Bedste cykelbukser – Top 10 bedste cykelshorts med pude

bedste cykelbukser, billige cykelbukser, cykelbukser test, bedst i test, Hvad er de bedste cykelbukser?, mtb, mountainbike, gravel, cross, cykelbukser med ekstra tyk pude, cykelshorts, bedste cykelshorts, lange cykelbukser, bib shorts, mænd, mtb bukser, herre, dame, børn, kvinde mand, cykelbukser dame bedst i test, bedste vinter cykelbukser, cykelbukser med indlæg, cykelbukser med ekstra tyk pude herre, 12.16 Cykelbukser, twelvesixteen cykelbukser, pas normal studios, rapha, castelli, assos cykelbukser, le col, fusion, fusion cykelbukser, endurance cykelbukser, bedste cykeltøj, agu, rogelli, korte cykelbukser, cykeltights, spinningsbukser

At have de bedste cykelbukser er utroligt vigtigt, da cykelbukser er efter vores overbevisning det bedste cykeltøj

Cykelbukser er en afgørende del af en cykelrytter eller motionists garderobe, da cykelbukser bidrager til en komfortabel og effektiv cykeltur. 

Der findes utallige typer og modeller af cykelbukser på markedet – både korte og lange cykelbukser til herre og dame (mænd og kvinder). Tætsiddende, aerodynamiske cykelbukser til landevejscykling, cykelbukser til mountainbike (MTB) eller cykelbukser til gravel.

De bedste cykelbukser vil gøre din cykeltur mere komfortabel. Et dårligt par cykelbukser kan føre til meget ubehag og tage glæden ud af din tur. 

MereSport's Value Pick

sorte cykelbukser, CYKELBUKSER UNIK LYCRA POWER 230 SORT/GUL, Assos cykelbukser, bedste cykelbukser, billige cykelbukser, cykelbukser test, bedst i test, Hvad er de bedste cykelbukser?, mtb, mountainbike, gravel, cross, cykelbukser med ekstra tyk pude, cykelshorts, bedste cykelshorts, lange cykelbukser, bib shorts, mænd, mtb bukser, herre, dame, børn, kvinde mand, cykelbukser dame bedst i test, bedste vinter cykelbukser, cykelbukser med indlæg, cykelbukser med ekstra tyk pude herre, 12.16 Cykelbukser, twelvesixteen cykelbukser, pas normal studios, rapha, castelli, assos cykelbukser, le col, fusion, fusion cykelbukser, endurance cykelbukser, bedste cykeltøj, agu, rogelli, korte cykelbukser, cykeltights, spinningsbukser
LycraPower Cykelbukser

MereSport's Anbefaling

12.16 Bib Cykelbukser

MereSport's Premium Valg

Assos MILLE Bib Shorts

Cykelbukser kommer enten som korte cykelshorts, eller som lange cykelbukser. Cykelbukser, også kendt som bibshorts, er tætsiddende cykelshorts med en polstret pude i skridtet, der kan give ekstra komfort på længere cykelture. 

De bedste cykelbukser er afgørende, når du cykler længere distancer på veje eller terræn, såsom mountainbike eller på en gravel cykel.

For at sikre en optimal støtte og komfort på cykelturen, er det vigtigt at vælge cykelbukser lavet af strækbare og åndbare materialer. 

Dette hjælper med at bevare bevægelsesfriheden og reducere sved og fugtighed, så du kan opretholde en god ydeevne og nyde en mere behagelig cykeltur.

Men hvad er de bedste cykelbukser? Det er svært at finde de bedste cykelbukser til dine behov. 

I denne artikel vil vi guide dig igennem de bedste cykelbukser og cykelshorts på markedet. Både korte cykelbukser og lange cykelbukser til vinter.

Uanset om du er elite cykelrytter på udkig efter de absolut bedste cykelbukser, om du leder efter maksimal komfort i form af cykelbukser med ekstra tyk pude eller er motionist med et ønske om de bedste cykelbukser til prisen. 

Vi hjælpe dig med at finde de bedste cykelbukser, der vil øge din komfort og ydeevne på cyklen.

