Bedste elcykel 2024 – Top 10 bedste elcykler i test

Elcykel bedst i test, Bedste elcykel, elcykel test, bedst i test, elektrisk cykel, e-bike, , Gazelle elcykel

Den bedste elcykel gør det lettere og hurtigere for dig at komme til og fra arbejde eller skole.

En elcykel er perfekt for dig som ønsker at cykle mere, har brug for ekstra vind på cykelstien. Dig som vil cykle længere distancer til og fra arbejde eller skole. Lange distancer, bakket terræn, dårligt vejr og modvind er langt mere overkommeligt på en elcykel. 

Med det voksende marked for elektriske cykler er det blevet sværere at vælge en god elcykel. I denne elcykel test, hjælper vi dig med at finde den bedste elcykel til dit behov.

MereSport's Value Pick

Kildemoes City Bosch ActiveLine 2023, Kildemoes elcykel, bedste elcykel, elcykel test, 2024, bedst i test, dame elcykel, herre elcykel, tilbud, elcykel til ældre, test tænk, god elcykel, elcykel med centermotor, hvilken elcykel er bedst, test af elcykler, guide til valg af elcykel, alt du bør vide om elcykler
Kildemoes City Elcykel

MereSport's Anbefaling

Gazelle Elcykel Ultimate

MereSport's Premium Valg

Gazelle Ultimate Speed

Elcykler er blevet populære, og flere danskere ejer i dag en elektrisk cykel. Det giver god mening, da det giver dig en kombinationen af motion og frisk luft, uden at du møder op helt svedig.

En elcykel er endda en god investering, billigere end at køre i bil eller tage offentlig transport, og samtidigt mere miljøvenligt. Det betyder en sundere livsstil og penge sparet.

Her gennemgår vi vigtige faktorer som batteri, rækkevidde, motor og pris, og ved at inspirere dig med 10 gode ekspert bud på forskellige gode elcykler, egnet til pendling. 

Uanset om du vil købe din første elcykel eller du ønsker at opgradere en bedre elcykel, så vil denne elcykel test hjælpe dig med at navigere og vælge den bedste elcykel til dig.

En elcykel (elektrisk cykel) kombinerer motion og frisk luft med elektrisk assistance. Den elektriske motor på en elcykel gør det lettere at køre op ad bakker, i modvind eller længere distancer uden at du er nødt til at svede eller miste fornøjelsen ved at cykle.

Vi cykler generelt meget i Danmark, men mange kan nok genkendende, at hvis det blæser eller man skal længere end 5 km i bakket terræn, så foretrækker mange at tage offentligt transport til og fra arbejde eller skole fremfor at cykle på en traditionel cykel.

Med en god elcykel vil du opleve det helt anderledes, og du vil have meget nemmere ved at tage cyklen og måske lettere ved at komme afsted om morgenen end uden en elcykel.

Hvorfor investere i en elcykel?

Markedet for elcykler kan virke stort og uoverskueligt. Det er mange penge at bruge på en cykel, så du skal være helt sikker på, at det er den rigtige.

En elcykel er optimal til dig, der skal cykle langt til og fra arbejde, eller til dig, der oplever, at en almindelig cykel kan være for hård for dig.

Elcykler er velegnede til folk i alle aldre og forskellige fysiske tilstande. En elcykel gør det muligt at cykle hurtigere og længere, oplagt til pendling, udflugter eller motion for ældre.

En elcykel kan være en investering i din sundhed, miljøet og en økonomisk god investering sammenlignet med en bil eller offentlig transport. Elcykler er mere miljøvenlige end andre transportmidler, og reducerer CO2-udledning i forhold til traditionelle køretøjer.

Selvom en elcykel er dyr sammenlignet med en almindelig herre- eller dame cykel, så er en elcykel billig sammenlignet med køb af en bil. Opladning af batteriet er også meget billigere end brændstof til bilen.

En elcykel er billigere end en bil og har lavere driftsomkostninger. Ovenikøbet er opladning af batteriet billigere end brændstof til bilen.

Hvis du til hverdag pendler til og fra arbejde eller skole, så vil det i længden vise sig at være en økonomisk bedre beslutning at investere i en elcykel frem for at tage bus eller tog.

Sætter man investeringen i en elcykel op imod at du betaler for billet til offentlig transport, så kan du på relativt hurtigt tjene elcyklens pris hjem – Og når cyklen er tjent hjem, så har du en lækker elcykel.

Hvad skal du kigge efter i en elcykel?

For at finde den bedste elcykel til dig, så bør du kigge på elcyklens batteri (rækkevidde), motorkraft, hvilke specifikationer som du har behov for og om elcyklens design er noget for dig.

