Cykelsko test 2024 – Bedste landevejs cykelsko

wattmåler og Kadencemåler, cykelcomputer test, bedste cykelcomputer

Dine fødder er et af de vigtigste kontaktpunkter når du cykler. Derfor er det vigtigt at vælge dine cykelsko med omhu. At finde den bedste cykelsko kan være svært. Der findes mange valgmuligheder og cykelsko i vidt forskellige prisklasser, hvorfor at det kan være svært at vide, hvilke cykelsko som er de bedste til at dække ens behov. Cykelsko findes til forskellige formål eller terræn: landevejscykling, MTB, spinning, Ironman og triatlon. Denne artikel vil fokusere på landevejscykelsko – også kendt som kliksko eller cykelsko til racer.

Her på MereSport.dk har vi samlet en liste over de bedste cykelsko til landevejscykling – cykelsko til racer. På vores guidende artikel om cykelsko vil vi hjælp dig med at finde den rette og bedste cykelsko til landevejscykling – passende til din kørestil, dine krav og dit budget. Skal prisen på dine cykelsko være høj for at få den nyeste pro-model, eller vil et par billige cykelsko fungere lige så godt – Måske du kan finde et par gode cykelsko på tilbud til en god pris. Uanset hvilke landevejscykelsko du er på udkig efter, så vil vi præsentere dig for en liste over de bedste cykelsko til forskellige behov, og hjælpe og guide dig til at vælge de bedste cykelsko til dit behov.

MereSport's Value Pick

Bedste cykelsko til racer, bedste cykelsko til prisen, Fizik Tempo R5 Overcurve Cykelsko i hvid, cykelsko test, best i test, billig cykelsko
Fizik Tempo R5 Overcurve

MereSport's Anbefaling

Shimano S-Phyre RC902

MereSport's Premium Valg

Specialized S-Works EXOS

Cykeludstyr har altid været vigtigt for cykelryttere. Når det kommer til landevejscykelsko, så har hver cykelrytter oftest sine egne holdninger og præferencer. Hvide cykelsko fremstår stilrent og er “lirens”, som man siger i cykelmiljøet, selvom hvide cykelsko kan være svære at holde rene (især i Danmark med det danske vejr) – Andre foretrækker klassiske sorte cykelsko, hvor at nogen sikkert vil sige, at sorte cykelsko er kedelige.

Cykelsko til landevejscykling kan variere meget i pasform. Man kan nemt købe et par topmodel cykelsko til en høj pris, og alligevel ende med et par cykelsko som ikke passer til din unikke fodform eller kørestil. Det er vigtigt at vælge den rigtige størrelse cykelsko. Landevejscykelsko skal sidde godt med den rigtige pasform uden at din fod skrider rundt i cykelskoen.

MereSport.dk's Anbefaling - Bedste landevejs cykelsko til racer

Shimano S-Phyre RC902 - Shimano Cykelsko

  • Sorte cykelsko med BOA spænde

Shimano S-Phyre RC902 cykelsko til racer, bedste cykelsko til racer, bedst i test, topmodel, shimano cykelsko

Gå til forhandler

Specialized cykelsko til racer - Bedste cykelsko til dame

Specialized S-WORKS 7 - Landevejs cykelsko

Cykelsko til dame, bedste cykelsko til dameSpecialized S-WORKS 7 ROAD Race

Gå til forhandler

MereSport.dk's Premium Valg - Bedste Specialized cykelsko til racer

Specialized S-Works EXOS - racer cykelsko

  • Letteste cykelsko med drejespænde / BOA lukning (150 gram)
  • S Works cykelsko i topklassen

Specialized S-Works EXOS cykelsko til racer, bedste cykelsko til racer, bedst i test, topmodel, specialized cykelsko

Gå til forhandler

MereSport.dk's Value Pick - Bedste racer cykelsko til prisen

FIZIK Tempo R5 Overcurve - Fizik Cykelsko

  • Billige cykelsko - Størst værdi for pengene
  • Bedste racer cykelsko til begynderen eller den prisbevidste
  • Jeg har selv denne cykelsko og er meget glad for dem

Bedste cykelsko til racer, bedste cykelsko til prisen, Fizik Tempo R5 Overcurve Cykelsko i hvid, cykelsko test, best i test, billig cykelsko