Du vil blive guidet igennem forskellige funktioner og kriterier for cykelbukser, såsom polstring, materiale og pasform, for at klæde dig på og hjælpe dig i beslutningen om de bedste cykelbukser til dit behov.

Prisen er en vigtig faktor, der kan påvirke dit valg af cykelbukser. Der er stor forskel på prisen for et par cykelbukser, og det er derfor vigtigt at finde gode cykelbukser, der passer til dit budget. 

Generelt får man, hvad man betaler for med cykelbukser. Der findes high-end cykelbukser, der er dyre og har flere funktioner samt er produceret af avancerede materialer.

Dog er der også cykeltøjsmærker, der sælger cykelbukser af god kvalitet til en relativt billig pris, uden at gå på kompromis med god komfort og ydeevne.

I denne artikel vil vi dække cykelbukser i forskellige prisklasser, så du kan finde et produkt, der passer til dit budget og dine behov.

Materialet i cykelshorts / bib cykelbukser

Det mest almindelige materiale i dine bib-shorts er normalvis en syntetisk blanding af for eksempel nylon og lycra, som også omtales, spandex eller elastan. 

Det kan være en god idé at have et udvalg af flere par cykelbukser / bibshorts i din samling, som passer til forskellige vejrforholdene.

Hvis du er ny til cykling, så kan overgangen til stramme lycra cykelshorts være et stort skridt. Mange mennesker bekymrer sig for eksempel om at se fjollet ud. 

Cykelbukser og cykeltøj i lycra giver en række fordele i forhold til tøj, der ikke er designet til cykling. Disse fordele omfatter bedre aerodynamisk effektivitet, bedre åndbarhed, en evne til at tørre hurtigere og mindre chance for at gnave eller at dine shorts hænger fast på din sadel.

Cykelbukser med pude

Cykelbukser med pude er en af de vigtigste dele af en cyklist garderobe, især hvis du planlægger at tilbringe mange timer på cyklen. 

Polstringen i cykelbukserne er designet til at absorbere stød og mindske friktionen mellem din krop og cykelsadlen, hvilket hjælper med at reducere risikoen for smerter og ubehag i underlivet og bagdelen.

Polstringen i cykelbukserne kaldes også for en chamois-pude. Puden i cykelbukserne er fremstillet af skum eller gel. 

Der findes forskellige typer af polstring, og nogle cykelbukser er mere velegnede til visse cykelture end andre. For eksempel cykelbukser med en tyk polstring mere velegnet til længere ture, mens cykelbukser med en tyndere polstring er mere velegnet til kortere ture eller intensiv træning.

Det er vigtigt at vælge et par cykelbukser med den rigtige type af polstring for dine behov, da en forkert polstring kan føre til ubehag og endda skade på cykelturen. 

Derudover er det også vigtigt at vælge en cykelbuks med den rigtige størrelse og pasform, da dette også kan påvirke komforten på cykelturen. 

De vigtigste områder er, hvor sidebenene kommer i kontakt med sadlen. Generelt er cykelbukser med pude tilgængelige i forskellige farver, prisklasser og materialer. 

Nogle cykelbukser er lavet af højkvalitetsmaterialer, som er mere åndbare, komfortable og holdbare. Budgetvenlige, billige cykelbukser er lavet af billigere materialer og en ringere pude med forringet komfort. 

Uanset hvilken type af cykelbukser med pude, du vælger, så kan investeringen i et par cykelbukser med pude hjælpe med at forbedre din komfort og ydeevne på cyklen, især på længere ture. 

Jo flere penge du bruger på et par shorts, des bedre er puden også. Det er ikke 100 % tilfældet altid, men det er i hvert fald vigtigt at have dette in mente når du kigger efter de bedste cykelbukser.

