Recovery boots test – De bedste kompressionsstøvler

Bedste recovery boots, Recovery boots test, guide til recovery boots, test af optimasport recovery boots, restitueringsoptimering, kompressionsstøvler, bedste kompressionsstøvler, kompressionsstøvler test

Ved brug af de bedste recovery boots efter træning, fremmes din krops restitutionsproces ved at øge blodgennemstrømningen i dine benmuskler. 

Ønsker du at optimere din restitution, så bør du overveje at investere i et par kompressionsstøvler, oftest kaldet recovery boots eller et massageapparat som en massagepistol

Med et par recovery boots / kompressionsstøvler kan du restituere hurtigere, behandle ømme muskler og komme hurtigere tilbage til træningen. 

Bare en 20 minutters behandling med et par recovery boots vil man kunne opnå en restitution der svarer til mellem 20 og 48 timers passiv restitution. Altså den normale restitution som man får til hverdag uden at benytte sig af nogen former for restitutions-behandling.

MereSport's Value Pick

Bedste Recovery boots til prisen, billige recovery boots, OptimaSport, test, RECOVERY PANTS K4, batteri
Recovery Boots K4

MereSport's Anbefaling

Recovery Boots K6

MereSport's Premium Valg

Recovery Pants K8

Restitutions bukser, massage bukser, massagestøvler – Ja kært barn har mange navne, og der er forskelligt hvad folk kender eller kalder det for, men det omtales oftest med det engelske navn recovery boots. 

Recovery boots fungerer således at støvlerne trækkes op om benene og går helt op til lysken, hvor de puster sig op og giver koncentreret massage af de ømme muskler. 

Man kan sige at kompressionsterapien fra recovery boots fungerer ved at de ælter og strækker dine muskler igennem komprimeret luft som trykker / spænder op i dine benmuskler.

I vores guidende recovery boots test har vi forholdt os til flere produkter på markedet og samlet en liste med de bedste recovery boots fra forskellige forhandlere i forskellige prisklasser. 

Længere nede på artiklen kan du læse nærmere omkring recovery boots, og information omkring hvad du skal være opmærksom på inden du køber et par recovery boots.

Recovery boots er i sine første år på det danske marked blevet et populært restitutionsprodukt. 

Restitutionsformen som fås fra et par recovery boots, har længe har været forbeholdt professionelle sportsudøvere – primært brugt af professionelle cykelryttere og løbere efter cykling- og løbe-træning eller konkurrence. 

Men henover de seneste år er recovery boots dukket op på det danske marked i en billig pris, en mindre premium prisklasse. 

Forhandlere som OptimaSport, MusclePain og YourBoots dukkede op på markedet og har gjort produktet recovery boots tilgængeligt for den almene danskere, og forhandlerne har somme tider gode tilbud på recovery boots til en god pris.

Vi har testet effekten af recovery boots fra Optima Sport. Vores vurdering er at du ved at bruge behandling fra kompressionsstøvler efter din træning, så vil du opleve at du restituerer bedre og hurtigere end normalt. 

Således at det bliver nemmere at træne flere dage i træk, med mindre trætte og ømme muskler end foruden behandling med et par recovery boots.

Hvad er recovery boots / kompressionsstøvler?

Kompressionsstøvler eller recovery boots er et restitutionsprodukt med formål at optimere din restitution. Recovery boots er kort fortalt et par meget lange sokker eller bukser som du trækker op over dine ben. 

Når du tænder for et par recovery boots, så vil de foretage en behandling af dine ben, hvor at kompressionsstøvlerne bearbejde dine muskler, sener og væv i dine ben – Og i dine baller, hvis det er et par recovery boots med 8 kamre. 

Recovery boots fungerer således, at du forbinder dine recovery boots til en lille maskine som så pumper luft i de kamre som er indbygget i dine recovery boots og skaber kompression omkring benene.

Recovery boots, hvordan fungerer recovery boots, kompressionsstøvler, restitution af benmusklerne, behandling, luftmassage

Recovery boots findes med henholdsvis 4, 6 eller 8 kamre. Jo flere kamre der findes i et par recovery boots desto bedre og mere fleksibel behandling af dine forskellige muskelgrupper vil du kunne få. 

Ved at have flere kamre i dine recovery boots vil du mindske antallet af døde punkter på benet, så du sikrer at flere af dine muskelgrupper i ben og baller får behandling.

Recovery boots henvender sig både til amatører og garvede sportsudøvere, men er især udbredt iblandt professionelle sportsudøvere og top atleter, personlige trænere og som en behandlingsform hos fysioterapeuter.

