Top 10 bedste træningsudstyr til hjemmet i 2024

Udstyr til hjemmetræning, bedste hjemmetræningsudstyr, Homegym

Træningsudstyr til hjemmet, behøver hverken være dyrt eller dække over et større udvalg af træningsudstyr. En investering i det bedste hjemmetræningsudstyr kan sagtens supplere, være et alternativ til dit fitnessabonnement eller måske helt afskaffe det. Udtrykket Homegym er for alvor blevet populært i Danmark efter corona-nedlukningen, hvor at fitnesscentrene var nødsaget til at lukke ned i månedsvis. Og da mange danskere ønskede stadigvæk at kunne holde sig fysisk aktive og vedligeholde træningen, så boomede salget af træningsudstyr til hjemmet. Og der findes generelt gode tilbud på træningsudstyr til hjemmet og det er muligt at finde billigt træningsudstyr til hjemmetræning.

Hvad er et homegym? Har man et rum derhjemme dedikeret til hjemmetræning, så kaldes det for et homegym – Hvor at man vil have træningsudstyr, redskaber eller træningsmaskiner til hjemmetræning. Homegym fungerer for nogen og for andre er det svært at få samme glæde eller holde samme motivation som hvis man tog ned i fitnesscenteret.

Det optimale hjemmetrænings-setup vil selvfølgelig være et fuldent homegym, med en træningsbænk, håndvægte, vægtstang, vægtskiver, power rack, måske sågar en dyr træningsmaskine osv. Men det er jo de færreste som har økonomien eller pladsen til et komplet homegym med alt hjemmetræningsudstyr.

Træningsudstyr til hjemmet behøver ikke at være dyrt. Du bør bare købe det rigtige træningsudstyr første gang. Man behøver ikke investere i store træningsmaskiner eller en avancerede multi træningsmaskine. 

Du kan faktisk komme overraskende langt med kropsvægtstræning, simple redskaber, og lidt basis vægtudstyr. Vi har her samlet en liste over det bedste hjemmetræningsudstyr som man bør have i sit trænings-setup i hjemmet.

1. Vægstang og vægtskiver

Det vurderes at en vægtstang og forskellige vægtskiver er det bedste hjemmetræningsudstyr du kan købe. Fordelen ved en vægtstang og vægtskiver er, at man kan lave nærmest alle basisøvelser, med undtagelse af de træningsøvelser som kræver en træningsbænk (hvilket er en anden god investering i træningsudstyr til hjemmet). Med vægtstang og vægtskiver kan man træne hele kroppen igennem og des større et udvalg af vægtskiver man har, så vil man kunne styrketræne progressivt og dermed opnå en kontinuerlig fremgang.
 
Ulempen ved en vægtstang og vægtskiver til hjemmetræning er, at det fylder en del, og at det derfor er meget svært at pakke sammen og gemme væk. Inden du køber en vægtstang som hjemmetræningsudstyr, så bør du overveje om du har plads og lyst til at have det stående fremme i dit hjem. Hvis ikke at du kan svare ja til det, så vil du måske foretrække en mindre pladskrævende løsning, som eksempelvis håndvægte eller kettlebells. Dog, så er en vægtstang og et udvalgt af vægtskiver den absolut bedste og mest effektive træningsudstyr til hjemmetræning, med henblik på at blive større og stærkere. Det er muligt at få en almindelig vægtstang og vægtskiver til en billig pris eller på tilbud.
Hjemmetræningsudstyr, vægstang og vægtskiver

MereSport.dk's Anbefaling - Bedste all-round hjemmetræningsudstyr

85 kg Hi Temp Bumper Vægtpakke

Bedste vægtstang, bedste Yogamåtte, træningsudstyr til hjemmet, bedste hjemmetræningsudstyr, homegym

Gå til forhandler

2. Håndvægte (Regulérbare)

Vurderer du at en vægtstang fylder for meget, så er regulerbare håndvægte et godt og mere pladsbesparende alternativ. Ligesom ved vægtstangen, så vil det være godt at have et godt udvalg af vægtskiver, så man har mulighed for at træne progressivt – Her vil et håndvægte sæt være en god investering, da du får flere forskellige vægtskiver med når du køber håndvægtesættet.

