Løbeur test 2024 – Bedste løbeure til dame og herre

Løbeur test 2022, bedste løbeur, test af smartwatch til løb, Garmin Fenix 7X, Garmin løbeure, garmin smartwatch, apple løbeur

Løbeure er det mest avancerede og alsidige løbeudstyr som du kan købe. Løbeure har flere navne og er også kaldet pulsur, sportsur eller smartwatch. Et løbeur med GPS er meget mere end bare dyre løbeure. At bære et af de bedste løbeure giver dig en bedre træningsoplevelse og adgang til data som kan hjælpe dig med at optimere din løbetræning, pacing og meget mere som kan gøre dig til en bedre løber. De bedste løbeure er en must-have gadget som enhver seriøs løber bør eje. Topmodellerne indenfor løbeure fra mærker som Garmin, Apple, Polar, Samsung og flere kan hjælpe dig med at træne og løbe bedre, løbe hurtigere og mere effektivt.

Et løbeur med GPS giver dig adgang til et væld af data både under og efter løbeturen, og løbeuret kan hjælpe dig med at tracke dine fremskridt og planlægge din træning. Præcis GPS-tracking er et must for at udgøre det bedste løbeur. Derudover er en god sporing af din biometri (herunder data om puls og blodets iltmætning) en vigtig træningsfunktion, til at holde styr over din krops belastning, ydeevne og hjælper dig med at få mest muligt ud af din løbetræning. Udover de sportslige specifikationer som GPS løbeurene har, så kommer de også flere andre sensorer og teknologier til at tracke din aktivitet og tracke din krop resten af dagen; herunder søvntracking og diverse apps (eks. Strava) som er kompatible med din smartphone.

MereSport's Bedst Til Prisen

Wahoo elemnt rival, løbeur, bedste løbeur til prisen, billigt løbeur, wahoo løbeur
Wahoo ELEMNT Rival

MereSport's Anbefaling

Garmin Forerunner 265

MereSport's Premium Valg

Garmin Fenix 7X

At købe løbeur er en betydelig investering, som du gerne vil bruge i flere år og mange kilometer fremover. Derfor er det vigtigt at du vælger det rette løbeur for dig og dit behov. Uanset om det er første gang, at du køber et avanceret løbeur, eller hvis du leder efter den nyeste opdaterede model, så har vi tips og informationer som du bør være opmærksom på når før køber et løbeur – For at sikre, at det rette løbeur ender på dit håndled.

Her på MereSport har vi udvalgt og samlet de bedste GPS-ure til løbere på alle niveauer, fra begyndere til topatleter og ultraløbere. Udvalget dækker over løbeure i forskellige prisklasser, om du er ude efter det bedste løbeur eller det løbeur hvor at du får mest værdi for pengene. Vi har samlet løbeure fra forskellige brands. Du finder flere Garmin løbeure på listen, da det må siges at være den største spiller på markedet indenfor navigation gadgets og herunder løbeure.

MereSport.dk's Anbefaling - Bedste løbeur til løbe-motionister

Garmin Forerunner 265 - Bedste løbeur til prisen

 • Superlet og elegant løbeur med multisportsfunktion - til triathlon
 • Vandtæt løbeur med 8GB hukommelse så du kan høre musik på uret
 • Batterilevetid: Op til 13 timer

Garmin ForeRunner 265, bedste løbeur, bedste smartwatch til sport, bedste garmin løbeur til prisen, mest værdi for pengene, løbeur med musik, spotify

Gå til forhandler

MereSport.dk's Premium Valg - Bedste Garmin løbeur i topklassen

Garmin Fenix 7X Solar - Opladning med solenergi

 • Batteriet har op til 139 dages levetid i ekspeditions-tilstand og 37 i smartur
 • Vandtæt løbeur med indbygget LED-lommelygte og 16 GB lagring til musik 
 • Bedste Garmin løbeur - Det ultimative løbeur og andre discipliner