Gå til forhandler

Racer cykelsko: FIZIK Tempo R5 Overcurve - Billige cykelsko

Her ses et billede af vores cykel ekspert med cykelskoene FIZIK Tempo R5 Overcurve på:

Bedste cykelsko til racer, cykelsko testFIZIK Tempo R5 Overcurve Racer Cykelsko, Alexander Sibast, MereSport.dk cykelsko,

MereSport.dk's anbefaling - Bedste vinter cykelsko

Northwave Celsius R GTX - Vinter cykelsko

  • Reflekterende cykelsko - kan hjælpe chauffører med at se dig om natten
  • Vinter cykelsko med Gore Tex

Vintercykelsko, bedste vintercykelsko, Northwave Celsius R GTX, vinter cykelsko test

Gå til forhandler

Bedste Fizik vinter cykelsko til landevejscykling

FIZIK Artica R5 - Vinter cykelsko til racer

Fizik vinter cykelsko, bedste cykelsko til vinter, cykelsko test,FIZIK Artica R5 Vinter Racer Sko

Gå til forhandler

Sidi cykelsko til racer - Holdbare cykelsko til landevejscykling

Sidi Wire 2 carbon - Cykelsko til racer

Sidi Wire 2 carbon cykelsko til racer, bedste cykelsko til racer, landevejssko test

Gå til forhandler

Shimano cykelsko til racer - Billig cykelsko til dame

Shimano RC300W - Hvid cykelsko til dame

  • Shimano cykelskoene fås også til herre


Shimano RC300W cykelsko til dame, bedste cykelsko til dame, cykelsko til racer test

Gå til forhandler

Giro cykelsko til racer - Cykelsko med BOA lukning

Giro Regime - cykelsko til racer

Giro regime cykelsko til racer, giro cykelsko, bedste cykelsko, cykelsko test

Gå til forhandler

Scott cykelsko til dame - Billig dame cykelsko

Scott Road Comp Boa - Cykelsko til dame

Scott cykelsko, Scott Road Comp Boa cykelsko til dame

Gå til forhandler

Cykelsko købeguide – Det skal du kigge efter før du køber

Cykelsko pris

Cykelsko til racer findes i flere prisklasser. Det er muligt at få billige cykelsko til 300 – 500 kr. egnet til landevejscykling. Mid-range prisklassen for cykelsko ligger omkring 700 – 1200 kr., hvor at du får god værdi for pengene, og ofte kan finde et godt tilbud på cykelsko af en hvis kvalitet til en god pris. Prisklassen for topmodellerne indenfor cykelsko, ligger i. For prisen for du dog det absolut bedste udstyr i form af cykelsko som de professionelle cykelryttere kører med.

Hvorfor betale ekstra for dine cykelsko?

Selvom at der findes billige cykelsko som kan købes til en lav pris, så anbefaler vi på MereSport.dk, at du betaler mere for dine cykelsko hvis du har tænkt dig at cykle jævnligt. Dette gør vi fordi, at vi ved hvor vigtigt det er at man vælger de bedste cykelsko, et par cykelsko som har god komfort, et par lette cykelsko og gerne med en stiv sål, så du kan overføre mest muligt kraft til pedalerne (flest mulige watt). 

En anden ting som er værd at nævne omkring prisen på cykelsko er, at du udover cykelsko også skal tænke på klamper og pedaler som du er nødt til at skulle købe herudover, hvorfor at den samlede pris er højere end hvad du ser et par cykelsko koster. Og hvorfor så købe et par billige cykelsko og så købe dyre pedaler og montere dyre klamper på dine billige cykelsko – Det er vores personlige vurdering, at det ikke kan betale sig i forhold til den højere værdi du vil få ud af at købe et par cykelsko fra mid-range prisklassen.

Cykelsko vægt

Vægten af din cykel og cykeludstyr er vigtigt. Og det er derfor ingen undtagelse med cykelsko, hvor at de bedste cykelsko er et par lette cykelsko. Dine cykelsko skal være lette nok til, at du ikke slæber rundt på en masse ekstra vægt. Jo mere du er villig til at betale for landevejscykelsko, des lettere cykelsko vil du kunne købe. Vægtforskellen kan være helt op til 350g eller mere mellem billige cykelsko og de dyreste topmodeller indenfor landevejscykelsko.

