykel kombineret med en sund kost og kalorieunderskud kan være effektivt for vægttab.
 
Kombinationen af konditionstræning og kalorieforbrænding kan hjælpe med at opnå og opretholde en sund vægt.
 
Træning på en motionscykel fokuserer primært på at få pulsen op og forbrænde kalorier, hvilket gør det til en effektiv og bekvem måde at forbedre din kondition og sundhed. 
 
Ved at aktivere store muskelgrupper i benene og samtidig opretholde høj intensitet, kan du forbrænde betydelige mængder kalorier under træningen på en motionscykel.
 
Justerbare modstandsniveauer på motionscyklen giver dig mulighed for at tilpasse træningen til din styrke, kondition og tilpasning af intensitetsniveauet.
 
Kombinationen af træning på en kondicykel, og dermed kalorieforbrænding, samtidigt med at du har et kalorieunderskud kan være effektivt og medvirke at du taber dig.
  

Hvad skal du kigge efter i en motionscykel?

 • Komfort: Justerbart sæde, pedaler, styr og polstring, er vigtigt for komforten når du træner.
 • Modstandsniveauer: En bred vifte af modstandsniveauer muliggør variation af intensitet i træningen.
 • Træningsprogrammer: Mange moderne motionscykler tilbyder forudindstillede træningsprogrammer med henblik på variation, intensitet og øget motivation.
 • Digital Skærm: En brugervenlig skærm viser dig vigtige træningsdata i realtid – Såsom tid, distance, hastighed og forbrændte kalorier.
 • Svinghjulets størrelse og vægt: Større svinghjul giver en glattere og mere jævn cykeloplevelse.
 • Lydniveau: Et lavt lydniveau er vigtigt for en ubesværet træning, især i hjemmet.
Ønsker du at se en guidende video omkring, hvad du skal kigge efter i en motionscykel, så har vi nedenfor inkluderet en god motionscykel videoguide.

I sidste ende afhænger valget af den bedste motionscykel af dine individuelle behov, mål og præferencer. En velovervejet beslutning sikrer, at din motionscykel ikke blot bliver en træls investering, men en kilde til vedvarende træning, gode vaner og sundhed.

Denne motionscykel test fungerer som en købeguide som hjælper dig med at vælge den bedste motionscykel til dit behov. Vi har nedenfor udvalgt vores bud på de 5 bedste motionscykler på markedet.

MereSport.dk's Anbefaling - Bedste motionscykel til prisen

Abilica Stream UB VIII Motionscykel

 • Absolut bestseller over de sidste 5 år - Stor værdi for pengene
 • 32 modstandsniveauer + 12 trænignsprogrammer
 • Maks personvægt: 120 kg, svinghjul vægt: 9 kg

Abilica Stream UB VIII Motionscykel, Abilicamotionscykel, Motionscykel test, bedste motionscykel, bedst i test, bedste kondicykel, billig kondicykel, foldbar motionscykel, billig motionscykel motionscykel 150 kg, bedste træningscykel, træningscykel test, træningscykel til ældre, lille motionscykel

Gå til forhandler

MereSport.dk's Alternativ - Bedste spinningscykel til prisen

ASCENDIC 8005 SPIN-AWAY CYKEL

 • Fås med svinghjul på 8 kg eller 13 kg
 • Samlet vægt på 28 kg eller 33 kg
 • Egnet for personer med kropsvægt op til 120 kg.

