Bedste cykeltøj til mænd og kvinder – Cykeltøj mærker til racer, gravel og MTB

Bedste cykeltøj, cykeltøj herre, cykeltøj dame, cykeltøj til racer, mtb, gravel cykeltøj, kvinde, mand, bedste cykeltøj til mænd, bedste cykelmærker, bib shorts, cykeltøj tilbud, cykelshorts, bedst i test, cykeltøj test, 2023, cykeltøj sæt, bedste cykelvest, cykelbrands, bedste cykeltrøje, bedste cykelbukser, bedste cykelhandsker, bedste cykelundertøj, baselayer, lirens cykeltøj, sommer cykeltøj, cykeltøj til forår og efterår, sommer

Det bedste cykeltøj føles helt fantastisk. Når du cykler, er det vigtigt at have det rigtige tøj på, så du kan føle dig komfortabel, tør og beskyttet mod vejret og eventuelle styrt. 

Men det bedste cykeltøj vil være forskelligt fra person til persen, hvor at det bedste cykeltøj vil afhænge af om formålet er cykeltøj til pendling eller afhængigt af hvilken type cykling du udøver og i hvilket terræn og vejrforhold.

At du har godt cykeltøj er meget vigtigt – Det er ikke raketvidenskab. Alligevel findes der mange cykelmotionister, som slet ikke tænker over cykeltøjets betydning. 

Sammen med positionen på cyklen er cykeltøjet der hvor at du kan opnå de største “marginal gains”. Cykeltøjet er det bedste og nemmeste sted at blive mere aerodynamisk og spare watt.

Ønsker du at se en guidende video til det bedste cykeltøj, så lyt til den tidligere cykelrytter, Danmarks mest vindende cykelrytter, Rolf Sørensen, som i videoen nedenfor gør dig klogere på det bedste cykeltøj og hvilket cykeltøj som du bør have.

Med det bedste cykeltøj, som sidder godt og aerodynamisk på kroppen uden at genere, åndbart cykeltøj som også kan holde vind og vand ude. 

Med godt cykeltøj opnår du en kørekomfort, hvilket formentligt også vil afspejle sig i at du kan køre hurtigere og en større køreglæde. 

Er du ny til cykling, om så det er på racercykelmountainbike eller gravel cykel, så er det en god idé at investere i noget godt basis cykeltøj i en ordentlig pasform. 

Vi anbefaler dig at vælge en god cykeltrøje og et par af de bedste cykelbukser, og derefter tilpasse tøjet efter vejret og turens længde. 

Så kan du ellers opgradere med det bedste cykeltøj i takt med at du bliver bidt af at cykle, så du kan stå helt lirens – som man siger.

Nedenfor kan du se vores liste over det bedste cykeltøj i prioriteret rækkefølge efter vores vurdering af vigtigheden for beklædnings betydning for komfort og kørefornemmelse.

Cykelbukser / Bibs – Du bør vælge de bedste

Cykelbukser (også kaldet bib shorts) er ofte stramme og har en pude i skridtet, der kan give ekstra komfort på lange ture. 

At have et par af de bedste cykelshorts er utroligt vigtigt når du cykler længere distancer på landevejen eller cykler i terræn ved eks. gravel eller mountainbike.

De bedste cykelbukser tilbyder god støtte og komfort, selv under de lange cykelture. Du bør vælge cykelbukser i et materiale som er strækbart og åndbart, så du kan bevæge dig frit og undgå sved og fugtighed.

Cykelbukser med pude – Essentielt for det bedste cykeltøj

Cykelbukser med pude er en vigtig del af cykelbeklædning, da de beskytter dine følsomme områder mod smerter og skader på lange cykelture. 

Cykelbukser med pude har typisk en polstret indlæg, der er strategisk placeret på de områder, der udsættes for størst tryk, såsom sadlen og skridtet.