Stivheden af sålen i cykelsko til landevejscykling

Cykelsko skal være stive nok til at overføre den kraft som du genererer (watt) effektivt til pedalerne, samtidig med at de skal have komfort og være behagelige nok til at have på, på lange cykelture. Hvis du har en cykelsko med en stiv stål, så vil du kunne overføre kraften mest effektivt til pedalerne.

Cykelsko med en sål i carbon fiber er meget stive. Cykelsko med en sål fremstillet af carbon kan derfor ikke bøjes på samme vis som man eks. ser det med løbesko. Carbon cykelsko er designet til at holde foden stiv og solidt plantet i cykelskoen, således at mindst mulig kraft (watt) eller power går tabt gennem dine fødder, og alle watt eller kraften fra dine ben bliver overført direkte til pedalerne som kan øge din fart på cyklen. Carbon fiber er samtidigt det letteste materiale indenfor cykling, hvilket er meget attraktivt, da cykelryttere altid stræber efter at optimere vægten af deres cykel og cykeludstyr til at være så let som muligt.

Aerodynamiske cykelsko

Vinden eller luften er din største modstander på cyklen. God aerodynamik på cyklen giver dig watt-besparelser, hvilket betyder at des mere aerodynamisk du er på cyklen, des mere af den kraft du træder i cykelpedalerne vil bliver overført til fart på din cykel.

“Træder du 300 watt, bruger du 255 af dem til at bryde vinden. Tænk derfor i aerodynamik. Hver watt du sparer, svarer til ca. 0,1 sek. pr. km. Henter du 30 watt på aerodynamiske tiltag, kører du altså 2 min. og 30 sek. hurtigere på en 50-km-tur.” – citeret fra Martin Toft Madsen på Aktivtraening.dk (Professionel cykelrytter, ingeniør og 3x dansk mester i enkeltstart).

Cykelsko lukkesystem – Type af lukning

Cykelsko med BOA drejespænde

Producenterne af cykelsko bruger  flere forskellige lukninger eller lukkesystemer til at stramme dine cykelsko: BOA drejespænde (også kaldt BOA lukning), velcro, snørebånd, klikspænde.

Cykelsko med BOA drejespænde er hvad de fleste cykelryttere ønsker at køre med. Selve BOA lukkesystemet er rustfri ståltråde, som er forbundet med en BOA drejespænde. Drejespænden på cykelskoen bruges til at stramme, løsne dine cykelsko med 1 mm per drej, hvilket gør at du får den mest præcise. Cykelsko med en BOA drejespænde er den bedste cykelsko, hvis du ønsker nemt at justere, løsne eller spænde dine cykelsko imens at du cykler.

Cykelsko med velcro er en billigere løsning, hvilket gør prisen på cykelskoene billigere. Med velcrostropper til at spænde dine cykelsko får du også mulighed for at tilpasse, stramme eller løsne dine cykelsko med en god præcision. Ulempen ved cykelsko med velcro kan være, at det ikke er helt lige så nemt at spænde som cykelsko med BOA – Dog kan det lade sig gøre, men det tager lidt længere tid end med cykelsko med BOA.

Cykelsko med snørebånd blevet populære igen, da det givet et retro look og samtidigt er en billig løsning sammenlignet med eks. BOA lukkesystemet som bruges på topmodellerne af cykelsko. Snørebånd gør det nemt at finjustere spændingen over toppen af din fod inden du cykler. Ulempen er dog at du ikke kan spænde eller løsne din cykelsko imens du cykler, og derfor vil være nødt til at stoppe, hvis du ønsker at spænde cykelskoene.

Cykelsko brands

Fizik cykelsko, Specialized cykelsko, Shimano cykelsko, Giro cykelsko, Sidi cykelsko, Scott cykelsko, Bontrager cykelsko, Giant cykelsko, Northwave cykelsko m.fl.

Spinningssko – Cykelsko til spinning

 Når du vælger cykelsko til spinning, er der et par ting, du bør overveje.