Der findes også justérbare håndvægte, hvilket kan være en billigere løsning, da du nøjes med et sæt håndvægte, hvor at du kan indstille til forskellige belastninger – Ved at købe et sæt håndvægte eller justérbare håndvægte vil man oftest både spare penge og plads.

MereSport.dk's anbefaler - Håndvægte som hjemmetræningsudstyr

Abilica PowerBox håndvægt sæt

Abilica håndvægtesæt, træningsudstyr til hjemmet, bedste hjemmetræningsudstyr

Gå til forhandler

3. Træningsbænk

En træningsbænk er en virkelig god investering til dit trænings-setup derhjemme, da den giver dig væsentligt flere træningsmulighederEn træningsbænk er noget af det træningsudstyr som har størst betydning for, hvor varieret en træning du kan lave. Med en træningsbænk i hjemmet kan du lave de samme øvelser, som du normalt ellers ville tage i fitnesscenteret – både træning af mave, ryg, arme osv.

Med en justerbar træningsbænk kan du justere til at have en fladbænk, skråbænk og en situpsbænk. Du kan med andre ord nemt udføre øvelser som bænkpres, french press og skulderpres, altsammen som hjemmetræning på din træningsbænk. Øvelserne på en træningsbænk er til folk på alle niveauer.

MereSport.dk's anbefaler - Hjemmetræningsudstyr med god værdi for pengene

Abilica træningsbænk med stativ

Abilica Træningsbænk med stativ, træningsudstyr til hjemmet, bedste hjemmetræningsudstyr, homegym

Gå til forhandler

4. Træningsmåtte / yogamåtte

En træningsmåtte er uundværligt hjemmetræningsudstyr når du skal strække ud og lave øvelser, som kræver at du sidder eller ligger på gulvet. En træningsmåtte giver et komfortabelt  og skridsikkert underlag, så man ikke skal ligge direkte på et hårdt gulv. Ved at købe en træningsmåtte undgår du irritationen ved at glide frem og tilbage når du laver træningsøvelser, og du kan også bruge en træningsmåtte som underlag til dine vægte når du skal styrketræne, så du også beskytter dit gulv i hjemmet.

Træningsmåtte, Hjemmetræningsudstyr

MereSport.dk anbefaler - Bedste træningsmåtte til hjemmetræning

Træningsmåtte kurma extra - yogamåtte

Bedste træningsmåtte, bedste Yogamåtte, træningsudstyr til hjemmet, bedste hjemmetræningsudstyr, homegym

Gå til forhandler

5. Kettlebells

Kettlebells er et populært og godt alternativ til håndvægte. De fleste træningsøvelser som laves med håndvægte, kan man også laves med kettlebells og omvendt. Med kettlebells slipper man for at skifte vægtskiver, og man kan nemmere lave øvelser som swings og high-rep snatches med kettlebells end eks. håndvægte.

Ulempen ved en kettlebell er at det kan være dyrt, hvis man skal have flere kettlebells med forskellige vægt – Og det er nødvendigt, hvis man vil styrketræne progressivt og opnå fremgang. Og sammenligner man kettlebells med et sæt håndvægte, så vil håndvægtene også fylde mindre og være nemmere at gemme væk, hvor at hvis man har flere kettlebells, så vil de fylde mere. Med det sagt, så er kettlebells et rigtigt godt stykke træningsudstyr til hjemmetræning.

MereSport.dk's anbefaler kettlebells som hjemmetræningsudstyr

Abilica Kettlebells - Træningsudstyr til hjemmet

Abilica Kettlebell til hjemmetræning, bedste hjemmetræningsudstyr

Gå til forhandler

6. TRX slyngetræner / suspension training

TRX står for Total Resistance exercises. TRX træning eller en slyngetræner er et unikt træningsredskab, hvor at man effektivt kan træne hele kroppen. Og man kan sikkert sagtens undervurdere hvor godt et træningsudstyr det reelt set er og hvor meget forskelligt hjemmetræning en TRX slyngetræner gør muligt. Selvom det ligner træningselastikker og man måske ikke kan forestille sig mulighederne for hjemmetræning, så kan man med en TRX slyngetræner opnå noget mere komplicerede træningsøvelser end hvad du får med træningselastikker. TRX slyngetræning er især effektivt til at træne din core stabilitet og styrke, men kan også anvendes til effektiv styrketræning. 