MereSport.dk's Anbefaling - Bedste cykelbukser med ekstra god pude

TwelveSixteen Bib Cykelbukser - Maks. Komfort

 • Unikt tilbud ved køb over 600 kr: Brug koden MERESPORT og spar 15 %
 • Vi har testet cykelbukserne og kører fortsat i cykelbukserne
 • Trustpilot rating på 4,8 ud af 5, og 1-3 dages levering

Bedste cykelbukser, cykelbukser test, bedst i test, cykelbukser med pude, cykelbukser til mænd, herre, dame, cykelbukser til kvinde, komfortabel cykelbukser, twelvesixteen cykeltøj, twelvesixteen cykelbukser, 12.16, dansk cykeltøj, dansk cykelbukser, bedste cykeltøj, cykeltøj test, vinter cykelbukser, cykelshorts med pude, lange cykelbukser, gelpude, mtb cykelbukser, cross, mountainbike cykelbukser, med indlæg, varme cykelbukser, mand

Gå til forhandler

MereSport.dk's Premium Valg - Bedste Assos cykelbukser

Assos MILLE GTS - Bib Shorts C2 - Cykelbukser

 • Assos cykelbuksermed ekstra tyk pude og seler - Dobbeltlagspude
 • God åndbarhed og vandafvisende materiale

Assos MILLE GTS - Bib Shorts C2 Cykelshorts, Assos cykelbukser, assos cykeltøj, bedste cykelbukser, billige cykelbukser, cykelbukser test, bedst i test, Hvad er de bedste cykelbukser?, mtb, mountainbike, gravel, cross, cykelbukser med ekstra tyk pude, cykelshorts, bedste cykelshorts, lange cykelbukser, bib shorts, mænd, mtb bukser, herre, dame, børn, kvinde mand, cykelbukser dame bedst i test, bedste vinter cykelbukser, cykelbukser med indlæg, cykelbukser med ekstra tyk pude herre, 12.16 Cykelbukser, twelvesixteen cykelbukser, pas normal studios, rapha, castelli, assos cykelbukser, le col, fusion, fusion cykelbukser, endurance cykelbukser, bedste cykeltøj, agu, rogelli, korte cykelbukser, cykeltights, spinningsbukser

Gå til forhandler

MereSport.dk's Value Pick - Bedste cykelbukser til prisen, billige cykelbukser

12.16 Cykelbukser Unik Lycra Power 230

 • Designet til at optimere aerodynamik og sikre maksimal komfort
 • Unikt tilbud ved køb over 600 kr: Brug koden MERESPORT og spar 15 %
 • Trustpilot rating på 4,8 ud af 5, og 1-3 dages levering

sorte cykelbukser, CYKELBUKSER UNIK LYCRA POWER 230 SORT/GUL, Assos cykelbukser, bedste cykelbukser, billige cykelbukser, cykelbukser test, bedst i test, Hvad er de bedste cykelbukser?, mtb, mountainbike, gravel, cross, cykelbukser med ekstra tyk pude, cykelshorts, bedste cykelshorts, lange cykelbukser, bib shorts, mænd, mtb bukser, herre, dame, børn, kvinde mand, cykelbukser dame bedst i test, bedste vinter cykelbukser, cykelbukser med indlæg, cykelbukser med ekstra tyk pude herre, 12.16 Cykelbukser, twelvesixteen cykelbukser, pas normal studios, rapha, castelli, assos cykelbukser, le col, fusion, fusion cykelbukser, endurance cykelbukser, bedste cykeltøj, agu, rogelli, korte cykelbukser, cykeltights, spinningsbukser

Gå til forhandler

MereSport.dk anbefaler - Bedste lange cykelbukser til prisen

TWELVE.SIXTEEN Lange Cykelbukser i brun

 • Perfekte lange cykelbukser til temperatur mellem -2 og 12 grader
 • Unikt tilbud ved køb over 600 kr: Brug koden MERESPORT og spar 15 %
 • Trustpilot rating på 4,8 ud af 5, og 1-3 dages levering

brune cykelbukser, lange cykelbukser, CYKELBUKSER LANGE SKY PRO, 12.16, vinter cykelbukser, bedste cykelbukser, billige cykelbukser, cykelbukser test, bedst i test, Hvad er de bedste cykelbukser?, mtb, mountainbike, gravel, cross, cykelbukser med ekstra tyk pude, cykelshorts, bedste cykelshorts, lange cykelbukser, bib shorts, mænd, mtb bukser, herre, dame, børn, kvinde mand, cykelbukser dame bedst i test, bedste vinter cykelbukser, cykelbukser med indlæg, cykelbukser med ekstra tyk pude herre, 12.16 Cykelbukser, twelvesixteen cykelbukser, pas normal studios, rapha, castelli, assos cykelbukser, le col, fusion, fusion cykelbukser, endurance cykelbukser, bedste cykeltøj, agu, rogelli, korte cykelbukser, cykeltights, spinningsbukser

