Badminton ketcher test – Bedste badminton ketchere fra Yonex mm.

Badminton ketcher test, 2022, 2023, Bedste badminton ketchere til alle niveauer, badmintonketcher, sport, yonex, forza, bedste tilbud, badminton sæt, opstrengning af badmintonketcher

For at finde frem til den bedste badminton ketcher til at dække dit behov, så er det vigtigt først at finde ud af, hvilke behov der vil være tilfredsstillende for dig som badmintonspiller inden at du køber en ny badminton ketcher.

Kigger man efter de bedste badminton ketchere på markedet, så er der flere vigtige parametre for badminton ketchere som er vigtige at tage med i betragtningen inden man køber en badminketcher. De vigtigste parametre for badminton ketchere er vægtbalancen og vægten af ketcheren, ketcherens balance, fleksibiliteten og opstrengningen af badmintonketcheren.

Det kan være svært at finde hoved og hale i udvalget og forskellene på diverse badminton ketchere. Og er du ikke ekspert på badminton ketchere eller har ikke mulighed for at teste flere badminton ketchere, så kan det være svært og lidt af en jungle at finde frem til hvilken badminton ketcher som er den bedste badminton ketcher til dit behov.

Uanset om du spiller badminton i haven, er nybegynder, har erfaring med et padel bat, lettere øvet motionist eller turneringsspiller, så kan denne testguide være med til at klæde dig bedst på inden du køber en ny badmintonketcher og hjælpe dig med at finde den bedste badminton ketcher til dit behov.

MereSport's Value Pick

Badmintonketcher test, bedste badminton ketcher, bedst i test
ZERV Dragonfly Classic

MereSport's Anbefaling

Yonex Arcsaber 11 Pro

MereSport's Premium Valg

Li-Ning Bladex 800 Drive

De bedste badminton ketchere er testet og udviklet med den bedste teknologi. Producenterne af badminton ketchere udvikler konstant på deres bedste badmintonketchere. Test af ketcherne i laboratorier og test og brug af badmintonketcherne iblandt de bedste professionelle badmintonspillere.

De mest væsentlige faktorer som du bør tage med i din betragtning omkring ny badminton ketcher er ketcherens materiale, vægtfordelingen, skaftets fleksibilitet og ketcher-opstrengning samt kvalitet og pris. Nedenunder finder du en guide til hvilken ketcher du skal vælge, alt efter om du er begynder, elitespiller eller der i mellem.

Badmintonketcher materiale

Hvilket materiale badminton ketcheren er lavet af er vigtigt for at vurdere ketcherens kvalitet. Glasfiber og grafit er to materialer, som oftest bruges i fremstillingen af badmintonketchere. Badminton ketchere er enten lavet i 100 % grafit eller en kombination af materialerne glasfiber og grafit. Forskellen på de 2 typer materiale er at glasfiber er blødere og billigere end grafit. Grafit er stivere, mere hårdt og lettere.

Vægtfordeling i badminton ketcher

Badmintonketchere er i dag meget lettere, de fleste modeller vejer mellem 80-90g., og visse modeller vejer helt ned til 70g. Uanset dit badminton-niveau, så kan du finde en god badminton ketcher. En badminton ketcher som passer bedst til dig og dit behov. Der findes flere badmintonketchere som passer til forskellige spillestile og har forskellige vægtfordelinger. Vægtfordelingen kan være med til at forme dig som spiller og samtidig er vægtfordelingen meget vigtig i forhold til ens spilleregenskaber. 

Der findes ingen ideal vægt for en badminton ketcher, da det er forskelligt fra hver badminton spiller. MereSport.dk anbefaler at prøve sig frem eller evt. at prøve Badmintonshoppen’s Badminton Ketcher Rådgiver med at hjælpe dig med at vælge den bedste badminton ketcher til dig, dit niveau og din badminton spillestil.

Generelt har en hovedlet ketcher en lav balance og er lettere at spille med, hvorimod en hovedtung ketcher har badmintonketcherens balance placeret ude i hovedet, hvorfor at den er lidt sværere at spille med og kræver tilvending. Derudover findes der forskellige badmintonketchere som giver øget power, badmintonketchere som giver mere kontrol eller en allround badmintonketcher som passer til lidt af hvert.