ASCENDIC 8005 SPIN-AWAY CYKEL, Ascendic motionscykel, Motionscykel test, bedste motionscykel, bedst i test, bedste kondicykel, billig kondicykel, foldbar motionscykel, billig motionscykel motionscykel 150 kg, bedste træningscykel, træningscykel test, træningscykel til ældre, lille motionscykel

Gå til forhandler

MereSport.dk's Premium Valg - Bedste motionscykel i topklassen

Abilica Premium UB BT Motionscykel

 • Mulighed for at koble op med populære apps som Zwift (online)
 • Hele 32 forskellige modstandsniveauer, 14 træningsprogrammer
 • Egnet for personer med kropsvægt op til 200 kg

Abilica Premium UB BT Motionscykel, Abilicamotionscykel, Motionscykel test, bedste motionscykel, bedst i test, bedste kondicykel, billig kondicykel, foldbar motionscykel, billig motionscykel motionscykel 150 kg, bedste træningscykel, træningscykel test, træningscykel til ældre, lille motionscykel, motionscykel til Zwift

Gå til forhandler

MereSport.dk's Value Pick - Bedste billige motionscykel

Odin B500 Motionscykel

 • Kommer med 16 træningsprogrammer og modstandsniveauer
 • Kan tilkobles Zwift for online cykling
 • Vægt 19,5 kg, svinghjul vejer 9 kg - Max kropsvægt: 130 kg

Odin B500 motionscykel, Motionscykel test, bedste motionscykel, bedst i test, bedste kondicykel, billig kondicykel, foldbar motionscykel, billig motionscykel motionscykel 150 kg, bedste træningscykel, træningscykel test, træningscykel til ældre, lille motionscykel, motionscykel til Zwift

Gå til forhandler

MereSport.dk's Begyndervalg - Billig foldbar motionscykel

ASCENDIC 8001 FOLDBAR MOTIONSCYKEL

 • Foldbar kondicykel - Gør det nemt at pakke væk og skjule
 • Svinghjul vægt: 2,5 kg, samlet vægt på 21 kg
 • Maks kropsvægt 120 kg.

ASCENDIC 8001 FOLDBAR MOTIONSCYKEL, Ascendic motionscykel, Motionscykel test, sammenklappelig motionscykel, bedste motionscykel, bedst i test, bedste kondicykel, billig kondicykel, foldbar motionscykel, billig motionscykel motionscykel 150 kg, bedste træningscykel, træningscykel test, træningscykel til ældre, lille motionscykel

Gå til forhandler
Investering i en motionscykel kan være relevant for alle der ønsker at dyrke mere motion derhjemme og prioritere sin sundhed. For dem med en travl hverdag giver en kondicykel praktisk træning i hjemmet. 
 
En motionscyklen er et glimrende valg, hvis du ønsker at forbrænde kalorier og starte et forløb med mål om vægttab. Konditionen du dyrker ved træning på en kondicykel kan være effektiv kaloriforbrænding, og du kan skrue op og ned for intensiteten afhængigt af dit niveau og kondition. 
 
Regelmæssig brug af motionscyklen kombineret med en sund kost i kalorieunderskud kan effektivt bidrage til vægttab.
Kan man tabe sig på en motioncykel? Hvad træner man på motionscykel? Motionscykel test, bedste motionscykel, motionscykel 150 kg, bedste træningscykel, træningscykel til ældre
 
Motionscykler henvender sig også til dem der søger lavpåvirkende, mindre intens træning. Cykling er skånsomt sammenlignet med løb eller andre motionsformer, og reducerer belastningen på leddene. 
 
Det kan især være godt at træne på en motionscykel, hvis du døjer med ledproblemer eller er i en rehabiliteringsfase med genoptræning. Helt ideel til rehabilitering efter skade, af særligt knæ og led. 
 
Cykling er den første sport du kan dyrke ved genoptræning af knæ og ledbånd – Og cykling er også en af de bedste måder at genoptræne muskulaturen omkring knæet.
 
Personligt har har jeg selv trænet mit knæ igennem cykling tidligt i min genoptræningsfase, da jeg i sin tid var blevet opereret i knæet for en korsbåndsskade. 
 
Hvad træner man på en motionscykel?

Som vi tidligere har belyst, så fokuserer træning på en motionscykel primært på at få pulsen op og forbrænde kalorier, hvilket gør det til en effektiv og bekvem måde at forbedre din kondition. 