Polstringen i cykelbuksernes pude er normalt lavet af skum eller gel-materiale, og dens densitet og tykkelse kan variere afhængigt af typen af cykling, du udfører. 

Cykelbukser med en tykkere pude er ofte mere egnet til mountainbike og touring, mens bukser med en tyndere pude er ofte foretrukket af racercyklister, der vil have en mere tæt og aerodynamisk pasform.

MereSport.dk's Anbefaling - Bedste cykelbukser til prisen

TwelveSixteen Bib Cykelbukser - Maks. komfort

 • Unikt tilbud ved køb over 600 kr: Brug koden MERESPORT og spar 15 %
 • Vi har testet cykelbukserne og kører fortsat i cykelbukserne
 • Trustpilot rating på 4,8 ud af 5, og 1-3 dages levering

Bedste cykelbukser, cykelbukser test, bedst i test, cykelbukser med pude, cykelbukser til mænd, herre, dame, cykelbukser til kvinde, komfortabel cykelbukser, twelvesixteen cykeltøj, twelvesixteen cykelbukser, 12.16, dansk cykeltøj, dansk cykelbukser, bedste cykeltøj, cykeltøj test, vinter cykelbukser, cykelshorts med pude, lange cykelbukser, gelpude, mtb cykelbukser, cross, mountainbike cykelbukser, med indlæg, varme cykelbukser, mand

Gå til forhandler

Pasform

Pasformen af cykelbukser er en vigtig faktor, når du vælger det bedste par. Cykelbukser skal have en tætsiddende pasform, men de må ikke være for stramme eller begrænse bevægelsen. 

De bør også have en høj talje, så de dækker ryggen og giver god støtte og beskyttelse i siddende position på cyklen.

Lange cykelbukser – En del af bedste cykeltøj til koldt vejr

Lange cykelbukser er designet til at beskytte benene og holde varmen i køligere temperaturer og vejrforhold. 
 
Der findes både lange cykelbukser med pude og lange cykelbukser uden pude, som man så tager udover et par cykelbukser med korte ben og pude. 
 
Grundet at lange cykelbukser primært er til de koldere måneder, så er cykelbukserne ofte udstyret med reflekterende detaljer, som gør dig mere synlig på vejen i dårlige lysforhold.
 

Overvej cykelbukser med bibs. Bibs er cykelbukser med seler, der holder bukserne på plads og undgår at de glider ned, samtidig med at de giver ekstra støtte til ryggen. Bib cykelbukser er helt klart at foretrække når du dyrker cykling.

Sørg for at vælg den rigtige størrelse cykelbukser. Cykelbukser skal sidde tæt på kroppen, men må ikke være for stramme eller begrænse bevægelsen. 

Du bør tage basere dit valg af størrelse ud fra producentens størrelsesguide, og hvis det viser sig at du ikke kan passe dine cykelbukser, så sørg for at få dem byttet.

Cykeltrøje – Den bedste pasform

Cykeltrøjer er typisk lavet i et åndbart, strækbart og svedtransporterende materiale, der hjælper med at regulere kroppens temperatur og transportere sved væk fra huden. 

Cykeltrøjer er designet til at blive båret med et baselayer indenunder eller direkte på huden på de varmeste dag.

Cykeltrøjer bør have en tætsiddende pasform for at reducere luftmodstanden og gøre dig mest aerodynamisk. Man kan få cykeltrøjer med korte ærmer og cykeltrøjer med lange ærmer.

Typisk har cykeltrøjer en lynlås foran, så man nemt kan lyne op eller ned, og dermed også kontrollere ventilationen. 

Cykeltrøjer har ofte også lommer på bagsiden, hvor man kan have lappegrej, pumpe, telefon og nøgler, energi gelenergibar og andet tilbehør, mens man cykler. 

Nogle cykeltrøjer kan også have reflekterende detaljer for at øge synligheden og sikkerheden i dårlige lysforhold.

