Bedste citybike 2024 – Top 5 bedste dame og herre citybikes

Bedste citybike, citybike test, bedst i test, 2024, citybike herre, citybike dame, citybike pris, billig citybike, guide til alt om citybikes

Den bedste citybike gør det nemmere at komme fra A til B. Citybikes er en sporty hverdagscykel med en kombination af komfort og fart. 

Er du på udkig efter den bedste citybike? I denne guide, hjælper vi dig med at vælge den bedste citybike til herre og dame.

I vores citybike test har vi udvalgt vores bud på de bedste citybikes til både herre og dame og i forskellige prisklasser. 

Uanset dit køn, budget og præferencer, så kan du i denne citybike test blive klogere på hvorfor du bør vælge en citybike, og lade dig inspirere til at vælge den bedste citybike til dit behov.

Citybikes er en af de bedst sælgende typer af cykler i Danmark. En cykel er en god investering, og hvis du vælger den rigtige cykel, så kan det vise sig at være en økonomisk god investering, der hurtigt betaler sig selv hjem.

Cykler du i hverdagen, så sparer du penge og får motion, samtidigt med at du ved at motionere vil opleve at du ankommer mere frisk og glad. 

At cykle er bedre for dig, du er mere tilstede i dine omgivelser og det er bedre for miljøet. 

MereSport's Value Pick

Centurion citybike, Bedste citybike, citybike test, bedst i test, 2024, citybike herre, bedst til prisen, billig citybike, guide til alt om citybikes
Centurion Ultimate Herre

MereSport's Anbefaling

Avenue Airbase Citybike

MereSport's Premium Valg

Specialized Sirrus 3.0

Citybiken er en meget alsidig cykeltype, som egner sig specielt godt til hverdagsbrug, til ærinder i byen, pendling til og fra arbejde eller skole. Men især også til en længere cykeltur.

Det plejede at være en typisk bycykel, der kunne beskrives som at have opretstående geometri, flade pedaler, minimal gearing, tynde dæk og et komfortabelt sæde. 

Citybikes er perfekte til at pendle til arbejde, når du skal besøge en ven eller som transport ind til byen eller hvis du blot har lyst til at komme ud og cykle en tur og motionere.

Kort fortalt – Hvad er en citybike?

En citybike er en hverdagscykel i et sporty design og siddestilling. Med en citybike får du en blanding mellem komfort og fart i en praktisk cykel. Cyklen er enkel og behagelig at køre på. Citybikes er, som navnet indikerer, primært designet til kørsel i byen.
 

De fleste citybikes er fremstillet i aluminium. Dog så kan man også få en carbon citybike, men det er ikke så populært, da man til den pris kan få sig en god carbon racercykel. 

Hvorfor købe en citybike?

Overordnet set, så er en citybike en enkel løsning for dig der ønsker en holdbar, komfortabel og god sporty cykel til hverdagsbrug, med mulighed for at cykle længere ture og opnå højere fart end på en almindelig herre- eller damecykel.
 
Der kan være flere grunde til at vælge en citybike – Herunder har vi udvalgt en række punkter:
  • Transport: En citybike er yderst velegnet til dagligdags brug. Citybikes er ideelle til at pendle til og fra arbejde eller skole, eller til at gøre ærinder i byen lettere. En god citybike giver dig en optimal køreoplevelse, nemt at manøvrere i bytrafik og nem at parkere.
  • Holdbarhed: En kvalitets citybike er produceret i holdbare materialer, enkle komponenter af god kvalitet, hvilket gør en citybike til en pålidelig cykel, som er nem at vedligeholde.
  • Komfort: Citybikes er designet med fokus på køreoplevelsen og god komfort. Cyklens geometri og siddestilling er mere sporty og aerodynamisk end almindelige herre- og damecykler, hvilket gør at du kan cykle hurtigere. Samtidigt er citybikes typisk udstyret med en behagelige sadel og et sæt gode punkteringsresistente dæk, hvilket gør cykelturen behagelig.
  • Motion: Vælger du en citybike som din cykel, så investerer du også i din egen sundhed, muskulatur og kondition. Udover at cykling er praktisk transport, så vil du ved at cykler til og fra arbejde eller skole, inkorporerer en naturlig form for motion uden behov for specifikke træningsrutiner. Ved at cykle mere, bidrager du til en mere bæredygtig livsstil samtidigt med at du forbedrer dit eget velvære gennem regelmæssig fysisk aktivitet.
Hvis du ønsker en holdbar og god allround cykel, til at transportere dig til og fra arbejde, til supermarkedet eller ærinder i byen, eller når du har lyst til at cykle en længere tur, så anbefaler vi dig at vælge en citybike.
 