Gå til forhandler

MereSport.dk anbefaler - Bedste Assos lange cykelbukser til vinter

Assos MILLE GT C2 - Lange Vinter cykelbukser bib

 • Lange og letvægts vinter cykelbukser med en høj isoleringsevne
 • Enestående bevægelsesfrihed og sublim komfort

sorte cykelbukser, lange cykelbukser, Assos MILLE GT C2 - Vinter bib cykeltights m. pude - Flamme d'or, Assos cykelbukser, bedste cykelbukser, billige cykelbukser, cykelbukser test, bedst i test, Hvad er de bedste cykelbukser?, mtb, mountainbike, gravel, cross, cykelbukser med ekstra tyk pude, cykelshorts, bedste cykelshorts, lange cykelbukser, bib shorts, mænd, mtb bukser, herre, dame, børn, kvinde mand, cykelbukser dame bedst i test, bedste vinter cykelbukser, cykelbukser med indlæg, cykelbukser med ekstra tyk pude herre, 12.16 Cykelbukser, twelvesixteen cykelbukser, pas normal studios, rapha, castelli, assos cykelbukser, le col, fusion, fusion cykelbukser, endurance cykelbukser, bedste cykeltøj, agu, rogelli, korte cykelbukser, cykeltights, spinningsbukser

Gå til forhandler

MereSport.dk Anbefaler - Cykelshorts uden seler til kvinder / dame

Alé Solid Shorts Traguardo Sort - Dame Cykelshorts

sorte cykelshorts, cykelshorts til dame, alé cykelshorts, bedste cykelbukser, billige cykelbukser, cykelbukser test, bedst i test, Hvad er de bedste cykelbukser?, mtb, mountainbike, gravel, cross, cykelbukser med ekstra tyk pude, cykelshorts, bedste cykelshorts, lange cykelbukser, bib shorts, mænd, mtb bukser, herre, dame, børn, kvinde mand, cykelbukser dame bedst i test, bedste vinter cykelbukser, cykelbukser med indlæg, cykelbukser med ekstra tyk pude herre, 12.16 Cykelbukser, twelvesixteen cykelbukser, pas normal studios, rapha, castelli, assos cykelbukser, le col, fusion, fusion cykelbukser, endurance cykelbukser, bedste cykeltøj, agu, rogelli, korte cykelbukser, cykeltights, spinningsbukser

Gå til forhandler

MereSport.dk Anbefaler - Tætsiddende cykelbukser til dame i grøn

AGU Bibshort Essential Prime 2 - Cykelbukser Grøn

AGU cykelbukser, tætsiddende cykelbukser, cykelbukser grøn, cykelshorts, cykelshorts til dame, alé cykelshorts, bedste cykelbukser, billige cykelbukser, cykelbukser test, bedst i test, Hvad er de bedste cykelbukser?, mtb, mountainbike, gravel, cross, cykelbukser med ekstra tyk pude, cykelshorts, bedste cykelshorts, lange cykelbukser, bib shorts, mænd, mtb bukser, herre, dame, børn, kvinde mand, cykelbukser dame bedst i test, bedste vinter cykelbukser, cykelbukser med indlæg, cykelbukser med ekstra tyk pude herre, 12.16 Cykelbukser, twelvesixteen cykelbukser, pas normal studios, rapha, castelli, assos cykelbukser, le col, fusion, fusion cykelbukser, endurance cykelbukser, bedste cykeltøj, agu, rogelli, korte cykelbukser, cykeltights, spinningsbukser