Cykeltrøjer fås i forskellige stilarter og designs, herunder også med holdlogoer eller sponsorreklamer til professionelle cykelhold. 

Cykeltrøjer er en vigtig del af cykelbeklædningen og hjælper cyklister med at være komfortable, tørre og aerodynamiske, mens de cykler.

Bedste cykeltøj, cykeltøj herre, cykeltøj dame, cykeltøj til racer, mtb, gravel cykeltøj, kvinde, mand, bedste cykeltøj til mænd, bedste cykelmærker, bib shorts, cykeltøj tilbud, cykelshorts, bedst i test, cykeltøj test, 2023, cykeltøj sæt, bedste cykelvest, cykelbrands, bedste cykeltrøje, bedste cykelbukser, bedste cykelhandsker, bedste cykelundertøj, baselayer, lirens cykeltøj, sommer cykeltøj, cykeltøj til forår og efterår, sommer

Vidste du at allerede ved 2 % dehydrering der mister man 20 % ydeevne?

Derfor er selve væskebalance uhyre vigtig når kroppen skal performe. Cykler du længere ture eller i høje temperaturer, så bør du være opmærksom på om du får nok elektrolytter. Her kan du læse vores guide om elektrolytter

Cykeldragt / Speedsuit

Et speedsuit er en type tætsiddende tøj, der ofte bruges af professionelle cyklister og triatleter i konkurrence. Et speedsuit er designet til at reducere vindmodstand og forbedre aerodynamikken, hvilket kan hjælpe atleterne med at øge deres hastighed og ydeevne.
 
Speedsuit er normalt lavet af strækbart og letvægtsmateriale, som giver god bevægelsesfrihed og hjælper med at regulere kroppens temperatur. Den dækker normalt hele kroppen, inklusive arme, ben og torso. 
 
Cykeldragter skal også have en pude eller polstring i sadelområdet for at give ekstra komfort under lange cykelture.
 
Speedsuits er designet til at være så tætsiddende som muligt, for at reducere luftmodstanden så meget som muligt og øge hastigheden. 
 
De er normalt lavet af et materiale med minimal friktion og kan indeholde specielle detaljer som sømløse sømme eller integrerede ventilationskanaler for at maksimere aerodynamikken.
 
Selvom speedsuits primært bruges i konkurrencer, kan de også bruges af seriøse cyklister og triatleter til træning eller personlige præstationer, hvor hastighed og aerodynamik er vigtige faktorer.

Cykelundertrøje / baselayer – Find det bedste

En cykelundertrøje, også kaldet svedunertrøje eller baselayer, er en tætsiddende trøje som er designet til at blive båret under cykeltrøje. 

En cykelundertrøje er typisk lavet af et åndbart, svedtransporterende materiale, der hjælper med at regulere kroppens temperatur, ånde og transportere sved væk. 

Baselayers fås i flere forskellige tykkelser og materialer alt afhængigt af sæson. Derfor kan du finde forskellige cykelundertrøjer som har hvert sit formål og sæson, så man kan føle sig komfortabel på cyklen hele året rundt og uafhængigt af vejrforhold.

Skal du ud at cykle på de bedste forårsdage, så er det først og fremmest på med et godt baselayer som både er åndbar og holder dig varm. Baselayers er typisk produceret i lette og åndbare materialer, der tørrer hurtigt og ikke suger vand ind og bliver tungt i regnvejr. 

Overordnet hjælper en god cykelundetrøje ved at gøre din tur mere komfortabel. Det gøres ved at holde dig varm og reducerer sved samtidigt med at din krop kan ånde.

En god cykelundertrøje kan også have specielle egenskaber, som for eksempel at have en tætsiddende pasform og kompressionsegenskaber, som kan hjælpe med at reducere muskeltræthed og øge muskelstøtten. 

Andre svedundertrøjer kan have specielle ventilationszoner, der hjælper med at regulere kroppens temperatur og øge åndbarheden. Og om vinteren kan du finde tykkere cykelundertrøjer som holder bedre på varmen, så kroppen holdes varm i længere tid.