Garmin Fenix 7X

Gå til forhandler

MereSport.dk Anbefaler - Billigt kvalitets løbeur til løb, cykling og svømning

Wahoo ELEMNT Rival Multi-Sport GPS Ur

 • Utroligt god værdi for pengene - Bedste løbeur til under 2000 kr.
 • Batterilevetid med GPS: 24 timer og vandtæt op til 50 meter
 • Sensorer: Barometisk Højdemåler, Kompas, Accelerometer

Gå til forhandler

MereSport.dk's Begyndervalg - Bedste Apple watch til prisen

Apple Watch SE Cellular 44mm

Apple watch SE 44mm, Cellular version, brug applewatch uden mobilen

Gå til forhandler

MereSport.dk anbefaler - Bedste Huawei løbeur til prisen

Huawei Watch GT3 Active 42mm - Løbeur

Huawei Watch GT3 Active 42mm, Huawei Watch GT3 Active, huawei løbeur, bedste løbeur til prisen, billigt løbeur, brug løbeur uden mobilen

Gå til forhandler

MereSport.dk anbefaler - Bedste Samsung løbeur, topmodel

Samsung Galaxy Watch 5 Pro 45mm

 • Ved køb hos Proshop medfølger: Samsung Galaxy Buds 2 - Black

Samsung Galaxy Watch 5 Pro, 45 mm skærm, løbeur med stor skive, stor skærm, samsung løbeur, bedste samsung løbeur, brug løbeur uden mobilen

Gå til forhandler

MereSport.dk's Begyndervalg - Et af de bedste billige Garmin løbeur

Garmin Forerunner 55 - Stor værdi for pengene

Garmin ForeRunner 45

Gå til forhandler

MereSport.dk Anbefaler - Bedste løbeur med GPS fra Coros

Coros - Pace 2 - Sportsur med GPS - Løbeur

Gå til forhandler

MereSport.dk anbefaler - Apple Watch i topklassen

Apple Watch Series 9

Apple watch series 7 45mm cellular, Cellular version, brug applewatch uden mobilen

Gå til forhandler

Hvad skal man kigge efter i et løbeur

Når du vælger et løbeur, så er den første ting du skal overveje og tage stilling til, hvad er dit mål. Enhver løber kan drage fordel af et GPS-løbeur, men hvis du lige er startet med løb og derfor er begynder med et mål om at gennemføre dit første korte løb, så vil dine behov formentligt være anderledes fra en erfaren og god løber, der sigter efter at sætte en ny personlig rekord (PR) på maraton eller halvmaraton distancen.
 
For nye løbere er et løbeur et godt værktøj til at hjælpe med at opsætte en træningsplan og give dine løbeture variation og nyttig data om sin løbetur. Et løbeur kan fortælle dig, hvornår du er i topform og Garmin løbeure kommer med foreslag om, hvor længe du skal hvile og restituere mellem dine løbeture / træningsessioner, for at optimere din træning og hjælpe dig med at få mest muligt ud af din træning. Enkelte løbeure vil også kunne opsættes til at give dig nyttige notifikationer ved langdistanceløb, eks. fortælle dig, hvornår det er tid til at indtage flere kulhydrater og vand. eks. Apple eller Garmin løbeure kommer med flere forskellige sportstilstande; fra ski til paddleboarding, løb, cykling og flere. GPS løbeurene er kompatible med træningsapps som Strava og TrainingPeaks, så du kan downloade specialiserede planer eller ruter til din løbetræning, eller muligt at tracke din løbetur og uploade løbeturen direkte i appen.
 
Vigtigste specifikationer
Lang batterilevetid kan være vigtigt for dig, hvis du løbe længere løbeture og derfor løber længere tid, så dit løbeur ikke løber tør for strøm midt på løberuten, og derfor ikke har din løbedata. Praktiske ting som fysiske knapper på løbeuret betyder, at du kan trykke dig igennem menuerne, også med løbehandsker, med svedige hænder eller når det regnet, hvilket kan være en udfordring med smartwatches som kører udelukkende med touch. 
 