 • Batteri / rækkevidde: Vurder batteriets kapacitet og elcyklens rækkevidde.
 • Motor: Vil du læse mere om de forskellige motortyper og deres fordele og ulemper, så kan du læse mere efter vores udvalgte top 10 af de bedste elcykler. 
 • Pris: Elcykler er dyre, og prisen varierer. Du bør derfor beslutte dig for hvad dit budget er. En god elcykel starter typisk fra +10.000 kr. og op efter. De bedste elcykler findes til priser mellem 20.000 – 35.000 kr.

Ønsker du at se en kort videoguide på, hvad du skal være opmærksom på inden at du køber elcykel, så anbefaler vi at se denne korte video på knap 2 minutter.

Vælg den rigtige stelstørrelse

Stelstørrelsen er afstanden fra midten af bundbeslaget til midten af toprøret, målt langs sæderøret. Din højde er det, der primært bestemmer hvilken størrelse du skal vælge, men også skridtlængde og benlængde er faktorer, der skal tages i betragtning.

Bemærk: Disse størrelsesanbefalinger for elcykler er vejledende. Forholdet mellem benlængde og overkrop kan individuelt variere meget. Og du kan sagtens gå et par størrelse op eller ned og justere, afhængigt af hvordan du ønsker at sidde på elcyklen. 

Din højde Stelstørrelse elcykel Udvalg i denne størrelse
150 cm - 160 cm
Størrelse: 44 - 49 cm
160 cm - 170 cm
Størrelse: 49 - 53 cm
170 cm - 180 cm
Størrelse: 53 - 57 cm
180 cm - 190 cm
Størrelse: 57 - 61 cm
190 cm - 200 cm
Størrelse: 61 - 65 cm

Sådan har vi udvalgt de bedste elcykler

Udvælgelsen af de bedste elcykler i denne elcykel test er baseret på vores ekspertise indenfor cykler, og ved at undersøge markedet for de bedste elcykler som har klaret sig bedst i test.

Her på MereSport har vi gode råd til køb og valg af elcykel, og hjælper dig med at finde den bedste dame elcykel eller den bedste herre elcykel.

Vi har samlet de bedste elcykler i denne oversigt, hvilket er valgt med baggrund i vores ekspertise, de bedst anmeldte elcykler baseret på brugeranmeldelser og forhandlernes mest solgte elcykel modeller research af testresultater, og ved at kigge på den enkelte elcykels komponenter og specifikationer (såsom batteriets kapacitet).

Redaktionen på MereSport har mange års erfaring med cykler, og har også ekspertise for elcykler. Jeg har været vant til at cykle hver dag, og har dannet mig en god forståelse for cykler og de vigtigste cykelkomponenter igennem interesse for cykelsporten og særligt landevejscykling.

Vi fokuserer på kvalitet og værdi for pengene, så du kan finde den bedste elcykel, som passer til dit behov og budget.

MereSport.dk's Anbefaling - Bedste elcykel med centermotor i test

Gazelle elcykel - Testvinder, Bedste elcykel i test

 • Bedst i test hos Forbrugerrådet TÆNK 2023
 • Maksimal hastighed: 25 km/t

Gazelle ULTIMATE C8+ HMB BELT, Gazelle elcykel, bedste elcykel, elcykel test, 2024, bedst i test, dame elcykel, herre elcykel, tilbud, elcykel til ældre, test tænk, god elcykel, elcykel med centermotor, hvilken elcykel er bedst, test af elcykler, guide til valg af elcykel, alt du bør vide om elcykler

Gå til forhandler

MereSport.dk's Premium Valg - Bedste Speed Pedelec elcykel, 45 km/t

Gazelle Ultimate Speed - Elcykel, Speed Pedelec

 • Speed Pedelec elcykel - Muligt og tilladt at køre 45 km/t
 • Elcykel med centermotor indbygget i stellet, maksimal rækkevidde på 60 km
 • Hydraulisk skivebremse

Gazelle Ultimate Speed Diamond Elcykel, bedste Speed pedelec, elcykel 45km/t, Gazelle elcykel, bedste elcykel, elcykel test, 2024, bedst i test, dame elcykel, herre elcykel, tilbud, elcykel til ældre, test tænk, god elcykel, elcykel med centermotor, hvilken elcykel er bedst, test af elcykler, guide til valg af elcykel, alt du bør vide om elcykler

Gå til forhandler

MereSport.dk's Value Pick - Bedste elcykel til prisen

Kildemoes City Bosch ActiveLine 2023

 • Billig dame elcykel med centermotor
 • Hydraulisk skivebremser, Maksimal hastighed: 25 km/t
 • Ca. 30 km rækkevidde på en opladning

Kildemoes City Bosch ActiveLine 2023, Kildemoes elcykel, bedste elcykel, elcykel test, 2024, bedst i test, dame elcykel, herre elcykel, tilbud, elcykel til ældre, test tænk, god elcykel, elcykel med centermotor, hvilken elcykel er bedst, test af elcykler, guide til valg af elcykel, alt du bør vide om elcykler