Gå til forhandler

MereSport.dk Anbefaler - Billige junior cykelbukser

Endurance Gorsk XQL Junior cykelbukser

Endurance Gorsk XQL, Endurance cykelbukser, tætsiddende cykelbukser, cykelbukser sort, cykelshorts, cykelshorts til dame, alé cykelshorts, bedste cykelbukser, billige cykelbukser, cykelbukser test, bedst i test, Hvad er de bedste cykelbukser?, mtb, mountainbike, gravel, cross, cykelbukser med ekstra tyk pude, cykelshorts, bedste cykelshorts, lange cykelbukser, bib shorts, mænd, mtb bukser, herre, dame, børn, kvinde mand, cykelbukser dame bedst i test, bedste vinter cykelbukser, cykelbukser med indlæg, cykelbukser med ekstra tyk pude herre, 12.16 Cykelbukser, twelvesixteen cykelbukser, pas normal studios, rapha, castelli, assos cykelbukser, le col, fusion, fusion cykelbukser, endurance cykelbukser, bedste cykeltøj, agu, rogelli, korte cykelbukser, cykeltights, spinningsbukser

Gå til forhandler

MereSport.dk Anbefaler - Dame cykelbukser med tyk pude

Rogelli Prime 2.0 - Dame cykelbukser med seler

 • Dame cykelbukser med Power Gel pude

Rogelli cykelbukser, tætsiddende cykelbukser, power gel pude, cykelbukser sort, cykelshorts, cykelshorts til dame, alé cykelshorts, bedste cykelbukser, billige cykelbukser, cykelbukser test, bedst i test, Hvad er de bedste cykelbukser?, mtb, mountainbike, gravel, cross, cykelbukser med ekstra tyk pude, cykelshorts, bedste cykelshorts, lange cykelbukser, bib shorts, mænd, mtb bukser, herre, dame, børn, kvinde mand, cykelbukser dame bedst i test, bedste vinter cykelbukser, cykelbukser med indlæg, cykelbukser med ekstra tyk pude herre, 12.16 Cykelbukser, twelvesixteen cykelbukser, pas normal studios, rapha, castelli, assos cykelbukser, le col, fusion, fusion cykelbukser, endurance cykelbukser, bedste cykeltøj, agu, rogelli, korte cykelbukser, cykeltights, spinningsbukser

Gå til forhandler

MereSport.dk Anbefaler - Trekvart cykelbukser til kvinder, cykelknickers

Rogelli Essential - Cykelknickers til dame

trekvart cykelbukser, cykelknickers, billige cykelshorts, Rogelli cykelbukser, tætsiddende cykelbukser, power gel pude, cykelbukser sort, cykelshorts, cykelshorts til dame, alé cykelshorts, bedste cykelbukser, billige cykelbukser, cykelbukser test, bedst i test, Hvad er de bedste cykelbukser?, mtb, mountainbike, gravel, cross, cykelbukser med ekstra tyk pude, cykelshorts, bedste cykelshorts, lange cykelbukser, bib shorts, mænd, mtb bukser, herre, dame, børn, kvinde mand, cykelbukser dame bedst i test, bedste vinter cykelbukser, cykelbukser med indlæg, cykelbukser med ekstra tyk pude herre, 12.16 Cykelbukser, twelvesixteen cykelbukser, pas normal studios, rapha, castelli, assos cykelbukser, le col, fusion, fusion cykelbukser, endurance cykelbukser, bedste cykeltøj, agu, rogelli, korte cykelbukser, cykeltights, spinningsbukser

Gå til forhandler

Guide til bedste cykelbukser

Cykelbukser kan fås, både med og uden pude. Bruger du din cykel jævnligt eller på lange ture, vil vi helt klart anbefale at vælge et par cykelbukser med pude – Det gør cykeloplevelsen, meget bedre. 

Hvorfor er puden i cykelbukser så vigtig?

Cykelbuksernes indbyggede pude er med til at fordele trykket fra sadlen mere jævnt og mindske risikoen for ømhed. 

Hvis du cykler ofte, så anbefales du at vælge cykelbukser med en fast pude, da det giver den bedste effekt. 

Selvom andre detaljer også er vigtige at overveje før du køber cykelbukser, så er selve puden  det vigtigste for at opnå den bedste komfort og køreglæde på cyklen. 