Pedalbevægelsen, som du udfører på en motionscykel, stimulerer dine lunger og hjerte-kar-system, hvilket øger blodcirkulationen og forbedrer iltoptagelsen.
 
Denne konditionsform kan give dig en sundhedsmæssig fordel for hjertet og hjælpe med at regulere dit blodtryk og forbedre kolesterolniveauer.
 

Motionscykling fokuserer primært på nogle specifikke muskelgrupper. De vigtigste muskelgrupper, der trænes under motionscykling, inkluderer:

 • Lårmusklerne: Når du cykler træner du særligt alle dine lårmuskler. Ved at trykke pedalerne ned træner du den forreste lårmuskel (quadriceps), og når du trækker pedalerne op igen, engageres musklerne i baglåret (hamstring). Du styrker også dine inderlår og ydre lår. Når man cykler bruger man disse muskler til at stabilisere benene og opretholde en jævn pedalering.
 • Lægmuskler: Hver pedalrotation aktiverer lægmusklerne, hvilket er gavnligt for toning og styrkelse af læggene.
 • Ballemuskler: Når du cykler træner du også dine ballemuskler og hofter.

For at optimere træningsresultaterne kan variation i intensitet og træningsprogrammer integreres. Mange moderne motionscykler er udstyret med justerbare modstandsniveauer, forudindstillede træningsprogrammer og digitale skærme, der giver dig mulighed for at tilpasse træningen efter dine individuelle mål og præferencer. 

Foldbar motionscykel

En foldbar motionscykel (sammenklappelig motionscykel) er en smart løsning til dig med begrænset plads eller skiftende behov. Foldbare motionscykler er praktisk og pladsbesparende i ethvert hjem. De vejer ikke meget og kan nemt foldes sammen og opbevares under sengen eller i et skab.

Designet og dens funktion gør det muligt at gemme motionscyklen væk efter træning, hvilket er ideelt for dig, der ønsker at træne, men ikke ønsker at motionscyklen bliver en del af din boligindretning.

Ulemper ved en foldbar motionscykel

Selvom foldbare motionscykler er bekvemme og pladsbesparende, har de nogle ulemper, der bør overvejes. Den foldbare konstruktion kan resultere i mindre stabilitet under intens træning, have en mindre holdbarhed og komme med begrænse justeringsmuligheder sammenlignet med traditionelle stationære motionscykler. 

Derudover får du ikke det samme med en foldbar motionscykel som hvad du får med en mere avanceret motionscykel. Foldbare motionscykler kommer oftest med en mere begrænset vægtkapacitet og kommer uden samme mængde modstandsniveauer og avancerede træningsfunktioner. hvilket kan være vigtigt for dem, der søger en mere omfattende træningsoplevelse.

Motionscykel pris

Prisen for en motionscykel er selvfølgelig en væsentligt faktor for de fleste når de køber deres første kondicykel. Motionscykler kommer i mange forskellige prisklasser. Fra billige motionscykler til mere avancerede premium modeller.
 
Når du udforsker markedet for motionscykler, er det afgørende at forstå, hvordan prisen relaterer sig til de funktioner og egenskaber, der passer bedst til dine behov og træningsmål.
 
Overvej Behov og Funktioner:
Når du fastlægger dit budget, er det vigtigt at balancere det med de funktioner, der er afgørende for din træningsoplevelse. Overvej om du har brug for avancerede træningsprogrammer, justerbare modstandsniveauer eller specialiserede målefunktioner på et display, og udvælg dig en motionscykel, der opfylder dine specifikke krav.
 