Gå til forhandler

MereSport.dk anbefaler - En af de bedste Gazelle elcykler

Gazelle Arroyo C7+ Herre Elcykel - Sort

 • Gazelle elcykel med baghjulsmotor
 • Maksimal hastighed: 25 km/t

Gazelle Arroyo C7+ Elcykel, Gazelle elcykel, bedste elcykel, elcykel test, 2024, bedst i test, dame elcykel, herre elcykel, tilbud, elcykel til ældre, test tænk, god elcykel, elcykel med centermotor, hvilken elcykel er bedst, test af elcykler, guide til valg af elcykel, alt du bør vide om elcykler

Gå til forhandler

MereSport.dk Anbefaler - Bedste foldbare elcykel, el foldecykel

GoRunner C7 El foldecykel - Nem at transportere

 • Elcyklen kan nemt foldes sammen, så den kan være i selv den mindste bil.
 • Batterilevetid: 60km rækkevidde på en opladning, Shimano 7-gear
 • Elcyklens maksimale hastighed: 25 km/t

El-Cykel GoRunner C7, innoliving, foldbar elcykel, el foldecykel, bedste elcykel, elcykel test, 2024, bedst i test, dame elcykel, herre elcykel, tilbud, god elcykel, hvilken elcykel er bedst, guide til valg af elcykel, alt du bør vide om elcykler

Gå til forhandler

MereSport.dk Anbefaler - Bedste Winther dame elcykel til prisen

Winther Superbe 4 Dame 7G - Sort elcykel

 • Centermotor, skivebremser og 7 indvendige Shimano gear
 • Rækkevidde på helt op til 100 kilometer, Bosch batteri
 • Elcyklens maksimale hastighed: 25 km/t

Winther Superbe 4 Dame 7g, Winther elcykel, bedste elcykel, elcykel test, 2024, bedst i test, dame elcykel, tilbud, elcykel til ældre, test tænk, god elcykel, elcykel med centermotor, hvilken elcykel er bedst, test af elcykler, guide til valg af elcykel, alt du bør vide om elcykler

Gå til forhandler

MereSport.dk Anbefaler - Billig elcykel fra Mustang, herre elcykel

Mustang Christian Electric 28" elcykel med 7 gear

 • Billig elcykel til herre med forhjulsmotor og 5 assistanceniveauer
 • Batterilevetid: Elcyklen kører 45-90 km pr. opladning
 • Elcyklens maksimale hastighed: 25 km/t

Mustang Christian Electric 28" elcykel med 7 gear, Mustang elcykel, herre elcykel, bedste elcykel, elcykel test, 2024, bedst i test, elcykel til ældre, god elcykel, elcykel med centermotor, hvilken elcykel er bedst, test af elcykler, guide til valg af elcykel, alt du bør vide om elcykler

Gå til forhandler

MereSport.dk Anbefaler - Bedste Kalkhoff dame elcykel til prisen

Kalkhoff Endeavour 3.B Move Dame

 • Batteri levetid: Rækkevidde op til 63 km
 • Elcyklens maksimale hastighed: 25 km/t

Kalkhoff ENDEAVOUR 3.B MOVE Dame elcykel, Kalkhoff elcykel, bedste elcykel, elcykel test, 2024, bedst i test, dame elcykel, tilbud, elcykel til ældre, test tænk, god elcykel, elcykel med centermotor, hvilken elcykel er bedst, test af elcykler, guide til valg af elcykel, alt du bør vide om elcykler

Gå til forhandler

MereSport.dk Anbefaler - E-wheels elcykel til en relativt billig pris

Momas Jason Urban elcykel - Pålidelig og alsidig

 • Samsung-batteri - op til 100 km rækkevidde, hydrauliske skivebremser
 • Lys, skærmsæt og bagagebærer medfølger
 • Elcyklens maksimale hastighed: 25 km/t

Momas Jason Urban 2024, Elcykel, bedste elcykel, elcykel test, 2024, bedst i test, bedste elcykel til prisen, centermotor, hydrauliske skivebremser, herre elcykel, tilbud, god elcykel, hvilken elcykel er bedst, guide til valg af elcykel, alt du bør vide om elcykler

Gå til forhandler

MereSport.dk Anbefaler - SCO dame elcykel til en billig pris

SCO Premium E-Uni - SCO Elcykel til Dame

 • Batteri levetid: Op til 90 km rækkevidde

SCO Premium E-Uni dame, SCO elcykel, bedste elcykel, elcykel test, 2024, bedst i test, dame elcykel, herre elcykel, tilbud, elcykel til ældre, test tænk, god elcykel, elcykel med centermotor, hvilken elcykel er bedst, test af elcykler, guide til valg af elcykel, alt du bør vide om elcykler

Gå til forhandler

Typer af elcykler

Klassisk elcykel: Findes både som damecykel og herrecykel. En klassisk elcykel er designet til at være komfortabel, hvorfor at man ofte sidder mere oprejst og behageligt og lader el-motoren gøre mere arbejde.