Hvilken type vægtfordeling i en badminton ketcher som du bør vælge, afhænger af, hvordan du spiller badminton. Der er stor forskel på hvilken vægtfordeling som passer til din spillestil. Hvis du har en meget afventende spillestil, så vil en badmintonketcher med neutral vægtfordeling være et godt valg til dig, hvorimod at hvis du en aggressiv single-spiller som ønsker ekstra power i dine slag, så vil en hovedtung badmintonketcher være den rette vægtfordeling for dit behov og spillestil.

Hovedtung badminton ketcher

En hovedtung badmintonketcher er den mest udbredte vægtfordeling iblandt single badmintonspillere. Størstedelen af vægten er fordelt i badmintonketcherens hoved, så ketcheren føles tungere, hvilket giver ekstra energi i dine slag. Ulempen ved en hovedtung badminton ketcher er, at det er sværere at spille defensivt, da man ikke kan reagere lige så hurtigt som med en allround badminton ketcher. Dog, så er det bedre at kunne angribe med kraft i sine slag, fremfor at kunne forsvare effektivt.

Hovedlet badminton ketcher

En hovedlet badmintonketcher giver dig mulighed for at tilføre spillet en masse fart. Den hovedlette ketcher egner sig især til det defensive og flade spil og giver dig god og hurtig kontrol, så du hurtigt kan slå bolden tilbage. Men en hovedlet badmintonketcher, vil man skulle tilføje mere power til sine slag end med en hovedtung ketcher, da ketcheren ikke genererer meget fart grundet dens vægtfordeling med mindre vægt i ketcher-hovedet.

Denne ketchertype er meget udbredt blandt double spillere, idet at spillet går meget hurtigt og man konstant skal være klar på at regarer hurtigt. Typisk for double badminton er der meget fladt og hurtigt spil. Ungdomsspillere vælger ofte en hovedlet badmintonketcher, da man får en bedre følelse for ketcheren og hurtigere reaktioner når vægten er lav.

Badminton ketcher med neutral vægtfordeling

Med en badminton ketcher med neutral vægtfordeling, også kaldet en allround badmintonketcher, er vægten hovedsageligt placeret midt på ketcheren. Denne type ketcher er en blanding af den hovedlette og hovedtunge badminton ketcher. Med en allround badminton ketcher vil du både få en god og stabil ketcher som kan lidt af det hele – Både en smule power og kontrol, god i det flade spil, hvilket henvender sig alle badmintonspillere og spillestile.

En allround badmintonketcher er et sikkert valg som passer til alle badmintonspillere uanset om du er voksen, junior og uafhængigt af dit niveau. Du vil først føle at ketcheren er perfekt til dig eller slet ikke passer til din spillestil når du har testet de hovedlette eller hovedtunge badmintonketchere. Er din badminton-spillestil mere afventende, og ønsker du at spille kontra på modstanderens slag, så er en badmintonketcher med neutral vægbalance den bedste badmintonketcher for dig.

Herunder har vi udvalgt de bedste badmintonketchere på markedet med baggrund i diverse test og anmeldelser. Oversigten har lidt af hvert, fra badmintonketchere som er bedst i test, til billige badmintonketchere, gode tilbud og de bedste badmintonketchere til prisen. Under produkterne vil du kunne læse mere omkring, hvad som er værd at vide om badmintonketchere og en guide til, hvad du skal være opmærksom på i din købsbeslutning, så du vælger den bedste badmintonketcher til dit behov.

MereSport.dk's Anbefaling - Bedste badminton ketcher, stiv ketcher

Yonex Arcsaber 11 Pro 3UG4

  • Passer til Kontrol / allround turneringsspiller eller motionist
  • Grafit, god boldføling og suveræn kvalitet
  • Even balance, 88 gram

Gå til forhandler

MereSport.dk's Premium Valg - Bedste badminton ketcher i topklassen

Li-Ning Bladex 800 Drive​ Badminton ketcher

  • Carbon badminton ketcher til turneringsspilleren
  • Hovedlet badminton ketcher og vejer 83 gram

Gå til forhandler

MereSport.dk's Value Pick - Bedste badmintonketcher til prisen

ZERV Dragonfly Classic Z33 badminton ketcher

  • Medium fleksibelt skaft giver en god kombination af kontrol og kraft i slagene
  • Passer til allround spilleren - En af de bedste begynder badminton ketchere
  • Vægt: 87 gram aluminium

Gå til forhandler

MereSport.dk's Begyndervalg - Bedste badmintonketcher til barn

ZERV Energy Junior - Børne ketcher til badminton

ZERV Junior, Badmintonketcher test, bedste badminton ketcher, bedst i test

Gå til forhandler

MereSport.dk anbefaler - Bedste Forza badminton ketcher

Forza Ultra Power 500 S 2.0

Forza Ultra Power 500 S 2.0 badmintonketcher, Badmintonketcher test, bedste badminton ketcher, bedst i test