Yderligere funktioner som musikstyring eller kontaktløs betaling er også værd at være opmærksom på, så det passer til dine krav for et løbeur som opfylder dine behov. Muligheden for at høre musik eller en podcast under din træning er for mange en nødvendighed når de kigger efter et løbeur, da musik under en løbetur for de fleste hjælper på at holde motivationen høj imens vi løber. NFC betalingsfunktioner muliggør, at du kan stoppe undervejs på din løbetur eller handle ind på hjemturen, ved at betale kontaktløst med sit løbeur/smartwatch, ved at holde dit løbeur / smartwatch henover terminalen ved betaling.
 
Cellular løbeur / smartwatch
GPS-løbeure findes nu i en Cellular version. Cellular betyder at du kan lade din telefon blive hjemme og stadigvæk igennem mobiltjeneste på dit smartwatch svare på opkald eller beskeder, bruge dine foretrukne smartphone-apps og lytte til musik via. Spotify ved brug af mobilt netværk, selvom din telefon ikke er nærheden. Dog, så er det værd at bemærke, at Cellular mode på et løbeur, kræver at man har Cellular inkluderet i sit mobilabonnement. Det kræver derfor at du tilføjer Cellular til sit mobil-abonnement, hvilket hos de fleste udbydere af telefonabonnementer koster en pris på omkring 20 – 30 kr. ekstra i måneden.
 
Ellers kommer løbeurene med Wi-Fi-kompatibilitet og Bluetooth, så det er ikke nødvendigt at købe et Cellular smartwatch, hvis ikke du har planer om at skulle bruge løbeurets netværksfunktioner uden at have din smartphone i nærheden. Det er eks. muligt at downloade musik til dit smartwatch igennem Spotify, så du stadigvæk kan høre musik på dit løbetur igennem dit løbeur, som du så forbinder til dine høretelefoner via. Bluetooth.
 
Hvad er nyt indenfor løbeure?
Innovationen indenfor GPS-løbeure er noget langt. En af de største forbedringer i nyere tid indenfor teknologien i løbeure er, at de nyeste modeller af løbeure nu kommer med dobbelt frekvens på GPS signalet. Disse løbeure modtager derfor to GPS-signaler fra satellitter, og løbeurene er udviklet til at være i stand til at fortælle, om et af disse GPS-signaler fejler eller er det mindste upræcist, hvorfor at løbeuret kan filtrere resultaterne af de 2 GPS-signaler og modvirker unøjagtige data. Resultatet er et langt mere præcis GPS-tracking af din løbetur, hvilket giver dig en mere realistisk distance, bedre tempoaflæsning i realtid og præcis rute uploadet til Strava.
 

Løbeur pris
Er du ude efter et løbeur med GPS, så er den billigste pris du kan betale nok lige knap 800 kr. Men er du ude efter værdi for pengene, så anbefaler vi på MereSport, at du køber et ordentligt løbeur fra eks. Garmin til en pris omkring 1200 – 2000 kr., hvor at du er garanteret et løbeur med en masse gode funktioner og specifikationer med en stabil GPS. Er du ude efter det bedste af det bedste løbeur, så koster topmodellerne fra Garmin 4000 – 6000 kr., hvor Garmin Fenix serien er toppen af poppen. Det er også i denne prisklasse at du finder de nyeste Apple watch modeller.

Ønsker du at løbe indendøre, så læs vores artikel om de bedste løbebånd til hjemmebrug eller bedste romaskine til hjemmetræning

Løber du længere distancer, så bør du læse om de bedste løbesko og vores artikler om elektrolytter bedst i testenergibar testbedste energi gel til løb eller recovery boots test

Læs også vores Cykelcomputer test – Garmin vs. Wahooguide til det bedste padel bat eller se vores top 5 over de bedste padel sko eller indendørs fodboldsko.

Du kan også bruge dit løbeur til andre sportsgrene eller til vandreture. Skal du ud at vandre, så kan du her læse vores guide til valg af den bedste vandrerygsæk. Er du til golf, så kunne det være at du er interesseret i bedste golfvogn.