En TRX slyngetræner er især også et godt stykke træningsudstyr til genoptræning. Personligt har jeg selv benytter mig af en TRX slyngetræner i forbindelse med genoptræning af muskulaturen i og omkring knæet efter en knæoperation i forbindelse med en korsbåndsskade.

TRX træning, TRX suspension training, TRX Move, bedste hjemmetræningsudstyr, 2022,

MereSport.dk's anbefaler TRX - udnyt din egen kropvægt til hjemmetræning

TRX move slyngetræner

TRX træning, TRX suspension training, TRX Move, bedste hjemmetræningsudstyr, 2022,

Gå til forhandler

7. Træningselastikker

Træningselastikker kan bruges til rigtigt meget, hvis man køber et sæt af flere elastikker med varierende spændstighed. Træningselastikker kan bruges til at øge modstanden i pushups, ved at lade elastikken løbe henover ryggen. Man kan lave klassiske øvelser som seated rows, curls, extensions m.fl. Det er kun fantasien som sætter grænser for hvad man kan bruge træningselastikkerne til når man træner derhjemme.

MereSport.dk's anbefaler - Træningselastikker som hjemmetræningsudstyr

Odin Latex Tube Toning Set - Træningselastikker

Træningselastikker til hjemmetræning

Gå til forhandler

8. Træningshjul / Ab-wheel

Et træningshjul, også kaldet ab-wheel er et simpelt, traditionelt og billigt stykke træningsudstyr som egner sig perfekt til hjemmetræning. Med et træningshjul kan man opnå en god mavetræning, men også som træning af flere af overkroppens muskler. Med et træningshjul opnår man selvfølgelig ikke en komplet træning af alle kroppens muskler, men det er bestemt et godt supplement til kropsvægtsøvelser eller styrketræning med vægt og andet træningsudstyr.

Det er til dels også muligt at træne progressivt med et træningshjul, idet at man kan starte på knæene, og når man er i stand til det, så kan man lave træningsøvelsen stående. Ønsker man yderligere belastning imellem eller herefter, så kan man anvende en vægtvest, hvor man kan øge belastningen med små vægtlodder.

MereSport.dk's anbefaler - Træningshjul til hjemmetræning

Abilica Ab Wheel / træningshjul

Træningshjul, ab-wheel, bedste Yogamåtte, træningsudstyr til hjemmet, bedste hjemmetræningsudstyr, homegym

Gå til forhandler

9. Cardio træningsmaskine – træningsudstyr

Hvis man er interesseret i udholdenhedstræning (også kaldet cardio) og mindre interesseret i styrketræning, eller blot ønsker at kunne træne cardio indendørs derhjemme, så vil det give mening at investere i træningsudstyr eller fitness-træningsmaskiner med det formål. Fitnessmaskiner kunne være en motionscykel, skimaskine, et sjippetov, løbebånd eller en romaskineUlempen ved at købe en træningsmaskine er dog, at træningsmaskinerne fylder en del og er utroligt svære at gemmes væk.

Formålet for mange af de som hjemmetræner er hovedsageligt interesseret i at komme i bedre form eller at tabe sig – Og netop disse fitness-træningsmaskiner vil være helt idéelt valg, hvis man har til formål at tabe sig eller holde sig i form. Fitnessmaskinerne er også en utroligt god opvarmning før træning eller nedvarmning efter træning.

Bedste romaskine til prisen, bedste hjemmetræningsudstyr, billigt træningsudstyr til hjemmet

MereSport.dk's anbefaler romaskine som træningsudstyr til hjemmet

Abilica Winrower Romaskine

Bedste romaskine til prisen, Abilica romaskine, bedste hjemmetræningsudstyr, billigt træningsudstyr til hjemmet

Gå til forhandler

10. Stepmaskine

En stepmaskine er et godt stykke hjemmetræningsudstyr. Med en stepmaskine er det muligt at opnå en høj kalorieforbrænding derhjemme. En stepmaskin har fokus på den nedre del af kroppen, og virker effektivt til opstramning af benmuskler og baller. En stepmaskine er et fantastisk hjemmetræningsredskab, som henvender sig til alle; både dig som gerne vil i form, og dig der allerede er i form og gerne vil vedligeholde den. 