El citybike: En citybike er designet bykørsel, Man sidder typisk lidt mere foroverbøjet på en citybike, hvorfor at du med en mere aerodynamisk position kan opnå en anelse mere fart. Du kan her læse vores citybike test.

Speed pedelec: En speed pedelec er den hurtigste elcykel. Speed pedelecs kan lovligt køre 45 km/t. Speed pedelecs er velegnede til længere pendlerafstande og anses ofte som et hurtigt og effektivt transportmiddel. Mange vælger denne type elcykel som et direkte alternativ til bilen.

Foldbar elcykel: Praktisk til pendlere, da den kan foldes og medtages i offentlig transport. En foldbar elcykel er især også oplagt at tage med på tur, så man kan komme lidt omkring. 

Det kunne fx. være oplagt til en tur sommerhus eller bilferie. Særligt er en foldbar elcykel også genial til bådejere, så man kan komme hurtigere og længere omkring.

El ladcykler: En el ladcykel har virkeligt mange fordele i hverdagen, hvis ikke man har en bil. Med en ladcykel har man et dedikeret “lad”, altså et opbevaringsrum foran på cyklen. Derfor kan du med en el ladcykel nemt handle stort ind, eller komfortabelt transportere dine børn eller hund.

Vi har ikke inkluderet nogen el ladcykler i vores elcykel test. I stedet er planen at det vil få sin egen dedikerede artikel, da der er større forskel på, hvad man kigger efter i den bedste elcykel og den bedste el ladcykel.

Elcykel til sport og motion

Elektrisk mountainbike: Man kan få en el mountainbike, som er ideel til terrænkørsel og eventyr. Elektriske MTB’s er helt geniale til, hvis man ønsker assistance til at komme op ad stigningerne, så man bedre kan nyde nedkørslerne i mountainbike sporene.

Elektrisk racercykel: En el racercykel er genial, fordi den ligner en ganske almindelig aerodynamisk racercykel, fordi at motoren er skjult i stellet på cyklen. Motoren forstærker din egen indsats, så du kan nyde alt det, du elsker ved landevejskørsel.

Det kunne være oplagt elcykel til ældre, som fortsat ønsker at køre på racercykel, men som ikke længere har samme fart som tidligere. Med en elektrisk racercykel, vil man fortsat kunne nyde en tur på racercyklen i samme fart som tidligere, så man nemmere kan cykle med sine træningskammerater – også op ad stigninger eller i modvind.

Elektrisk gravel cykel: En el gravel cykel (også kaldt e-gravel cykel eller e-gravel bike), gør det muligt at cykle i alt slags terræn. En gravel cykel giver dig et mix imellem en hurtige og aerodynamiske geometri fra en racercykel og terrænmuligheder som på en mountainbike. 

En el gravel cykel er bedst egnet til at køre på grusveje og landeveje, og ikke nødvendigvis mountainbikespor. Der findes både e-gravel bikes med og uden støddæmpende affjedring.

Hastighed – Hvor hurtigt kører en elcykel?

I Europa er en eldrevet cykel begrænset til en maksimal hastighed på 25 km/t, da det ikke er tilladt at køre mere end 25 km/t. Der findes dog også elcykler med hastigheder på op til 45 km/t. Netop den type elcykel kommer vi ind på herunder.

Speed pedelec – Lovlig elcykel som kører 45 km/t

Elcykler, der kan nå en hastighed på 45 km/t, går under betegnelsen speed pedelecs. Med en Speed Pedelec får du altså en elcykel, der kan køre meget hurtigere end sædvanligt. “Pedelec” står for “pedal assist,” hvilket betyder, at motoren kun aktiveres, når der trædes i pedalerne. 

Opnår du en fart på 25 km/t på en almindelig elcykel, stopper motoren med at hjælpe dig. Men på en Speed Pedelec vil cyklens motor blive ved med at hjælpe dig mens du træder helt op til 45 km/t.

Er du pendler og kører du rigtig mange kilometer hver dag, så vil en Speed Pedelec elcykel være et godt alternativ til en bil eller offentlig transport. Du vil med en Speed Pedelec komme hurtigere frem, ikke være afhængig af andre og kan lade motoren klare det hårdeste arbejde for dig. 

Hvis du har mellem 15-40 km på arbejde, så vil en Speed Pedelec være det bedste alternativ til en bil. Du slipper samtidigt for at møde op på arbejde eller i skole uden tydelige svedpletter.

Prisen for en Speed Pedelec er naturligvis også dyrere end en almindelig elcykel som koster omkring 15.000 kr. og opefter. Du kan forvente at prisen for en god Speed Pedelec elcykel vil starte på omkring 30.000 kr. og opefter. 