Fordele ved brug af recovery boots

 1. Hurtigere restitution: Recovery boots kan hjælpe med at fremskynde muskelrestitution og fremme heling efter en skade eller operation.
 2. Reduceret inflammation: Recovery boots bruger kompression, hvilket har en effekt af at reducere hævelse og inflammation i det behandlede område.
 3. Forbedret blodcirkulation: Kompressionsstøvler kan hjælpe med at forbedre blodgennemstrømningen, hvilket hjælper til at fremskynde restitutionsprocessen.
 4. Reduceret træthed og ømhed: Behandling med recovery boots kan reducere dine musklers træthed og ømhed efter træning eller anden fysisk aktivitet.
 5. Nem at bruge: Restitutionsstøvler er nemme at bruge og de bedste recovery boots kan bæres, mens du udfører hverdagsopgaver eller eks. slapper af på sofaen.
 6. Komf: Recovery boots er designet til at være behagelige og komfortable at have på, hvilket gør dem til et praktisk og effektivt værktøj til at fremme restitution.

Samlet set er den største fordel ved at bruge recovery boots, at de kan hjælpe med at fremskynde restitutionsprocessen, mindske inflammation og fremme heling efter en skade eller operation.

Er du i tvivl om effekten af Recovery Boots, og vil du gerne vide hvad du bør kigge efter inden du køber et par Recovery Boots? 

I videoen nedenfor er en kort gennemgang af hvordan Optima Sport’s modeller af Recovery Boots fungerer – Så du kan vælge de bedste Recovery Boots til dit behov. De Recovery Boots som passer bedst til dig.

MereSport.dk's Anbefaling - Bedste recovery boots, bedst i test

Optima Sport Recovery Boots K6 - Batteri

 • 10 dages gratis prøveperiode - pengene retur hvis ikke tilfreds
 • Kendte recovery boots fra Løvens Hule - Optima Sport
 • Recovery boots med 6 kamre

Bedste Recovery boots til prisen, billige recovery boots, OptimaSport, test, RECOVERY PANTS K6, batteri

Gå til forhandler

MereSport.dk's Value Pick - Bedste recovery boots til prisen

Muscleboots™ Wireless compression pants

 • 250 mmHg Maksimalt Tryk: Markedets kraftigste kompression
 • Øger blodcirkulationen og lymfedrænagen
 • Billige recovery boots med 6 kamre

Bedste Recovery boots til prisen, billige recovery boots, Muscleboots™ Wireless compression pants, test, musclepain recovery boots

Gå til forhandler

MereSport.dk's Premium Valg - Bedste recovery boots - batteridrevet

Optima Sport RECOVERY PANTS K8 - Batteri

 • 1 kammer til foden, 3 kamre omkring læggen og 4 kamre omkring lårene.
 • Bedste recovery boots med 8 kamre - trådløs og bærbar topmodel
 • Bluetooth og app, så du kan styre din behandling fra telefonen.
 • Optima Sport recovery boots fra Løvens Hulse

Bedste Recovery boots, test, RECOVERY PANTS K8 BATTERY, batteri

Gå til forhandler

OptimaSport tilbyder 10 dages gratis prøveperiode på deres recovery boots, hvilket vil sige at når du køber et par recovery boots, så har du 10 dage efter modtagelsen af produktet til at finde ud af om produktet er noget for dig. Synes du ikke at deres recovery boots er noget for dig, så kan du sende dem retur og få refunderet det fulde beløb for støvlerne.

MereSport.dk anbefaler - Flowlife Kompressionsbukser / Recovery Boots

Flowpression Recovery Boots - 3 kamre

 • Recovery boots / Kompressionsbukser med 3 kamre

Bedste Recovery boots til prisen, billige recovery boots, Flowlife, flowpression recovery boots, batteri

Gå til forhandler

MereSport.dk anbefaler - Billige Recovery Boots / Kompressionsstøvler

Recovery Boots med 6 Kamre - trådløs

 • Massagebukser / restitutions bukser

Gå til forhandler

MereSport.dk anbefaler - Billige Recovery Boots / Kompressionsstøvler

YourBoots Recovery Boots med 4 kamre

 • Billige kompressionsbukser

Gå til forhandler

Recovery boots er udviklet og testet til at hjælpe din krop med at restituere mere effektivt efter en træning. 

Test af recovery boots viser fremmer blodgennemstrømningen og blodcirkulationen, hvilket kan hjælpe med at reducere ømme muskler og stive ben.

Hvordan virker recovery boots?

Maskinen forbindes til hvert ben via. ledninger som tilkobles hvert kammer. 
 