Cykeljakker – Hold dig varm i alt slags vejr

Cykeljakker er ofte lette og vandafvisende og kan give ekstra beskyttelse mod vind og regn. Mange cykeljakker har også reflekterende detaljer for øget synlighed.

Vindjakke og regnjakke til cykling

En vindjakke er en let og åndbar jakke, der er designet til at beskytte mod vind og vejr. 
 
Vindjakker er normalt lavet af en vindtæt og vandafvisende yderbeklædning, der hjælper med at holde vinden ude og beskytter mod lette regnbyger. 
 
Indvendigt kan vindjakker have et åndbart meshfor eller et tyndt isoleringslag for at hjælpe med at regulere kroppens temperatur og reducere sved.
 
Vindjakker fås i forskellige stilarter og designs, herunder også til cykling. Cykel-vindjakker er normalt tætsiddende og aerodynamiske for at minimere luftmodstanden og hjælpe cyklister med at bevæge sig hurtigere og mere effektivt. 
 
De kan have elastiske manchetter og talje for at forhindre varmetab og forbedre pasformen, mens de stadig tillader en bred bevægelsesfrihed.
 
Mange vindjakker har også reflekterende detaljer for at øge synligheden og sikkerheden i dårlige lysforhold. 
 
Vindjakker er et vigtigt stykke cykelbeklædning, der hjælper med at holde cyklister varme og tørre, mens de cykler i forskellige vejrforhold. Vindjakker kan oftest pakkes sammen i en lomme og tages med på cyklen, når de ikke er i brug, hvilket gør dem praktiske til længere cykelture.
 

Lige som en vindjakke beskytter mod vinden, så beskytter en regnjakke mod at blive våd når det regner. Det hjælper cyklister med at forblive tørre og varme, mens de stadig kan cykle sikkert og effektivt.

Vejret kan hurtigt skifte, og vi kender måske alle til at være taget ud på en cykeltur i skønt vejr for at efterfølgende at blive fanget af regn og blæst. I det tilfælde vil du blive ekstra glad for en vindjakke, vindvest eller regnjakke – som du kan have med i baglommen.

Vi har skrevet en artikel om cykeljakker, hvor at du kan læse mere om cykeljakker og se vores udvalgte bedste cykeljakker.

MereSport's Bedste Cykel Regnjakke

Cykel regnjakke, bedste cykel regnjakke, cykel regnjakke test, Cykeljakke til dame, vinter cykeljakke til dame, TwelveSixteen vinter cykeljakke, Bedste vinter cykeljakke, vinter cykeljakke test, cykeljakke test, bedste vinter cykeljakke, bedst i test, bedste cykeljakke 2023, cykeljakke test 2023, cykeljakker, dansk cykelmærke
TwelveSixteen Cykel Regnjakke

MereSport's Bedste Cykel Vindjakke

TwelveSixteen Vindjakke

Cykelvest – Et godt supplement til det bedste cykeltøj

En cykelvest er en ærmeløs jakke som giver din overkrop yderligere varme og beskyttelse mod vind. Men en cykelvest holder selvfølgelig ikke lige så godt på varmen som en cykeljakke. 

Cykelveste er fremstillet i et let og åndbart materiale, såsom polyester, nylon og membran.

En cykelvest fylder mindst muligt og er derfor oplagt at have i baglommen, ved tocifret temperatur. 

Der er ikke meget stof i en vindvest, men det fantastiske er, at den lige beskytter din core, hvilket er det vigtigste at holde varm når du cykler. 

Cykelvestens vindtætte front sikrer, at du ikke fryser overkroppen, mens mesh-materialet på ryggen gør vesten åndbar, så din krop kan ånde og komme af med kropsvarmen. Derfor kan den bedste vindvest gøre en kæmpe forskel.