Men cykler du lange distancer og bruger en Speed Pedelec som et alternativ til bil eller offentlig transport, så vil det over tid vise sig at være en god investering som hurtigt tjener sig hjem – Og så har du en utroligt fed og hurtig elcykel.

Reglerne for Speed Pedelec

Det er tilladt at køre op til 45 km/t på en Speed Pedelec i Danmark. Vær opmærksom på, at det er obligatorisk at bære en cykelhjelm, som er CE-mærket.

Du må køre på en Speed Pedelec, når du er fyldt 15 år og har et knallertkørekort eller er 17 år og har kørekort til bil. Er du fyldt 18 år eller derover behøver du ikke et førerbevis.

Lovgivningen for elcykler i Danmark

En elcykel skal overholde samme regler som en almindelig cykel, når det kommer til lys, bremser, reflekser og andet udstyr

I Danmark er den lovlige maksimale hastighed for elcykler 25 km/t. Overholdelse af denne hastighedsgrænse er afgørende for at overholde de lokale love og sikre sikkerheden.

Elcykel pris

Prisen på en elcykel er oftest en del højere end på en almindelig cykel, da komponenterne er stærkere og elektronikken er særudviklet. Derfor er budgettet ofte i fokus.

Hvorfor er en elcykel en af de bedste investeringer?

At vælge en elcykel i stedet for at have en bil eller bruge offentlig transport som bus eller tog kan have forskellige økonomiske fordele.

En elcykel koster mindre at anskaffe sig sammenlignet med en bil. Selvom en elcykel er dyr sammenlignet med en almindelige herre- og dame cykel, så er en elcykel billig sammenlignet med køb af en bil. 

Ovenikøbet sparer du dyre forsikringer ved at vælge elcyklen. Opladning af batteriet er også meget billigere end brændstof til bilen.

Sætter man investeringen i en elcykel op imod at du betaler for billet til offentlig transport hver dag, så kan du på hurtigt tjene elcyklens pris hjem og spare en del penge ved at pendle på din elcykel. Du kan nemt regne på, hvor mange gange du skal køre på din elcykel før den er tjent hjem i billetpriser til offentlig transport. 

Et tænkt eksempel er at du arbejder 5 dage i ugen og betaler 30 kr. hver vej – Svarende til 60 kr. om dagen, 300 kr. i ugen eller 13.200 kr. om året (ved 220 arbejdsdage).

Og så har du en lækker elcykel.

Billig elcykel

Prisen på de billigste elcykler er mellem 5.000 til 10.000 kr. En billig elcykel er ikke dårlig. Men de budgetvenlige elcykler er udstyret med basale elektriske motorer, batterier med tilstrækkelig kapacitet, og billige komponenter.

Man får hvad man betaler for. Materialer og komponentkvalitet afspejler den lavere pris. Men de billige elcykler opfylder det basale behov for transport.

Elcykel i middel prisklassen

Elcykler i middel prisklassen, mellem 10.000 og 20.000 kr., tilbyder en god balance mellem stor værdi for penge, ydeevne. Til denne pris finder man nogle af de bedste elcykler med bedre motorer og batterikapacitet fra de bedste elcykel producenter.

Cykler i den midterste prisklasse er velegnede til dig, der ønsker mest værdi for pengene og en pålidelig og mere avanceret elcykel, uden at det skal være meget dyrt.

Premium elcykel

I premium prisklassen af elcykler, overstiger prisen 20.000 kr. Her finder man de bedste elcykler på markedet, de nyeste teknologier, udstyret med de bedste komponenter, udstyret med ekstraudstyr og de bedste specifikationer.

I premium prisklassen kan du få de hurtige Speed Pedelecs, og testvindende elcykler der har vundet bedst i test priser.

Premium elcykler henvender sig til dig der ønsker den bedste elcykel af højeste kvalitet. Dig der søger anerkendte og testvindende mærker som Gazelle, og er villig til at investere i den bedste elcykel.

Garanti på elcykel

En elcykel er en dyr investering, og derfor giver det mening at købe elcykel hos en forhandler som tilbyder flere års garanti og reparation af din elcykel, hvis der skulle være problemer.

Eksempelvis hos Cykelexperten tillbydes garantien (læs her) på motor, motordele og batterier ikke direkte hos dem, men igennem cykelproducenten, eks. Bosch eller Shimano, som tilbyder 2 års garanti på disse.

Det anbefales at du læser den enkelte forhandlers garantivilkår inden du køber en elcykel.

Elcykel tilbud – Tips til at finde de bedste tilbud

Der er stort set altid tilbud på elcykler. Hvis du er på udkig efter en billig elcykel, og ønsker den bedste værdi for dine penge, så kan du holde øje med elcykel tilbud og sæson-kampagner hos forhandlerne af elcykler.

Det billigste tidspunkt at handle cykel på vil typisk være efteråret, slutningen af året og vinteren, hvor at der vil være udsalg med tilbud på sidste års elcykel modeller.