Test og ekspertkilder

Der ligger et stort arbejde bag artiklen. MereSport.dk har til formål at give dig en objektiv vurdering af produktkategorien og produkterne. Selvom vi er ekspert på området, så er det altid godt at være åben overfor andre ekspertkilder og mediers vurdering af produkterne – Med et kig på relevante danske og internationale test og ekspertkilder om emnet. Derfor henviser vi til følgende kilder som er anvendt i udarbejdelsen af artiklen.

TechRadar - De bedste løbeure i 2024
Sammenligning af Garmin løbeure | Bedste Garmin GPS-løbeure
RunnersWorld - De bedste avancerede GPS-løbure
Test af pulsure: Test af 41 populære puls- og løbeure

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilket løbeur skal jeg vælge?

Det bedste løbeur til prisen er Garmin Forerunner 245 Music eller Garmin Forerunner 45, hvilket vurderes til at være de løbeure, hvor at du får mest værdi for pengene. Ønsker du at vælge det bedste af det bedste løbeur, så bør du vælge Garmin’s nyeste topmodel indenfor Garmin Fenix serien.

Hvad koster et løbeur?

Er du ude efter et løbeur med GPS, så er den billigste pris omkring 800 kr. Løber du jævnligt, så anbefales det at du køber et ordentligt løbeur fra eks. Garmin til en pris omkring 1200 – 2000 kr. med en stabil GPS og yderligere funktioner. Er du ude efter det bedste af det bedste løbeur, så koster topmodellerne fra Garmin 4000 – 6000 kr., hvor Garmin Fenix serien er toppen af poppen indenfor løbeure. I den dyre prisklasse finder du også de nyeste Apple Watches.

Hvorfor købe et løbeur?

Du bør købe et løbeur, hvis du løber jævnligt og ønsker at tracke din løbetur, indsamle løbedata eller hvis du ønsker data på din løbetur – Data om hvor hurtigt du løber (gns. fart / pace), rutevejledning, eller hvis du ønsker at vide hvor høj din puls er imens at du løber. Der findes mange flere gode grunde til, hvorfor en investering i et løbeur / sportsur vil hjælpe dig med at blive en bedre løber.

Hvilket Garmin løbeur skal jeg vælge?

Ønsker du det absolut bedste løbeur fra Garmin, så bør du vælge topmodellen fra Garmin Fenix-serien. Ønsker du i stedet det bedste Garmin løbeur til prisen, altså det Garmin løbeur hvor at du får mest værdi for pengen, så bør du vælge Garmin Forerunner 245 Music.

Kan man bruge Apple Watch som løbeur?

Ja, du kan bruge et Apple Watch som løbeur – Og Apple Watch er udviklet sig til nu at være godt valg som løbeur. Et Apple Watch kommer med en indbygget app til tracking af din aktivitet. Derudover kan du tilføje andre apps til dit Apple Watch, herunder løbe-apps som Strava (verdens mest brugte løbe-app), hvor at du kan uploade dine aktiviteter direkte fra appen på dit løbeur til Strava.

Garmin eller Apple Watch til løb?

Løber du længere ture, og ønsker et løbeur som kan holde batteri over flere dage uden at skulle oplades, så vælg et løbeur fra Garmin. Hvis du ønsker Apple’s styresystemet, samt dit vigtigste behov er kompabilitet, musik og smarte funktioner og ønsker et firkantet ur i stilrent design, så bør du vælge et Apple-Watch som dit løbeur. Hvis du ønsker have flere og mere omfattende løbedata og flere funktioner til tracking af din sunhed og lang batterilevetid, så bør du vælge et Garmin løbeur.

Hvilket Apple Watch bør jeg vælge?

Hvis du ønsker mest værdi for pengene, så bør du vælge Apple Watch SE modellen, og ønsker du det bedste Apple Watch på markedet, så bør du gå med den nyeste topmodel fra Apple Watch Series.