For at afgøre hvilken motionscykel der bedst opfylder dine individuelle behov, så kan du med fordel stille dig selv følgende spørgsmål:
 
 • Hvor ofte kommer jeg til at bruge motionscyklen?
 • Hvad forventer jeg at motionscyklen skal kunne og have af specifikationer?
 • Hvad er mit budget for køb af en motionscykel?
Skal andre personer også bruge motionscyklen, bør du også inddrage dem i dine betragtninger.
 • Er der andre personer, der også vil bruge motionscyklen, og hvad er deres forventninger til hvad motionscyklen skal kunne og har af specifikationer?
 • Understøtter motionscyklens max belastning vores kropsvægt?
Billige motionscykel i budgetklassen (Op til ca. 4.000 kr.):
I denne klasse finder du mere enkle, lettere og mindre robuste motionscykler. Kommer måske uden displays, eller også er det indbyggede display af en lavere kvalitet sammenlignet med topmodellerne. Færre modstandsniveauer og justeringsmuligheder.
 
Selv billige motionscykler kan give dig effektiv træning med justerbart sæde og modstandsniveauer. 
 
En billig motionscykel vil ofte være det ideelle valg for dig, der er nybegynder og ikke har de største krav til specifikationer og avancerede funktioner.
 
Mellemklassen (Ca. 4.000 – 7.000 kr.):
Motionscykler i mellemklassen kendetegnes af at være nyere modeller af en højere kvalitet og fremstillet i en mere solid konstruktion, bedre displays og bedre modstandsniveauer og justeringsmuligheder. Oftest vil disse modeller også kunne klare en større max belastning (kropsvægt).
 
I denne prisklasse finder du sandsynligvis den bedste motionscykel til prisen. En motionscykel i denne prisklasse er velegnet til dig, der ønsker en kvalitets motionscykel, som er robust og med mulighed for bedre at tilpasse din træningsoplevelse uden at gå på kompromis med budgettet.
 
Premium motionscykel (Over 8.000 kr.):
De bedste motionscykler på markedet – Premium modellerne. Denne prisklasse er kendetegnet ved deres dyre pris, den bedste kvalitet og med de mest avancerede funktioner.
 
Modellerne kommer i velbyggede konstruktioner, med den bedste holdbarhed og evne til at modstå hård og intensiv belastning over længere perioder med minimal vedligeholdelse. 
 
En motionscykel i den dyre premium klasse er det optimale valg for dig, der ønsker den største kvalitet, dig der ikke går ned på udstyr og ønsker det bedste af det bedste – Den nyeste teknologi, flest modstandsnivauer, avancerede funktioner og de bedste specifikationer.
 

Sammenligning af spinningscykel og motionscykel:

 • Spinningscykel: Designet til mere intense træningssessioner og en fast stationær placering.
 • Motionscykel: Billigere og mere velegnet til begyndere som ønsker at dyrke motion.
 • Hometrainer: Med en hometrainer kan du koble din cykel til og træne træne cykling derhjemme. Du kan træne online igennem en interaktiv cykelsimulator som Zwift eller Bkool. Hometraineren giver den bedste oplevelse for cykelrytteren, og er bedst til at køre Zwift.

Sammenlignet med andre konditionsmaskiner

At vælge en motionscykel til hjemmet over alternative træningsmaskiner som løbebånd, crosstrainer eller romaskine kan være det ideelle valg af flere grunde. Valget afhænger selvfølgelig af individuelle præferencer, hvilke muskelgrupper du kan lide at træne og dine træningsmål. 

Træning på en motionscykel skåner din led, den har et pladsbesparende design, er mere lydløs og tilbyder variabel intensitet og programmer. Motionscykler er målrettede mod benmusklerne, og mindre mod din core og andre muskelgrupper, hvilket kan føles fysisk hårdere.
 
Derudover kræver motionscykler generelt mindre vedligeholdelse end de andre konditionsmaskiner.
 

Justering af motionscykel

For at få den mest behagelige og effektive træningsoplevelse er det vigtigt at du justerer din motionscykel på den bedst mulige måde for din ønskede position på cyklen. 