En af de største fordele ved en stepmaskine til hjemmetræning er at den er fylder så lidt og derfor er nem at gemme væk den ikke er i brug, og lige såvel er så hurtig og nem at finde frem og tage i brug. Og så er en stepmaskine billig sammenlignet med større fitnessmaskiner som crosstrainer eller sammenlignet med hvad det koster årligt at være en del af et fitnesscenter.

MereSport.dk's anbefaler stepmaskine som hjemmetræningsudstyr

Abilica Ministep 2.0 - Stepmaskine

Bedste stepmaskine, Abilica Ministep 2.0, træningsudstyr til hjemmet, bedste hjemmetræningsudstyr

Gå til forhandler

Mere om hjemmetræning og træningsudstyr

Opvarmning inden hjemmetræning

En kort opvarmning øger præstationsevnen og reducerer risikoen for skader og så er en opvarmning godt til at få gang i en stiv og tung krop. Opvarmningsøvelser gør dine muskler, sener og bindevæv mere smidige, som din kropstemperatur stiger. Det gør kroppen mere modstandsdygtig over for skader ved at være bedre forberedt på de kraftige bevægelser, der forekommer under træning.

En god opvarmning er med en gradvist stigende intensitet. Startende med små og langsommere opvarmningsøvelser til større og hurtigere / intensive bevægelser. Opvarmning handler om at få hjertet til at slå hurtigere i etaper, og få sat gang i blodomløbet og sprede næringsstoffer og ilt ud til dine arbejdende muskler.

Udstrækning efter hjemmetræning

Udstrækning kan hjælpe dig til et højere præstationsniveau og kan virke forebyggende og mindske chancen for skader. Ved at strække ud regelmæssigt kan du opnå bedre smidighed og mindske ømheden i dine belastede muskler.

Der findes et hav af træningsredskaber og restitutionsprodukter som kan hjælpe dig mod ømme muskler, heriblandt populære restitutionsprodukter som en massagepistol og recovery bootsTil udstrækning efter træning, kan vi anbefale en foam roller – Tjek evt. denne foam roller fra Abilica.

Foam roller, Hjemmetræningsudstyr

Cadio som hjemmetræning
Løb og cykling er reelt set kategoriseret som hjemmetræning og kræver intet fitnesskort og et dyrt fitnessabonnement. Cykler eller løber du længere tid? Så bør du indtage elektrolytter under din træning for at holde en god salt- og væskebalance.

Ønsker du at cykeltræne indendøre derhjemme, så bør du tjekke vores Hometrainer test, hvor at vi har samlet de bedste cykeltrænere / hometrainere til ZWIFT og BKOOL, også kaldet simulationscykling eller e-cykling. Er disse emner interessante? Læs også vores cykelcomputer test og racercykel test, hvor at vi har fundet de bedste på markedet.

Fordele ved hjemmetræning vs. fitnesscenter

 • Billigere – Du sparer penge ved at dyrke hjemmetræning og opsige fitnessabonnementet
 • Du sparer tid, du skal ikke pakke og køre frem og tilbage 
 • Du bestemmer selv præcist hvornår du vil træne
 • Du er dig selv, ingen kigger og du slipper for kø
 • Dig eget træningsudstyr – en investering i dig selv
 • Du behøver ikke forlade hjemmet + dit eget bad
 • Bedre hygiejne

Gode hjemmetræningsøvelser uden træningsudstyr

Selvom at artiklen her omhandler det bedste træningsudstyr til hjemmetræning, så er vi her på MereSport.dk ikke blege for at belyse de mange gode effektive træningsøvelser som man kan lave selv uden træningsudstyr, udelukkende ved brug af sin kropvægt.

 • Armbøjninger
 • Planken
 • Lunges
 • Maverulninger
 • Burpee

Dog, så er hjemmetræningsudstyr et godt supplement og en god opgradering til træningsøvelserne baseret på kropsvægt, da du med det rette udstyr kan lave mere avancerede træningsøvelserøvelser og øge belastningen, således at du træner mere effektivt, præcist og ikke er begrænset.