Hvis du har besluttet dig for, at du skal have en elcykel, så anbefaler vi dig at slå til og købe en elcykel med det samme. Hvis du har fundet frem til et behov for en elcykel, så vil du opleve så meget mere glæde ved at købe en ny elcykel, og ikke længere skulle cykle på din almindelige cykel eller bruge penge på offentlig transport.

Værd at vide om elcykler

De fleste elcykler har en rækkevidde på 35 – 60 km på en ladning, men jo mere du selv træder, og des lavere niveau af assistance du bruger, jo længere når du på en og samme opladning. 

Dog kan du overveje et kraftigere batteri, hvis du skal pendle langt hver dag på din cykel. En dyrere elcykel med et større batteri giver dig en rækkevidde på helt op til +150 km pr. opladning.

Rækkevidden påvirkes af forskellige faktorer, herunder terræn, assistanceniveau, vejr, hvordan du sidder (aerodynamik) og din kropsvægt.

Elcykel batteri og rækkevidde

Batteriet på en elcykel er altafgørende, da det bestemmer rækkevidden for, hvor langt en elcykel kan køre på et fuldt opladt batteri.

Batteriets størrelse måles i watt-timer (Wh). Des højere værdi betyder større batterikapacitet og dermed større rækkevidde. Cykler du længere distancer, bør du kigge efter et batteri med en stor batteristørrelse – altså en høj Wh værdi.

Opladningstiden skal du forvente tager mellem 4-6 timer for at oplade batteriet fuldt. 

Hvor længe et elcykel batteri holder afhænger af kvaliteten og hvordan du vedligeholder det. Det siges at et elcykel batteri har en levetid på omkring 4-6 år.

Det er meget vigtigt, at du jævnligt oplader batteriet på din elcykel. Du bør aldrig lade dit batteri løbe tør for strøm, da det kan gå i stykker eller miste meget kapacitet, hvis den er helt afladet. 

Som en tommelfingerregel bør du gøre det til en vane at oplade dit batteri hver gang efter brug, og du bør opbevare batteriet et tørt sted og omkring stuetemperatur. 

Det anbefales at du tager det med dig, når du parkerer din cykel for at skåne det mod regn og frost. En anden grund til at du bør tage dit batteri af din cykel når den bare står er cykeltyve. 

Batterier til elcykler er nemlig penge værd, og nemmere at stjæle end hele cykler for tyve. Et cykelbatteri koster typisk mellem 3.000 og 6.000 kr.

Elcykel batteri, hvad koster det at oplade elcykel, Bedste elcykel, elcykel test, 2024, bedst i test, guide til valg af elcykel, alt du bør vide om elcykler

Hvor meget koster det at oplade en elcykel?

Prisen for at oplade batteriet på din elcykel afhænger selvfølgelig af din elpris og størrelsen på dit batteri. Men det er billigt at oplade et elcykel batteri.

Et tænkt eksempel er at dit batteri har en kapacitet på 500 watt, og du lader op i 3 timer. Du bruger derfor 1,5 kWh i strøm. Hvis den gældende elpris er 2 kr. pr. kWh, så koster det dig 3 kr. at oplade din elcykel og dens batteri.

Hvad vejer en elcykel?

En elcykel vejer generelt mere end en traditionel cykel. Elcykler vejer som regel omkring 25-30 kg., hvilket er betydeligt tungere end en almindelig herre- eller dame cykel.

Nogle elcykler har en walk-assistant, hvor du ved et tryk på en knap, kan få motoren til at hjælpe dig med at trække cyklen. Det er ret smart, især når du skal have cyklen med op ad cykelkælderen, trapper eller med ind og ud af toget.

Placeringen af cyklens motor og batteri har effekt på cyklens vægtbalance, hvilket påvirker din håndtering af cyklen.

Elcykel motortyper

Særligt motorer fra Bosch og Shimano er populære. Den absolut førende og mest kendte elcykel motorproducent på markedet er det tyske brand Bosch.

Valget mellem baghjulsmotor, forhjulsmotor eller centermotor på en elcykel afhænger af personlige præferencer og det tiltænkte formål med cyklen. 

Hver type motor har sine egne fordele og ulemper:

Baghjulsmotor: En baghjulsmotor giver en god trækkraft på stigninger og er stabil at styre. Giver en mere naturlig cykeloplevelse. En elcykel med baghjulsmotor kan føles tungere bagpå.

Forhjulsmotor: En forhjulsmotor er lettere at installere på en almindelig cykel, hvis man vil omdanne den til en elcykel. Ulempen ved en forhjulsmotor er at du får mindre trækkraft på stejle stigninger og at cyklen kan være sværere at styre i glat føre.