Her er nogle trin du kan gennemgå for at sikre en bedre indstilling af din motionscykel:

 • Sædehøjde: Et godt tip til at opnå den rette sadelhøjde er at dit ben skal være helt udstrakt når du sætte hælen i pedalen. Ved at gøre dette, så bør dit ben være næsten være helt udstrakt når du sætter din fod normalt på pedalen, hvilket er den rette højde for de fleste.
 • Sædeafstand: Juster afstanden mellem sædet og styret som du føler det behageligt. Du bør undgå overdreven strækning eller krummet ryg.
 • Styrets højde: Sørg for, at styret på din motionscykel er indstillet i en position der føles behagelig. Din position bør ikke tvinge dig til at bøje dig for meget forover eller bagover.
Ved at have styr på opsætningen kan du forebygge og undgå rygproblemer og forbedrer din komfort på motionscyklen.

Andre relevante artikler

Vil du gøre cykeltræningen indendøre mere intens og interessant, så bør du overveje en hometrainer. Med en hometrainer kan du forlænge cykelsæsonen. Du kan her læse vores læse vores hometrainer test.

Nu, hvor at du har læst vores motionscykel test, så kan du med fordel læse vores guidende artikler om forskellige typer af cykler. 

Kunne du tænke dig en ny cykel, så har vi en guide til de bedste dame og herre citybikes. Du kan også læse vores guide til, hvordan du vælger den bedste elcykel her i vores elcykel test.

Vi har artikler om mountainbikesracercykler og gravel cykler. Alle disse cykler findes også som elcykler, og vi giver dig vores bud på de bedste cykler i hver kategori.

Cykler du meget om vinteren, så er det nødvendigt med et par gode varme handsker når du cykler. Kører du i mørke, så bør du have lygter på. Læs her vores guide til cykellygter. Så skal du selvfølgelig også sørge for at du har en god cykelhjelm. Sørg for at vælge en god cykelhjelm

Ønsker du at komme i bedre form med hjemmetræning, så bør du tjekke vores artikler i kategorien fitness. Vi har lavet en liste over de 10 bedste stykker træningsudstyr til hjemmet, og har guides til hvad du skal kigge efter i vores romaskine test og bedste løbebånd til hjemmet.

Test og ekspertkilder

Der ligger et stort arbejde bag artiklen. MereSport.dk har til formål at give dig en objektiv vurdering af produktkategorien og produkterne. Selvom vi er ekspert på området, så er det altid godt at være åben overfor andre ekspertkilder og mediers vurdering af produkterne – Med et kig på relevante danske og internationale test og ekspertkilder om emnet. Derfor henviser vi til følgende kilder som er anvendt i udarbejdelsen af artiklen.

Motionscykel bedst i test - De bedste motionscykler til hjemmet
Guide til køb af motionscykel - Hjælp til at vælge den bedste kondicykel
Sådan vælger du en god motionscykel - Guide til alt hvad du skal kigge efter

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Kan man tabe sig på en motionscykel?

Ja, du kan tabe dig ved at træne på en motionscykel. Cykling er en effektiv konditionstræning, hvor man får pulsen op, hvilket hjælper med at forbrænde kalorier og støtter vægttabsmål.

 

Det er vigtigt at notere dig, at hvis du ønsker at tabe dig på en motionscykel, så skal du også optimere din kost og sørge for at du er i kalorieunderskud – Altså at du forbrænder flere kalorier dagligt end hvad du indtager.

Er der en vægtgrænse for motionscykler?

Ja, der er en vægtgrænse for hvor meget en motionscykel kan holde til. Du bør vælg en model, der passer til din kropsvægt.

 

Vægtgrænsen varierer, men de fleste motionscykler har en maksimal brugervægt på ca. 120 kg., og så er det muligt at få motionscykler som kan holde til 150 kg., og nogle endda mere end det.

Hvilken betydning har svinghjulets størrelse?

Større svinghjul på en motionscykel giver dig en mere jævn træning og mere modstandsfleksibilitet, hvilket kan være vigtigt for en mere realistisk cykeloplevelse. Dette gælder særligt når du kører med høj belastning.