Du kan indstille behandlingen med tid og styrke af det tryk af kompressionen dine recovery boots vil behandle eller massere dine ben med.
 
Herefter pumper dine recovery boots luft ud i kamrene som skaber kompression omkring dine ben, hvilket sætter dine muskler, sener og muskelvæv under pres, i henhold til det valgte program. 
 
I behandlingen med recovery boots får man massage og drænage af ben, baller og hofter – afhængigt af hvor mange kamre der er på kompressionstøvlerne / recovery boots. 
 
Behandlingsformen fra recovery boots kaldes i fagsprog for lymfedrænage og kan beskrives som en massage-lignende restitutionsterapi. 
 
Følelsen af behandlingen kan betegnes som bølger der skvulper ind over benene i intervaller.
 
Når et recovery boots program er færdigt og trykket fra kompressionen på benene forsvinder, så vil musklerne i benene have en afslappende fornemmelse, hvor at det sitrer eller har en kildrende fornemmelse. 
 
Ved brug af lymfedrænage, hjælper et par recovery boots lymfesystemet, og får hurtigere blodomløbet rundt i kroppen, hvilket har den effekt at dine ben ikke føles ligeså ømme, tunge og trætte som normalt.
 
Tip: Husk – man bør bruge recovery boots som et hjælpeværktøj til din restitution, og lyt altid til kroppen. 
 
Vigtigt når du bruger recovery boots er, at du ikke sætter kompressionstrykket for højt, da dette kan give ubehag – Og det er hverken nødvendigt eller til gavn. 
 
Trykket bør aldrig være smertefuld eller ubehageligt.
 

Recovery boots – antal kamre

Når du skal vælge recovery boots er det vigtigt at tage højde for, hvor mange kompressionskamre du ønsker at dine recovery boots skal have. 
 
Forskellige recovery boots modeller har forskellige antal kompressionskamre. Der findes modeller af recovery boots med henholdsvis 4, 6 eller 8 kamre. 
 
Hvert kammer kan yde et kompressiontryk på dit ben, og hvert kammer kan man aktivere eller slå fra efter eget behov. 
 
Spørgmålet som du bør stille dig selv for at vælge de rette recovery boots til behov er: Hvor stor fleksibilitet du ønsker du at have. 
 
Jo flere kamre et par recovery boots har, desto mere kan man finjustere sin behandling og behandle flere muskelgrupper i sine ben og baller.
 
Med flere kamre i kompressionstøvlerne, des mere grundig og bedre massage vil du kunne opnå. Herudover vil man også kigge på hvor mange styrkeniveauer parret af recovery boots har for trykjustering. 
 
Hvilket tryk man foretrækker er et personligt valg. Men somme tider er det rart at have lavt tryk på kompressionen omkring sine muskler i benene. 

Nogle kan lide et højere tryk på kompressionen, mens andre nyder lavere kompression. 
 
Fx. vil sportsudøvere og atleter oftest ønske at have muligheden for et højere tryk efter hård træning.
– På billederne ses 2 håndboldspillere fra det danske herrelandshold:
Niklas Landin og Rasmus Lauge – Som begge har brugt recovery boots.
 
Recovery boots fra OptimaSport har teknologien Optiflow, hvilket betyder at kompressionskamrene i deres recovery boots overlapper hinanden. 

Optiflow giver dig en flydende behandling og den mest optimale restitutionsproces ved at bruge alle kompressionstøvlernes kamre i en flydende bevægelse.
 

Hvornår skal jeg bruge recovery boots ?

Typisk vil man bruge recovery boots efter en træning, genoptræning efter en skade eller som forebyggelse af skader. 

Recovery boots bør anvendes når du føler at du har brug for det. Kompressionsstøvler er bedst egnet til brug efter træning, når du oplever ømme og tunge ben. 

Du opnår størst effekt af recovery boots hvis du bruger dem efter en virkelig hård og krævende træning. 

For eksempel egner recovery boots sig især godt til at opnå en hurtigere restitution efter cykling, da massage og kompressionsbehandlingen kan hjælpe dine muskler med at slappe af og restituere. 

Det giver især også mening at bruge recovery boots hvis du har løbetrænet hårdt, eller ved andre aktiviteter hvor at du belaster dine benmuskler hårdt.
 
Teknologien i disse kompressionsbukser / recovery boots kan give dig, hvad der svarer til omkring 1-2 dages restitution efter blot en halv times (30 min.) behandling. 

Man bør heller ikke bruge recovery boots i flere timer ad gangen.
 

Recovery boots størrelse

Når du skal finde de bedste recovery boots til dig, så bør du også forholde dig til størrelsen af kompressionsbukserne. 