Citybike til herre og dame – Hvad er forskellen?

Citybikes kommer både i modeller til herre og modeller til damer. Herre modellerne er kendetegnet ved en højere indstigning end dame modellerne, da mænd oftest er højere end kvinder. 

Nogle modeller af citybikes til dame har nemmere indstigning og et højere kronrør, hvilket vil sige at du vil komme til at sidde mere oprejst end på en herre citybike. Nogle dame modeller har også en mere blød sadel, bedre passende til kvindekroppen.

Sådan har vi udvalgt de bedste citybikes

Her på MereSport har vi gode råd til køb og valg af citybike, og hjælper dig med at finde den bedste dame citybike eller den bedste herre citybike. Vi fokuserer på kvalitet og værdi for pengene, så du kan finde den bedste cykel, som passer til dit behov og budget.

Udvælgelsen af de bedste citybikes i denne citybike test er baseret på vores ekspertise indenfor cykler. Vi har undersøgt markedet for de bedste elcykler som har klaret sig bedst i test.

Vi har samlet de bedste citybikes med baggrund i vores ekspertise, de bedst anmeldte modeller baseret på brugeranmeldelser og forhandlernes mest solgte citybikes, research af testresultater, og så har vi kigget på den enkelte cykels komponenter.

Vi har vurderet cyklerne på pris, komfort, værdi, pålidelighed, udseende for at komme med denne liste over cykler, der bedst opfylder behovene hos alle, der ønsker at komme fra punkt A til punkt B hurtigt, effektivt, komfortabelt og med stil.

Redaktionen på MereSport har mange års erfaring med cykler, og har også ekspertise for elcykler. Jeg er vant til at cykle hver dag, og er blevet klog på cykler og de vigtigste cykelkomponenter igennem min interesse for cykelsport og ved selv at dyrke landevejscykling.

Vi har i denne citybike test fundet de bedste herre citybikes på markedet og samlet dem et sted. 

MereSport.dk's Anbefaling - Bedste citybike til herre og dame

Avenue Airbase Citybike - Sporty Aluminium cykel

  • Stilren cykel med skjulte samlinger og indvendig kabelføring
  • 10 Shimano Tiagra, Hydrauliske skivebremser

Avenue airbase citybike, Avenue citybike, Bedste citybike, citybike test, bedst i test, 2024, citybike herre, bedst til prisen, billig citybike, guide til alt om citybikes

Gå til forhandler

MereSport.dk's Premium Valg - Bedste citybike til herre i topklassen

Specialized Sirrus 3.0 - Sort citybike

  • Aluminium citybike med 18 udvendige gear og hydrauliske skivebremser

Specialized citybike, Specialized Sirrus 3.0, Bedste citybike, citybike test, bedst i test, 2024, citybike herre, bedst til prisen, billig citybike, guide til alt om citybikes

Gå til forhandler

MereSport.dk's Value Pick - Bedste herre citybike til prisen

Centurion Ultimate Herre 7g - Citybike i Sort

  • Aluminium citybike med indvendige 7 gear fra Shimano 

Centurion citybike, Bedste citybike, citybike test, bedst i test, 2024, citybike herre, bedst til prisen, billig citybike, guide til alt om citybikes

Gå til forhandler

MereSport.dk's Billige Valg - Bedste billige citybike til herre på markedet

Mustang Hybrid Street 28" herrecykel med 21 gear

  • Aluminium citybike med 21 gear fra Shimano og fælgbremse

Mustang citybike til herre, billig citybike, bedste billige, bedst til prisen - guide til citybike

Gå til forhandler

MereSport.dk's Anbefaler Damecykel - Bedste dame citybike til prisen

MBK Concept 2Two Dame 7g - hvid damecykel

  • Aluminium citybike damecykel med 7 indvendige Shimano gear

MBK citybike til dame, hvid citybike, dame citybike, bedst til prisen

Gå til forhandler

Pris

Prisen på en citybike er nogenlunde det samme som almindelige dame- og herre cykler. Men skal du have en af de bedste citybikes, så er prisen en anelse højere, da cyklens komponenter er bedre og mere holdbare.

Billig citybike

Prisen på de billigste citybikes er mellem 2.000 og 4.000 kr. En billig citybike er ikke dårlig, men de budgetvenlige cykler er udstyret med billigere cykelkomponenter, udstyret med en billig geargruppe og har færre gode specifikationer.