Gå til forhandler

MereSport.dk's Anbefaler - Yonex badminton ketcher

Yonex Astrox 100 ZZ Kurenai badminton ketcher

Yonex Astrox, Badmintonketcher test, bedste badminton ketcher, bedst i test

Gå til forhandler

MereSport.dk's Anbefaler - Bedste ZERV badminton ketcher

ZERV Dragonfly Pro badminton ketcher

ZERV Dragonfly 20S 2.0, Badmintonketcher test, bedste badminton ketcher, bedst i test

Gå til forhandler

MereSport.dk's Anbefaler - Victor badminton ketcher

Victor Auraspeed 90K II badminton ketcher

Victor Auraspeed Hypersonic Victor-Aerospeed-Hypersonic

Gå til forhandler

MereSport.dk's Anbefaler - RSL badminton ketcher

RSL Master Speed 9000 badminton ketcher

RSL Master Speed 9000, Badmintonketcher test, bedste badminton ketcher, bedst i test

Gå til forhandler

Badmintonketcher størrelse

Der er ikke stor forskel på størrelsen af badmintonketchere og de fleste ketchere produceres oftest i onesize størrelse. Der findes dog junior badmintonketchere, hvilket er udviklet til brug af børn under 5 år eller op til teenage-alderen. Junior badmintonketchere har et skaft som er cirka halvt så langt som en almindelig badminton ketcher.

Valg af badmintonketchers skaft

Badmintonketcherens skaft er vigtigt. Skaftet på ketcheren fungerer således, at når du svinger din ketcher, så vil dit skaftet bøje sig lidt bagover og skabe en katapult-effekt. Det vil gøre, at når du rammer fjerbolden, så får slaget ekstra fart. Skaftets stivhed bestemmer hvor meget ekstra fart skaftet kan tilføre dine slag.

Det er vigtigt, at du vælger den rette stivhed for dit spil, da det rette skaft på din badminton ketcher kan forbedre dit spil. Der findes 4 forskellige stivheder for skaftet på en badminton ketcher.

En fleksibel badmintonketcher er egnet til den nye og uerfarne spiller. Den fleksible stivhed giver ekstra fart for at få bolden til baglinjen, og giver ekstra kraft til andre slag. De fleste ungdomsspillere vælger den fleksible stivhed, da man i en ung alder ikke har den nødvendige power til slå hårde slag ned til modstanderens baglinje. 

En badmintonketcher med medium stivhed passer godt hvis man svinger hurtigt i sine slag.

En stiv badmintonketcher giver meget kontrol i slagene. Skaftet er ideelt til hurtige reaktioner og slag. Erfarne spillere med masser af kraft vælger oftest en stiv badmintonketcher for at drage størst nytte af deres power i deres slag.

En ekstra stiv badmintonketcher er egnet til topspillere og professionelle badmintonspillere, som ønsker fuld kontrol over alle slag. Det stivere en badmintonketcher skaft er, des bedre kontrol har man i sine slag.

Opstrengningen af badmintonketcher

Opstrengningen af din badmintonketcheren er vigtigt for at drage størst nytte af din badmintonketchers potentiale. Billige badmintonketchere kommer med en opstrengning fra producenten, hvilket sjældent er af særlig høj kvalitet og typisk er der brugt billige strenge. 

Hvis du går op i badminton og ønsker at forbedre dig som badmintonspiller, så anbefales det at man får lavet en ny opstrengning af sin badmintonketcher. Især hvis man investerer i en af de dyrere badmintonketchere, så vil opstrengningen af din badmintonketcher have stor indflydelse på om, hvorvidt du vil få mest muligt ud af din badmintonketcher og dens egenskaber.

Badmintonketcher pris

Der findes massere af muligheder når du ønsker at købe en ny badminton ketcher. Udover det store udvalg, så findes der badmintonketchere i flere prisklasser.

Pris og kvalitet hænger sammen, også når det kommer til valget af badmintonketcher. En billig badmintonketcher kan fås til 200 kr. og de bedste badmintonketchere og dyre modeller koster ca. 1.500 kroner. Er du nybegynder til badminton, så kan du finde rigtig mange gode badmintonketchere i prisklassen 200 – 500 kr.