En cykelvest fremstillet med bl.a. membran er at foretrække. Membran er en tynd, fleksibel og ofte porøs struktur, der fungerer som en barriere mellem eks. to sider af et stof. 

Membraner kan have forskellige funktioner, og i cykeltøj kan membraner anvendes til at skabe stof, der er vandtæt, vindtæt eller åndbart.

De bedste cykelveste holder din core varm, har baglommer til opbevaring, er produceret i letvægtsmateriale og fylder minimalt når den er pakket sammen. 

Vigtigst er at finde en vest, der passer godt til din krop, så den ikke blafrer i vinden eller begrænser din bevægelsesfrihed når du cykler. 

Til de lidt koldere forårsture med mere usikre vejrmeldinger, så er vindjakken eller regnjakken din trofaste følgesvend.

Vinterjakke

En cykelvest er en let jakke uden ærmer, der kan give ekstra beskyttelse mod vinden og øge synligheden på samme tid.

En vinter cykeljakke er en jakke designet til at beskytte cyklister mod kulde og vind i vintermånederne. Typisk er vinter cykeljakker lavet af isolerende materialer, der holder kroppen varm, mens den samtidig tillader sved at passere ud.

Vinter cykeljakker er normalt også designet med en aerodynamisk pasform, så de ikke skaber for meget luftmodstand, når man cykler. 

De kan have reflekterende detaljer for øget synlighed i mørke og har ofte lynlåse og ventilationsmuligheder, så man kan regulere temperaturen. 

Det er også vigtigt at overveje vandtæthed, åndbarhed og slidstyrke, når man vælger en vinter cykeljakke.

Læs mere om vinter cykeljakke i vores guide, hvor at vi også fremhæver et par af vores udvalgte bedste vinter jakker – læs mere her.

Cykelhandsker – Hvad er bedst?

Generelt set er cykelhandsker en vigtig del af cykelbeklædningen, da de hjælper med at beskytte hænderne og forbedre grebet om styret, samtidig med at de reducerer træthed og øger komforten under cykling.

Cykelhandsker kan give ekstra greb om styret og beskytte dine hænder mod vind og kulde. Derudover kan nogle cykelhandsker have polstrede puder, der kan mindske stød og vibrationer

Mange handsker har også en polstret inderside for at absorbere stød og reducere håndtræthed under længere cykelture. 

Nogle handsker kan også have en touchskærmskompatibel overflade, som gør det muligt at bruge en smartphone eller GPS-enheder uden at skulle tage handskerne af.

Vi har skrevet en artikel om cykelhandsker, hvor at du kan læse nærmere om cykelhandsker, en guide om hvad du skal være opmærksom på inden du køber cykelhandsker og se vores udvalgte bedste cykelhandsker.

MereSport.dk's Anbefaling - Bedste cykelhandsker til prisen

TwelveSixteen cykel hansker

 • Unikt tilbud ved køb over 600 kr: Brug koden MERESPORT og spar 15 %
 • Vi har testet cykelhandskerne og kører stadig selv med dem
 • Trustpilot rating på 4,8 ud af 5, og 1-3 dages levering

Gå til forhandler

Cykelstrømper

Cykelstrømper er ofte lavet i et let, åndbart og svedtransporterende materialer og kan have ekstra polstring omkring anklen og hælen for at give ekstra komfort og støtte. 
 
Cykelstrømper er normalt længere end almindelige sokker, da de er designet til at nå op over anklen og nogle cykelstrømper endda helt op til under knæet.
 
Cykelstrømper findes i flere forskellige designs og farver og kan have ekstra funktioner som støttebånd og elastik for at holde strømperne på plads og forbedre strømpens pasform.
 
Valg af cykelstrømper afhænger af personlige præferencer, stil og vejrforhold. 
 
Nogle cykelryttere foretrækker tykkere og mere polstrede strømper, mens andre foretrækker tyndere og mere åndbare strømper, især at foretrække i varmt vejr.