Pasform og komfort er som altid vigtigt med fodtøj. Du bruger spinningsskoene i længere tid under en times spinning, så det er vigtigt at finde den rette pasform for at finde de bedste spinningssko til din fodform. Vi anbefaler også at du vælger et par åndbare spinningssko, da man under spinning sveder en del, så det er vigtigt at vælge en spinningssko med god ventilation.

Og så er det vigtigt at du er opmærksom på at dine cykelsko til spinning passer til pedalerne på spinningscyklen. Så sørg for at kontrollere, om cykelskoene er kompatible med pedalerne på den spinningcykel som du bruger. De fleste spinningcykler bruger SPD pedaler (Shimano Pedaling Dynamics). Du skal sikre dig, at ckelskoene som du bruger til spinning har den rigtige type klamper som passer til pedalerne på din spinningscykel.

Stivhed i sålen er på samme vis vigtig på spinningssko som for almindelige cykelsko, i hvert fald hvis du ønsker den optimale kraftoverførsel til pedalerne. En stiv sål sikrer, at du får en mere effektiv træning.

Pedaler og klamper - Typer af klikpedaler

Nu hvor at du har set vores artikel om de bedste cykelsko til landevejscykling, så bør du også tjekker vores artikler om: Cykeltøj testCykeljakkeBedste cykelhjelm til racerBedste cykelcomputerBedste racercykelbedste cykeldæk til racer og Bedste hometrainer til Zwift og BKOOLKører du også andre cykeldiscipliner end på landevejen, så anbefaler vi at tjekke vores mountainbike test og bedste gravel cykel.

Træner du længere tid, distancer eller intensivt, så vil det måske give mening at kigge på de bedste recovery boots for at effektivere restitutionen eller vores artikel om elektrolytter: elektrolytter bedst i test. Ønsker du at supplere med løbetræning, så kunne du være interesseret i at læse vores guide til de bedste løbesko og løbebånd test.

Cykler du udendørs landevejscykling om vinteren, så bør kunne du potentielt være interesseret i at læse vores artikler om: De bedste vinter cykelhandsker og Vinterjakke til herre og dame.

Test og ekspertkilder

Der ligger et stort arbejde bag artiklen. MereSport.dk har til formål at give dig en objektiv vurdering af produktkategorien og produkterne. Selvom vi er ekspert på området, så er det altid godt at være åben overfor andre ekspertkilder og mediers vurdering af produkterne – Med et kig på relevante danske og internationale test og ekspertkilder om emnet. Derfor henviser vi til følgende kilder som er anvendt i udarbejdelsen af artiklen.

Sådan vælger du de bedste cykelsko til dig
Aerodynamik på cyklen
Bedste cykelsko - 32 landevejscykelsko til ethvert budget
Bedste cykelsko til dame 2022

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Gør cykelsko en forskel?

Cykelsko gør en stor forskel, da de med en stiv sål maksimerer din kraftoverførsel så al kraften overføres direkte fra dit tråd til fart på cyklen. Sammenligner man det at køre med cykelsko med at cykle uden, så vil man med cykelsko være spændt fast til pedalerne med kliksko som øger kraftoverførslen, både når du træder ned med foden og når du hiver foden op igen, hvilket også giver dig et bedre og mere rundt tråd som kan øge din kadence. De stive såler giver også bedre beskyttelse til dine fødder, mens du cykler, og reducerer træthed og kramper i fødderne.

Gør dyre cykelsko en forskel?

Dyre cykelsko er de bedste cykelsko på markedet. Men du behøver ikke nødvendigvis den dyreste cykelsko med carbon-sål, men større stivhed i en cykelsko optimerer din energioverførsel til pedalerne og al kraften overføres direkte fra dit tråd til fart på cyklen.

Hvordan rengør jeg mine cykelsko?

Hvis du ønsker at rengøre dine cykelsko, så bør du fjerne indersålerne (hvis muligt), løsne remme og BOA spænder, og tage en klud og blød børste dyppet i en spand vand med mildt opvaskemiddel. Rens overfladen af cykelskoene med kluden og herefter rens forsigtigt cykelskoene med den bløde børste og vær opmærksom på spænder og klamper. Slutteligt skyl cykelskoene med køligt vand til sidst. Hvis cykelskoene er meget våde kan de tørres med avispapir indvendigt og lufttørres.