Som tommelfingerregel bør man vælge størrelsen af recovery boots ud fra sin højde og længden af sine ben.

 • Recovery boots og kompressionsbukser findes i one-size størrelse, hvilket typisk vil passe til en benlængde på 50 til 75 cm. oftest vil passe til en højde imellem 160 – 185cm.
 • Lange recovery boots passer som udgangspunkt til en benlængde på mellem 75 og 85 cm.
 • Ekstra lange recovery boots passer som hovedregel til personer med en benlængde på mellem 90 og 110 cm.

Man måler benlængden fra anklen til skridtet. Hvis du har mulighed for det, bør du altid måle din benlængde for at finde den rigtige størrelse. Dog så er det værd at bemærke at 

Pris på Recovery boots

De bedste recovery boots koster mellem 5.000 kr. – 7.000 kr. og har mange smarte og unikke restitutionsfunktioner (recovery funktion) med flere kamre (8 kamre) og programmer. 

Det gør det muligt at udføre en grundigere behandling af hvert enkelt muskelgruppe og område på dine ben. 

I denne prisklasse er det muligt at få batteridrevede, ledningsfrie og derfor bærbare recovery boots som man kan tage med sig uden at skulle være i nærheden af en stikkontakt. 

Premium modellerne af recovery boots er utroligt gode og bruges til professionelt brug.

De bedste billigste recovery boots koster omkring 3.000 – 4.000 kr., hvor at du får en god værdi for pengene med recovery boots med mange forskellige funktioner og indstillinger men med færre kamre (4 kamre) og trykniveauer. 

De billige recovery boots er gode til begynderen, men med de færre kamre vil behandlingen.

Træner du hårdt, længere træningspas eller distancer, så skal du læse artiklen om elektrolytter, hvor at vi gør dig klogere på hvordan elektrolytter kan booste din ydeevne / performance ved at have styr på salt- og væskebalancen.

Hvis du cykler meget, så bør du tjekke vores artikler om cykling ud: cykelcomputer test, vores artikel om bedste racercykelbedste gravel cykelbedste cykelhjelme, cykelsko test. Du bør også kigge på vores guide til cykeltøj til herre og dame eller mere specifikt cykelbukser

Cykler du om vinteren, så bør du tjekke vores hometrainer test, hvor vi har samlet en liste over de bedste indendørs cykeltrænere på markedet. Eller hvis du foretrækker at cykle udendørs om vinteren så har vi guides til valg af de bedste cykellygtercykeljakke og cykelhandsker.

Løber du i stedet meget, så er du nok mere interesseret i at læse om de bedste løbeskoløbebånd test og løbeur test

Hiker / vandrer du i stedet meget, så bør du læse vores artikel om de bedste vandrerygsække, hvor at vi går i dybden med hvad du skal være opmærksom på når du vælger den bedste vandrerygsæk.

Test og ekspertkilder

Der ligger et stort arbejde bag artiklen. MereSport.dk har til formål at give dig en objektiv vurdering af produktkategorien og produkterne. Selvom vi er ekspert på området, så er det altid godt at være åben overfor andre ekspertkilder og mediers vurdering af produkterne – Med et kig på relevante danske og internationale test og ekspertkilder om emnet. Derfor henviser vi til følgende kilder som er anvendt i udarbejdelsen af artiklen.

Virker Recovery Boots? - Det siger videnskaben, test og atleterne
Recovery Boots | Gør restitution til en leg
Recovery Boots - Guide til hurtig og effektiv restitution

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvad gør recovery boots?

Recovery boots er udviklet til at hjælpe din krop med at restituere mere effektivt efter en træning. Recovery boots fremmer blodgennemstrømningen og blodcirkulationen, hvilket kan hjælpe med at reducere ømme muskler og stive ben.

Hvorfor er recovery boots godt for mine ben?

Recovery boots er godt for dine ben, da de igennem kompression danner pres på dine muskelgrupper, hvilket fremmer blodgennemstrømningen og blodcirkulationen, som kan hjælpe med at reducere ømme muskler og stive ben. Teknologien i recovery boots kan give dig, hvad der svarer til omkring 1-2 dages restitution efter blot en halv times (30 min.) behandling.

Hvornår bør jeg bruge recovery boots?

Recovery Boots er egnet til brug efter en træning til behandling af ømme og tunge ben, som genoptræning efter en skade eller som forebyggelse af skader. I forbindelse med træning egner recovery boots sig især godt til at opnå en hurtigere restitution efter især cykling, løb, fodbold eller håndbold, da massage og kompressionsbehandlingen kan hjælpe dine muskler med at slappe af og restituere.