Når først du har fundet de bedste cykelbukser med pude, så vil dine cykelshorts give dig tusindvis af komfortable kilometre flere år ud i fremtiden – uanset om du kører på racercykel, mountainbike eller på gravel bike. Måske endda du ønsker et par gode cykelbukser, hvis du pendler meget på almindelige cykel eller en elcykel.

Men hvis du derimod vælger et par billige cykelbukser med pude, og går på kompromis med kvaliteten af cykelbukserne og puden, så kan det ende med at føles som en middelalderlig torturanordning når du først udvikler slemme siddesår.

Så gør dig selv en tjeneste og invester i et par kvalitets cykelbukser med en god pude. Det vil forhindre ubehag og smerter under længere cykelture og resultere i en større køreglæde på rammen. 

Desuden bør man vælge et par cykelbukser med en pude som har antibakterielle egenskaber, så du opretholder god hygiejne i dine cykelbukser. 

Bibshorts – Hvorfor cykelbukser med sele?

Cykelbukser med sele, også kendt som bibshorts eller cykelshorts med bib, er designet til at give ekstra støtte og komfort til cykelryttere under lange ture og hårde træninger. 

Hvis du tilbringer meget tid på cyklen, eller træner på højere niveau, vil du opleve en mere behagelig og effektiv cykeltur med cykelbukser med sele.

Cykelbukser med seler giver en mere sikker og tætsiddende pasform end almindelige cykelshorts med en elastisk talje. 

Selerne på cykelbukserne sikrer, at cykelbukserne forbliver på plads imens du cykler. Selerne forhindrer også folder, hvilket kan skabe friktion og ubehag når du cykler. 

En bredere sele på cykelbukserne vil fordele trykket jævnt over ryggen og skuldrene, hvilket resulterer i en mere behagelig pasform.

Cykelbukser med sele har en ergonomisk pasform, der er designet specielt til cykling. 

De er udstyret med en pude og polstring i sadelområdet, som absorberer stød og reducerer friktionen under cyklingen, hvilket forhindrer sår og ubehag.

bedste cykelbukser, billige cykelbukser, cykelbukser test, vinter cykeltøj, vinter cykelbukser, bedst i test, Hvad er de bedste cykelbukser?, mtb, mountainbike, gravel, cross, cykelbukser med ekstra tyk pude, cykelshorts, bedste cykelshorts, lange cykelbukser, bib shorts, mænd, mtb bukser, herre, dame, børn, kvinde mand, cykelbukser dame bedst i test, bedste vinter cykelbukser, cykelbukser med indlæg, cykelbukser med ekstra tyk pude herre, 12.16 Cykelbukser, twelvesixteen cykelbukser, pas normal studios, rapha, castelli, assos cykelbukser, le col, fusion, fusion cykelbukser, endurance cykelbukser, bedste cykeltøj, agu, rogelli, korte cykelbukser, cykeltights, spinningsbukser

Hvad har man under cykelbukser?

Man har intet tøj under sine cykelbukser med pude, heller ikke undertøj. Cykelbukser med pude er lavet til at man ikke skal have noget indenunder, da puden giver komfort og beskyttelse mod friktion. 

Måske føles det underligt ikke at have undertøj på under cykelbukserne, men der er en god grund til, hvorfor man ikke bør have det. 

Har man undertøj på under sine cykelbukser, så risikerer man at få siddesår. Risikoen for siddesår kommer af at undertøj og cykelbukser gnider mod hinanden i takt med at du bevæger dig på cyklens sadle, hvilket kan skaber irritation og sår, særligt i området mellem lårene og skridtet.

Et godt tip: Husk at bruge buksefedt / chamois creme til at smøre på din krop omkring sadlen og i cykelbukserne når du skal cykle langt. 

Ved at bruge buksefedt minimerer du risikoen væsentligt for hudirritationer og siddesår.

Dame og herre cykelbukser – Hvad er forskellen?

Cykelbukser er normalt opdelt i herre- og damebukser, da puderne i cykelbukserne er formet forskelligt afhængigt af kønnet. 

Kvinders cykelbukser har typisk en bredere pude i bagenden og en smallere pude i fronten, mens cykelbukser til mænd har en mere ensartet polstring i hele puden.