Proteinpulver og kosttilskud til hjemmetræning

Selvom det “bare” er hjemmetræning, så er det stadig vigtigt at spise ordentligt og have styr på sin kost. Det kan bestemt også give mening indtage kosttilskud som pre-workout før en hjemmetræning, eller proteinpulver, kreatin og beta-alanin efter en hjemmetræning.

Bodylab proteinpulver whey 100, bedste proteinpulver, billig proteinpulver, proteinpulver test

Alternativ hjemmetræning til styrketræning – Prøv et balanceboard

Er du ikke så meget til at dyrke vægttræning derhjemme, men vil i stedet træne din balanceevne, så kunne du være interesseret i et balanceboard. Træning af balanceevnen er ideelt for dig hvis du surfer, skater eller står på snowboard.

Balancebræt, vippebræt, balanceboard – Det er samme produkt. Eks. kan du med et “surf” balancebræt få du følelsen af at stå på et surfboard, og du kan prøve tricks af på landjorden. Du kan blive ved med at udfordre dig selv, og konstant sætte sværhedsgraden op på et balanceboard. 

Finder du dette interessant, så kan du læse mere på Friluftsfreak.dk, hvor at du også kan finde øvelser og se udvalget af de bedste balanceboards.

Balanceboard, balancebræt, vippebræt, bedste i test, 2022, 2023

Er du til golf? Så bør du læse vores artikel om Bedste golfvogn eller vores golfkikkert testEller se udvalget af de bedste elektroniske dartskiver, måske de bedste havetrampoliner eller læse vores paddleboard test og finde de bedste SUP boards.

Dyrker du indendørs sport, så kan du læse vores padel bat testbadminton ketcher, eller blive klogere på hvordan du vælger de bedste padel sko eller bedste indendørssko

Hjemmetræning med træningsudstyr til hjemmet kan også være en god træning før en skiferie. Skal du afsted på ski til vinter, så tjek her vores skijakke test af de bedste skijakker.

MereSport.dk's Must Have kosttilskud - Bedste proteinpulver til prisen

Protein pulver whey 100 - Bodylab

Bodylab proteinpulver whey 100, bedste proteinpulver, billig proteinpulver, proteinpulver test

Gå til forhandler

MereSport.dk's Must Have restitutionsprodukt - Bedste massagepistol

MusclePain Massagepistol Pro - Restituering

Bedste massagepistol, MusclePain massagepistol, massagepistol test

 

Gå til forhandler

Test og ekspertkilder

Der ligger et stort arbejde bag artiklen. MereSport.dk har til formål at give dig en objektiv vurdering af produktkategorien og produkterne. Selvom vi er ekspert på området, så er det altid godt at være åben overfor andre ekspertkilder og mediers vurdering af produkterne – Med et kig på relevante danske og internationale test og ekspertkilder om emnet. Derfor henviser vi til følgende kilder som er anvendt i udarbejdelsen af artiklen.

Top-10 træningsudstyr til hjemmet
Træningsudstyr til hjemmet - Tilbud til ethvert budget
6 gode redskaber til din hjemmetræning

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Er hjemmetræning effektivt?

Hjemmetræning er effektivt og kan sagtens måle sig med træning i fitnesscenter, hvis ellers du ved hvordan du skal træne og har det rette hjemmetræningsudstyr.

Hvad skal man bruge for at træne hjemme?

For at træne hjemme skal du bruge træningsudstyr:

 • En træningsmåtte / yogamåtte
 • Vægtstang og vægtskiver
 • Træningsbænk
 • Håndvægtesæt eller kettlebells
 • TRX slyngetræner eller træningselastikker
 • Træningshjul til mavetræning
 • Romaskine eller stepmaskine til cardiotræning
Hvorfor vælge hjemmetræning over træning i fitness

Der er flere gode grunde til at hjemmetræning kan være bedre end fitnesscenteret for dig. Med få gode træningsredskaber kan du træne derhjemme lige så effektivt som i fitnesscenteret. Du bestemmer selv, hvornår du vil træne – og ingen kigger på dig.