Har du spillet badminton i flere år, og ønsker du en badmintonketcher i højere kvalitet, så bør anbefales du som minimum at kigge i prisklassen for badmintonketchere mellem 500 – 1.000 kr., da du her kan få utroligt meget for pengene og flere high-end badminton mærker, forskellige badmintonketchere med forskellige vægtfordelinger og fleksibilitet. Det danske mærke ZERV (kendt fra TV-programmet Løvens Hule på DR1) har flere gode badmintonketchere i denne prisklasse. ZERV producerer gode og billige badmintonketchere til en god pris, hvor at du får god værdi for pengene.

I prisklassen +1.000 kroner findes topmodellerne indenfor badmintontketchere. Her finder du kendte badmintonketcher mærker som Yonex, Forza, Li-ning, Victor. Topmodellerne indenfor badmintonketchere bliver konstant laboratorie test, samt testes af de professionelle badmintonspillere – Verdens bedste badmintonspillere, som eks. danske Viktor Axelsen.

Når du spiller badminton så bør du også være opmærksom på din væskebalance, sørge for ikke at dehydrere og indtage salte i form af elektrolytter. Vi anbefaler at bruge hydro tabs når du spiller badminton. Du kan her se vores vurdering af de bedste elektrolyt tabletter også kendt som hydro tabs.

Ønsker du at komme i form til sæsonstart, så læse om de bedste padel sko, bedste løbesko, måske bedste indendørssko eller hvis du er så passioneret, at du vil løbe indendøre og derhjemme, så bør du læse vores løbebånd test.

Oplever du ømme muskler eller spændinger i kroppen efter at have spillet badminton, så tag et kig på vores artikel om recovery boots eller om de bedste massagepistolerFinder du det sjovt at spille dart og kunne du tænke dig en dartskive, så tag et kig på vores dartskive test.

Tilbehør til badminton ketcher

Badminton greb

Spiller du meget badminton, så bør du tilkøbe ekstra greb til din badminton ketcher. Dit badminton greb vil med tiden blive slidt. Udover at grebet på din badminton ketcher slides ned som du bruger din ketcher, så vil du også opnå bedre komfort og feeling med badmintonketcher hvis du taper den ind i et lækkert greb. Der findes forskellige former og tykkelser af badminton greb og greb med forskellige former, sådan så at du holder endnu bedre fat på din badmintonketcher og får en smooth fornemmelse.

MereSport.dk's Must Have tilbehør - Greb til badminton ketcher

Yonex Super Grap 3-pack

Badmintonketcher greb

Gå til forhandler

Test og ekspertkilder

Der ligger et stort arbejde bag artiklen. MereSport.dk har til formål at give dig en objektiv vurdering af produktkategorien og produkterne. Selvom vi er ekspert på området, så er det altid godt at være åben overfor andre ekspertkilder og mediers vurdering af produkterne – Med et kig på relevante danske og internationale test og ekspertkilder om emnet. Derfor henviser vi til følgende kilder som er anvendt i udarbejdelsen af artiklen.

Badmintonketcher guide | Hjælp og vejledning til valg af ketcher
Badminton ketcher test - Top 10 bedste pro badminton ketchere

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilken badminton ketcher skal jeg vælge?

Hvilken badminton ketcher som du skal vælge, og hvilken badminton ketcher som vil være den bedste badminton ketcher til dig, afhænger af din spillertype og hvilket badminton-niveau du er på. Spiller du badminton på højt niveau, så anbefaler vi dig at kigge på en af topmodellerne fra Yonex, Victor, Li-ning eller Forza. Vi anbefaler dig at vælge Yonex Arcsaber 11 Pro​ eller Li-Ning 3D Calibar 900​, hvis du ønsker en af de bedste badminton ketchere på markedet.

Er lettere badmintonketchere bedre?

De bedste badmintonspillere foretrækker oftest en tungere badminton ketcher. En badminton ketcher som har større vægt vil kunne overføre mere kraft fra dit slag til fart i fjerbolden. Letvægts-badmintonketchere anbefales primært til begyndere, da en let badminton ketcher er nemmere at håndtere og kontrollere, så du hurtigere kan reagere og kontrollere dine slag.

Hvor længe holder en badminton ketcher?

Spiller du meget badminton (+2 gange i ugen), så kan du forvente at din badminton ketcher holder i 1 års tid inden at du bør udskifte din badminton ketcher.

Er du derimod nybegynder til badminton eller spiller kun badminton sjældent, så betyder det ikke det store, og din badminton ketcher bør kunne holde flere år, hvis du passer på den.