Cykelbukser størrelse og pasform – Hvordan skal cykelbukser sidde?

Cykelbukser skal som udgangspunkt sidde tæt, da det minimerer eventuel modstand fra vinden og forhindrer forstyrrelser i bevægelsesmønstret under cykling. 

En stram pasform sikrer også, at siddepuden sidder, som den skal, tæt til kroppen. Derfor er det helt normalt, at cykelbukser føles stramme og meget tætsiddende. 

Det er vigtigt at bemærke, at størrelserne på cykelbukser kan variere meget mellem forskellige producenter, så du bør undersøge størrelsesguiden nøje og kende dine mål inden du køber. 

Størrelserne på cykelshorts varierer utroligt meget fra mærke til mærke. 3 gode tip vil derfor være:

 1. Læs størrelsesguiden på de enkelte cykelbukser
 2. Brug et målebånd og notér dine mål ned (højde, vægt og talje)
 3. Kend dine cykelmærker

Den ideelle størrelse og pasform af cykelbukser er unik og afhænger af din kropsstørrelse, vægt og -bygning. 

Du bør også huske på, at selvom cykelbukserne passer dig godt, når du prøver dem på første gang, så kan det føles anderledes, når du bruger længere tid i sadlen,  med din krop foroverbøjet på cyklen.

Silikonegripper

De bedste cykelbukser vil have silikonegripper i buksebenet, hvilket hjælper med at holde cykelbukserne på plads imens du cykler. 

Disse grippers er medvirkende til at give dine cykelbukser en bedre pasform.

Pris – Hvad koster de bedste cykelbukser?

forskellen mellem billige cykelbukser og high-end kvalitets cykelbukser fra anerkendte mærker som Assos er som nat og dag. 

Det er sandsynligt, at puden i de billige cykelbukser og de anvendte stoffer vil være tynde, have en dårligere pasform og holdbarhed.

Cykelshorts i den billigere prisklasse kan have en simpel polstring med en ensartet tykkelse over hele puden.

De dyrere cykelshorts bruger typisk skum med forskellige tykkelser for at reducere mængden af materiale, hvor det ikke er nødvendigt, og i stedet tilføje ekstra polstring, der hvor det er mest nødvendigt. Dette giver en mere behagelig pasform.

Hvor meget skal jeg give for de bedste cykelbukser?

Husk, at når du investerer i et par af de bedste cykelbukser med pude, så vil det være en investering som kommer dig til gode ved at give dig komfort i mange cykelsæsoner. 

Hvis du ønsker et par kvalitets cykelshorts, skal du forvente at betale en pris for kvalitet. 

Vælger du de bedste cykelbukser fra Assos, den mest anerkendte producent af cykelbukser, så kan du forvente at prisen vil være mellem 1.000 – 2.000 kr.

Men der findes altså utroligt god værdi for pengene i at kigge på cykelbukser i prisklassen omrking 500 – 1.000 kr. 

I denne prisklasse finder man eksempelvis det danske cykelmærke 12.16 (TwelveSixteen), som laver nogle af de bedste cykelbukser med pude af en utroligt høj kvalitet, og så sælger de deres cykelbukser til en relativt billig pris.

Vi anbefaler 12.16 cykelbukser som værende de bedste cykelbukser til prisen. Vi har selv testet cykelbukserne fra 12.16 over længere tid. 

Kvaliteten af puden i cykelbukserne kombineret med prisen er hovedårsagen til at vi anbefaler cykelbukserne.

Ventilation i cykelbukser

For at undgå overophedning under cykling er det vigtigt, at stoffet i dine cykelbukser er åndbart og ventilerende. Det betyder, at din hud kan ånde og slippe af med overskydende varme. 

Mange BIB-shorts er designet med seler og ryg i net eller mesh-materiale, hvilket giver ekstra ventilation til overkroppen, når du bærer en cykeltrøje.

Hvilken farve cykelbukser?

Sorte cykelbukser har altid været den foretrukne farve for mange ryttere. Men i løbet af de seneste år har cykelmærker lanceret flere og flere muligheder. 