Centermotor: En elcykel med centermotor anses af mange som være den bedste mulighed, da en elcykel med centermotor giver længere rækkevidde, større effekt på bakker, samt en bedre vægtfordeling og balance, hvilket sikrer en mere stabil kørsel. Ulempen ved centermotor er at det typisk gør prisen dyrere.

Gear

Vælg mellem indvendige eller udvendige gear afhængigt af dine præferencer og kørselsbehov. Indvendige gear kræver mindre vedligeholdelse, mens udvendige gear tilbyder mere kontrol.

Indvendige gear næsten ingen vedligeholdelse kræver, men fås kun med op til 7 gear, og det vil typisk være indvendige gear som du finder på langt de fleste bycykler.

Bremser

Elcykler er tungere end en almindelige cykler, kører hurtigere og kræver derfor mere bremsekraft at standse. Derfor er det vigtigt at bremserne på din elcykel er af ordentlig kvalitet.

Fælgbremser: Er typisk et billigere alternativ og den gamle bremsetype på cykler. Fælgbremser egner sig bedst, hvis du ikke skal foretage mange hurtige opbremsninger.

Skivebremser: Er de stærkeste bremser, og det er samtidig dem, som giver dig den hurtigste reaktion. Bremsekraften med skivebremser er typisk nemmere at kontrollere præcist end fælgbremse. Samtidigt klarer skivebremser sig bedre i regnvejr.

De fleste bedste elcykler har i dag skivebremser. Derudover bør du forholde dig til om du ønsker fodbremse eller håndbremse, da det er forskelligt hvad elcyklerne er udstyret med.

Elcyklens display

Elcyklens display er et centralt element, der giver dig vigtige oplysninger om elcyklen status. Displays på moderne elcykler er designet for at være letlæselige og brugervenlige.
 
Typisk vil du på elcyklens display kunne se, hvilken hastighed du kører, hvor meget batteri der er tilbage, det aktuelle assistance-niveau, og distance for turen og hvor langt du samlet set har kørt på din elcykel.
 

Forskellen mellem dame elcykel og herre elcykel

Forskellen mellem dame- og herre elcykler ligger ofte i designet og geometrien på cyklens ramme. Det er dog vigtigt at bemærke, at mange elcykler i dag er designet til at være unisex, og valget mellem dame- og herremodeller afhænger i høj grad af præferencer i forhold til cyklens geometri, design og komfort.

Dame elcykler er typisk designet med en lavere stelgeometri, uden overrør, der gør det lettere at stige af og på cyklen, og de kan have en mere afslappet siddestilling. 

Sadlen på en dame elcykel er typisk mere blød og udformet efter at give de kvindelige former, imens sadlen på en herrecykel er typisk hårdere og vil typisk være mere spids i sin udformning.

Herre elcykler er mere traditionel i sin stelgeometri med et højere overrør og en mere fremadlænet siddestilling, hvilket giver et mere maskulint æstetisk udtryk. 

Fælles for farven på elcykler til både dame og herre er, at de oftest fås i neutrale farver, men dame elcykler findes også i mere feminine farver og herre elcykler kan fås i mere maskuline farver.

En god elcykel skaber stor glæde

En god elcykel skaber glæde ved at nem, hurtig transport som kræver mindre anstrengelse. Hjælpen fra den elektriske motor, gør hver cykeltur til en fornøjelse. Dermed bliver det nemmere for dig at komme afsted. Kun i det værste vejr vil du søge alternativer. 

Du får motion på en elcykel

At køre på elcykel betyder ikke, at du ikke får motion. Mens en elcykel kan gøre det lettere at cykle op ad bakker eller modvind, så kræver det stadig at du træder i pedalerne.

Niveauet af fysisk aktivitet kan variere afhængigt af, hvor meget hjælp du får fra motoren, og du bestemmer kan selv justere, hvor meget assistance du får fra elmotoren.

At køre på elcykel er også en god løsning for ældre, personer med mindsket fysik eller helbredsmæssige udfordringer, som ønsker at holde sig aktive.

Populære og bedste elcykel mærker i Danmark

Nogle af de populære og bedste elcykel mærker i Danmark inkluderer Gazelle, Kildemoes, Kalkhoff, Batavus og Mustang.
 
Ønsker du en billig elcykel eller stor værdi for pengene, så anbefaler vi dig at kigge på elcykel mærkerne Kildemoes, Winther og SCO elcykler.
 
Du bør kigge på elcyklens rækkevidde, motorkraft, komfort og design for at finde den bedste elcykel for dig og dit behov.
 

Gazelle elcykel – Bedst i test

Gazelle elcykler er kendt for at producere elcykler som er bedst i test nærmest hvert år. Hollandske Gazelle er blandt Europas største og mest populære producent af elcykler.
 
Vi anbefaler Gazelle elcykler, som nogle af de bedste elcykler på markedet.
 