De billige cykler opfylder det basale behov for transport. Man får den cykel man betaler for. Materialer og komponentkvalitet afspejler den billige pris.

Citybike i middel prisklassen

Ønsker du en citybike i den midterste prisklasse, så er prisen omkring 4.000 – 10.000 kr. I denne prisklasse får du en cykel med god balance mellem kvalitet og stor værdi for penge. 

De bedste citybikes til prisen og kvalitetscykler fra anerkendte cykelproducenter findes her.

Cykler i den midterste prisklasse er velegnede til dig, der ønsker mest værdi for pengene og en pålidelig og mere avanceret citybike, uden at det skal være alt for dyrt eller den nyeste model.

Premium citybike

I premium prisklassen af citybikes, overstiger prisen 10.000 kr. og dyrere. Her finder man de bedste citybikes på markedet, udstyret med de bedste komponenter, ekstraudstyr og de bedste specifikationer. Cyklen vil typisk være lettere og have et godt hjulsæt.

En citybike i den dyreste prisklasse henvender sig til dig der ønsker den aboslut bedste citybike af højeste kvalitet, der kan købes for penge. Dig der søger en cykel fra anerkendte mærker der har vundet bedst i test, og er villig til at investere i den bedste citybike.

Citybike tilbud – Tips til at finde de bedste tilbud

Der er stort set altid tilbud på forskellige citybikes. Hvis du er på udkig efter en billig citybike, og ønsker størst værdi for dine penge, så kan du holde øje med citybike tilbud og sæson-kampagner hos de forskellige cykelforhandlere – Eks. Cykelexperten og Cykelpartner.

Det billigste tidspunkt at handle cykel på vil typisk være efteråret, slutningen af året og vinteren, hvor at der vil være udsalg med tilbud på sidste års modeller af citybikes.

Hvis du har besluttet dig for, at du skal have en citybike, så anbefaler vi dig at slå til og købe en cykel med det samme, da du opleve så meget mere glæde ved at købe en ny cykel fremfor at afvente et bedre tilbud – uden at finde et bedre tilbud. 

Størrelse cykel

Stelstørrelsen er afstanden fra midten af bundbeslaget til midten af toprøret, målt langs sæderøret. Din højde er det, der primært bestemmer hvilken størrelse du skal vælge, men også skridtlængde og benlængde er faktorer, der skal tages i betragtning.
 

Gear

En citybike fås både med indvendige og udvendige gear. Ønsker du en simpel og velkørende cykel, og ønsker du at minimere tiden du bruger på vedligeholdelse af din cykel, så bør du vælge en cykel med indvendige gear.
 
Ønsker du den bedste cykeloplevelse og vil gerne selv vedligeholde din cykel så den står skarpt, så bør du vælge en cykel med udvendige gear.
 
Der findes også citybikes med remtræk fremfor kæde. Fordelene med et bæltetrukket cykel (med remtræk) sammenlignet med en cykelkæde, er at den ikke skal smøres med olie og derfor kræver mindre vedligeholdelse, er mere lydløs og vejer mindre.
 

Bremser

Fælgbremser: En cykel med fælgbremser er typisk billigere. Fælgbremser egner sig bedst, hvis du ikke skal foretage mange hurtige opbremsninger.
 
Skivebremser: En citybike med skivebremser vil typisk være dyrere end en citybike med fælgbremse. Skivebremser er de stærkeste bremser, og det er samtidig dem, som giver dig den hurtigste reaktion. Samtidigt klarer skivebremser sig bedre i regnvejr.
 
Derudover bør du forholde dig til om du ønsker fodbremse eller håndbremse, da det er forskelligt hvad cyklerne er udstyret med.
 

Vedligeholdelse af citybike

En citybike i god kvalitet vil være en god investering, da en cykel af højere kvalitet som udgangspunkt vil kræve mindre vedligeholdelse end en billig cykel. En pålidelig citybike med mindre vedligeholdelse vil spare dig for en masse frustrationer, tid og penge i form af reparationer.

Man får som regel hvad man betaler for når man handler cykel, og de dyrere modeller af citybikes vil typisk have en længere holdbarhed. 

Du kan trygt handle cykel online

Cyklerne på denne liste over de bedste herre citybikes er nemlig 100% samlet ved levering, og du skal derfor ikke bøvle med at sætte kæde på, montere hjul, bremser, ringeklokke, støttehjul osv. 

Vores samarbejdspartnere sørger for at cyklen bliver pakket grundigt ind, så den ikke kommer til skade under fragten.

Derudover får du ofte flere års garanti på din cykel når du køber ny cykel online.