Det er blevet populært at køre i blå cykelbukser, grå cykelbukser, brune cykelbukser og mørkegrøn. Og disse farver er nu blevet almindelige valg af cykelbukser. 

Bib cykelbukser er oftest ret plain i farver og uden alle mulige elementer, hvilket det gør det nemmere at parre dem med flere forskellige cykeltrøjer.

Test og ekspertkilder

Der ligger et stort arbejde bag artiklen. MereSport.dk har til formål at give dig en objektiv vurdering af produktkategorien og produkterne. Selvom vi er ekspert på området, så er det altid godt at være åben overfor andre ekspertkilder og mediers vurdering af produkterne – Med et kig på relevante danske og internationale test og ekspertkilder om emnet. Derfor henviser vi til følgende kilder som er anvendt i udarbejdelsen af artiklen.

Guide til cykelbukser - Find de bedste cykelbukser / BIB cykelshorts
Bedste cykelbukser til dame og herre | De bedste bibshorts i test 2023
Bedste cykelbukser til herre: Komfortable Bib-cykelshort med pude

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilke er de bedste cykelbukser?

Der er mange forskellige faktorer, der kan påvirke, hvad der er de bedste cykelbukser for dig. De bedste cykelbukser har en god komfort, pasform, den rette længde og er produceret i de bedste materialer. Assos cykelbukser betegnes af mange som de bedste cykelbukser i verden, og de har i mange år produceret noget de bedste cykelbukser til de bedste cykelhold. Men der findes i dag mange utroligt gode producenter af kvalitets cykelbukser. Vi kan eksempelvis anbefale cykelbukser fra TwelveSixteen, som værende de bedste cykelbukser til prisen. Men husk, at det bedste valg af cykelbukser vil afhænge af dine personlige præferencer og behov for netop din krop.

Hvad har man under cykelbukser?

Nej, du skal ikke have noget på under cykelbukser med pude. Cykelbukser er lavet til at man ikke skal have noget indenunder. Cykelbukser har oftest en pude (en polstret inderside), hvilket giver komfort og beskyttelse mod friktion. Det føles måske underligt ikke at have noget på under cykelbukserne. Men der er en god grund for hvorfor at man ikke har undertøj på under cykelbukser. Har man undertøj på under sine cykelbukser, så risikerer man at få siddesår. Risikoen for siddesår kommer af at undertøj og cykelbukser gnider mod hinanden når du bevæger dig på cyklens sadle og skaber irritation.

Hvorfor vælge cykelbukser med seler?

Cykelbukser med seler / bib shorts har flere fordele. Cykelbukser med seler har en bedre komfort og en bedre pasform, da selerne er med til at holde cykelbukserne på plads og forhindrer cykelbukserne fra at glide ned imens du cykler. Ved at have seler som holder cykelbukserne på plads, så reducerer man tryk og ubehag i taljen og hofterne sammenlignet med cykelbukser uden seler. Åndbarheden kan også være bedre med cykelbukser med seler, da der ikke er nogen elastisk linning omkring taljen som kan begrænse luftstrømning. Og så dækker cykelbukser med seler mere af kroppen med en højere talje og giver større dækning af lænden og ryggen, hvilket giver et ekstra lag mod vinden eller i koldt vejr. Vi anbefaler cykelbukser med seler.

Er der forskel på herre og dame cykelshorts?

Forskellen på herre og dame cykelbukser er, at cykelbukser til kvinder oftest har en bredere pude bagerst på selve puden og smallere forrest i forhold til cykelbukser til mænd.

Hvad har man på under cykelbukserne?

Man har intet tøj under sine cykelbukser, heller ikke undertøj. Cykelbukser med pude er lavet til at man ikke skal have noget indenunder, da puden giver komfort og beskyttelse mod friktion.

Måske føles det underligt ikke at have undertøj på under cykelbukserne, men der er en god grund til, hvorfor man ikke bør have det. Har man undertøj på under sine cykelbukser, så risikerer man at få siddesår. Risikoen for siddesår kommer af at undertøj og cykelbukser gnider mod hinanden i takt med at du bevæger dig på cyklens sadle, hvilket kan skaber irritation og sår, særligt i området mellem lårene og skridtet.