Med en Gazelle elcykel får du kvalitet, innovativt design og pålidelighed, hvilket ofte gør dem til testvinder i eksperternes og forbrugerrådenes elcykel tests. Bl.a. Forbrugerrådet Tænk, som de seneste mange år har haft en Gazelle elcykel som bedst i test.
 
Ønsker du en billig elcykel eller stor værdi for pengene, så anbefaler vi dig at kigge på elcykel mærkerne Kildemoes, Winther og SCO elcykler. 

Andre relevante artikler

Nu, hvor at du har læst vores elcykel test, så kan du med fordel læse vores guidende artikler om andre typer af cykler. Vi har artikler om mountainbikesracercykler og gravel cyklerAlle disse cykler findes også som elcykler, og vi giver dig vores bud på de bedste cykler i hver kategori.

Cykler du meget om vinteren, så er det nødvendigt med et par gode varme handsker når du cykler. Dertil, har din elcykel ikke integrerede lygter, eller ønsker du nogle mere kraftige cykellygter, så kan du her læse vores guide til de bedste cykellygter

Du skal selvfølgelig også sørge for at du har en god cykelhjelm til at beskytte dit hoved, hvis uheldet skulle ske. Nu, når du overvejer at investere i en god elcykel, så kunne du med fordel læse vores guide til at vælge den bedste cykelhjelm. Pendler du meget, så kan du med fordel investere i noget godt cykeltøj og et par cykelbukser.

Skal du på tur på din elcykel, eller har et behov for at medbringe ejendele. Med en god cykeltaske kan du medbringe dine ting på selve cyklen, og undlade at bære en rygsæk. Du kan læse guide til cykeltasker her.

Ønsker du at komme i bedre form med hjemmetræning, så bør du tjekke vores artikler i kategorien fitnessØnsker du at cykle indendørs, så har vi en guide til de bedste motionscykler som du kan læse her

Vil du gøre cykeltræningen indendøre mere intens og interessant, så bør du overveje en hometrainerMed en hometrainer kan du forlænge cykelsæsonen, og kører du cykelsimulatorer som Zwift, Bkool eller Rouvy, så kan du køre online med venner eller køre cykelløb. Du kan læse vores hometrainer test her.

Vi har også lavet en liste over de 10 bedste stykker træningsudstyr til hjemmet, og har guides til hvad du skal kigge efter i vores romaskine test og bedste løbebånd til hjemmet.

Test og ekspertkilder

Der ligger et stort arbejde bag artiklen. MereSport.dk har til formål at give dig en objektiv vurdering af produktkategorien og produkterne. Selvom vi er ekspert på området, så er det altid godt at være åben overfor andre ekspertkilder og mediers vurdering af produkterne – Med et kig på relevante danske og internationale test og ekspertkilder om emnet. Derfor henviser vi til følgende kilder som er anvendt i udarbejdelsen af artiklen.

Rådet for Sikker Trafik: Reglerne for at køre på elcykel - Den danske lovgivning
Elcykel guide - Alt du skal vide inden køb: Vælg den bedste elcykel
Reglerne for elcykel som kører 45 km/t - Reglerne for Speed Pedelec

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hivlken er den bedste elcykel?

Den bedste elcykel afhænger af individuelle behov, præferencer og budget. Du bør kigge på elcyklens rækkevidde, motorkraft, komfort og design for at finde den bedste elcykel for dig og dit behov.

Vi anbefaler Gazelle elcykler, som nogle af de bedste elcykler på markedet. Det er også typisk en Gazelle elcykel som vinder diverse test af elcykler og bedst i test priser.

Ønsker du en billig elcykel eller stor værdi for pengene, så anbefaler vi dig at kigge på elcykel mærkerne Kildemoes, Winther og SCO elcykler, som kan købes Bilka og Føtex.

Hvor lang rækkevidde har en elcykel på et fuldt opladt batteri?
Hvor langt du kan køre på en elcykel afhænger af flere faktorer. Typisk kan en elcykel køre mellem 40 og 120 kilometer på en fuld opladt batteri, afhængigt af batterikapacitet, terræn og belastning.
Hvad er det bedste elcykel mærke?

Hvad som er det bedste elcykel mærke er individuelt. Dog, så er Gazelle elcykler et godt bud på det bedste elcykel mærke. Du vil typisk se Gazelle elcykler som værende “bedst i test” i diverse elcykel tests og anbefalet på de.

Derudover, så vil du ofte se elcykler fra Kalkhoff, Kildemoes og Winther have gode testresultater og anmeldelser.

Hvilken motor er bedst på en elcykel? Baghjul, forhjulsmotor eller centermotor?

Hvis du prioriterer en mere stabil og jævn cykeloplevelse, især ved høje hastigheder eller i sving, kan en centermotor være den bedste løsning. Hvis du derimod ønsker en mere kraftfuld og sporty cykeloplevelse, især på stejle bakker eller i terræn, kan en baghjulsmotor være den bedste løsning.