Andre relevante artikler

Nu, hvor at du har læst vores citybike test, så kan du med fordel læse vores guidende artikler om andre typer af cykler og cykeludstyr.

Ønsker du at cykle med fuld fart på landevejen, så bør læse vores guide til racercykel

Vil du derimod ud i naturen og køre i skoven eller på grusstier, så kan vi hjælpe dig med at finde den bedste gravel cykel til dit behov. Er behovet i stedet til at køre mountainbike og køre de danske mtb trails og spor, så har vi en guide til, hvordan du vælger den bedste mountainbike.

Alle de ovennævnte typer af cykler findes også som elcykler, og vi giver dig vores bud på de bedste cykler i hver kategori. Er du interesseret i en elcykel og gøre transporten til og fra arbejde hurtigere og lettere for dig selv, så læs vores guide til den bedste elcykel her.

Cykler du meget om vinteren, så er det nødvendigt med et par gode varme handsker når du cykler. Til vinter er det nødvendigt med et par gode cykellygter. Her kan du med fordel læse vores artikel om de bedste cykellygter

Det anbefales at du sørger for, at du har en god cykelhjelm til at beskytte dit hoved, hvis uheldet skulle ske. Her på MereSport finder du en guide til at vælge den bedste cykelhjelm

Pendler du meget, så kan du med fordel investere i noget godt cykeltøj og særligt et par gode cykelbukser.

Skal du på tur på din citybike, eller har et behov for at medbringe ejendele. Med en god cykeltaske kan du medbringe dine ting på selve cyklen, og undlade at bære en rygsæk. Du kan læse guide til cykeltasker her.

Ønsker du at komme i bedre form med hjemmetræning, så bør du tjekke vores artikler i kategorien fitness. Ønsker du at cykle indendørs, så har vi en guide til de bedste motionscykler som du kan læse her

Vil du gøre cykeltræningen indendøre mere intens og interessant, så bør du overveje en hometrainer. Du kan her læse vores hometrainer test.

Test og ekspertkilder

Der ligger et stort arbejde bag artiklen. MereSport.dk har til formål at give dig en objektiv vurdering af produktkategorien og produkterne. Selvom vi er ekspert på området, så er det altid godt at være åben overfor andre ekspertkilder og mediers vurdering af produkterne – Med et kig på relevante danske og internationale test og ekspertkilder om emnet. Derfor henviser vi til følgende kilder som er anvendt i udarbejdelsen af artiklen.

Bedste citybike 2024 - Guide til pendling fra A til B på den bedste cykel
Guide til at vælge den bedste Citybike - Overvejelser, når du køber en citybike

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilken citybike er den bedste bycykel?

Hvilken citybike som er den bedste for dig afhænger af dit individuelle behov, præferencer og prisen du er villig til at betale for en bycykel.

Når du kigger på en citybike og skal vurdere den bedste for dig, eller den bedste til prisen, så bør du kigge på stellet, cyklens enkelte komponenter, pris og evt. brugeranmeldelser.

Vi anbefaler citybikes fra mærkerne Avenue, Centurion, Specialized, MBK og Nishiki, som producerer nogle af de bedste citybikes på markedet.

Ønsker du en billig citybike, hvor du får stor værdi for prisen, så anbefaler vi dig at kigge på citybikes fra Mustang, SCO og Kildemoes, citybikes.

Hvad er bedst - indvendige eller udvendige gear?

Ønsker du en simpel og velkørende cykel, og ønsker du at minimere tiden du bruger på vedligeholdelse af din cykel, så bør du vælge en cykel med indvendige gear.

Ønsker du den bedste cykeloplevelse og gerne selv vil vedligeholde din cykel, og nemt vil have adgang til at smøre kæden, så bør du vælge en cykel med udvendige gear. Hvis du vedligeholder din cykel med udvendige gear godt, så vil den køre som smurt, hvilket resulterer i et bedre tråd, øget fart og en bedre cykeloplevelse.

Hvilken cykel til og fra arbejde?

Cykler du til og fra arbejde, så bør du køre på en cykel som gør turen så behagelig som muligt på din distance til og fra arbejde.

Cykler du i byen på vej til arbejde, så er det oplagt at køre på en citybike, en traditionel herre- og damecykel eller en elcykel, hvis du ønsker at gøre turen til og fra arbejde lettere.

Du bør vælge en cykel, som passer til terrænet. Cykler du i byen, så anbefaler vi dig at kigge på en citybike. Cykler du længere på grus eller en skovsti når du skal på arbejde, så kan du overveje at pendle på en gravel cykel eller mountainbike.