Arm- og benvarmere – Løse ærmer og ben

Armvarmere dækker dine underarme og benvarmere dækker dine underben. Armvarmere og benvamere, også kaldet løse ærmer, har den primære funktion, at holde dine arme varme ved at beskytte mod kulde og vind. 

Det smarte ved løse ærmer og ben er, at det er nemt at justere temperaturen når du cykler, idet at man nemt kan tage dem af eller på, alt efter behov – også imens man cykler.
 
Når du vælger arm- og benvarmere, så er det vigtigste at du finde en størrelse og pasform, der passer godt til dine arme, så de ikke glider op eller ned imens du cykler. 

Derudover skal tykkelsen passe til det vejr og temperaturer som du forventer at bruge de løse ærmer i.

Skoovertræk

Skoovertræk til cykling, også kendt som cykelskoovertræk eller blot skoovertræk, bruges til at beskytte cykelskoene over for dårligt vejr og mod at blive beskidte. 
 
Skoovertræk bruges også til at holde fødderne varme, og nogle overtræk fremstilles i et let og vandtæt materiale, samtidig med at de er åndbare, så fødderne ikke bliver alt for varme og svedige under cykelturen.
 
Nogle skoovertræk er designet til at være meget tætsiddende og stramme omkring skoene, mens andre er mere løse og kan justeres for at passe til forskellige størrelser og typer af sko. 
 
Der findes også forskellige skoovertræk, der er specielt designet til forskellige typer af cykling, f.eks. mountainbike, landevejscykling eller gravel.
 
Når du vælger skoovertræk til cykling, er det vigtigt at finde et par, der passer godt til dine sko. Og så bør du også overveje, hvilken type cykling du vil bruge dem til, og om de vil beskytte dine sko tilstrækkeligt i det vejr, du forventer at cykle i.

Her er nogle overordnede faktorer at tage højde for inden du vælger det bedste cykeltøj:

 1. Materiale: Det er vigtigt at vælge et materiale, der er let, åndbart og svedtransporterende. Cykling kræver ofte stor anstrengelse, og du vil svede, så det er vigtigt, at tøjet kan transportere fugt væk fra kroppen. Derudover er det en fordel, hvis materialet er hurtigtørrende, så du kan føle dig mere komfortabel på længere ture.
 2. Pasform: Cykeltøj skal sidde godt på kroppen og følge kroppens bevægelser, så du kan bevæge dig frit. Det er også vigtigt, at tøjet ikke er for løst, da det kan flappe og hænge fast i dele af cyklen eller andet udstyr, som du måske har med på turen.
 3. Svedtransport: Cykeltøj skal være i stand til at transportere sved væk fra kroppen, så du kan holde dig tør og komfortabel under turen. Vælg tøj, der er lavet af svedtransporterende materialer som polyester eller polyamid.
 4. Klima og vejrforhold: Afhængigt af hvor og hvornår du cykler, kan det være vigtigt at vælge tøj, der beskytter mod vind, regn og kulde. Hvis du planlægger at cykle om vinteren eller i køligere vejrforhold, kan det være nødvendigt at vælge tøj med ekstra isolering og beskyttelse.
 5. Mærke: Der er mange cykeltøjsmærker på markedet, og det kan være svært at vælge det bedste. Gå efter mærker, der har et godt ry for kvalitet og holdbarhed, og som tilbyder tøj, der passer til dine behov og præferencer.

Er du på udkig efter nyt cykeltøj, så er det første du bør overveje, hvornår på året skal cykeltøjet bruges. 

Synlighed

Hvis du kører om vinteren, tidligt forår eller sent efterår – i mørke og med begrænset dagslys, så er det vigtigt at vælge tøj, der er synligt og reflekterende. Især hvis du planlægger at cykle om natten eller på steder med dårlig sigtbarhed.

Bedste cykeltøj til foråret – Hvordan skal jeg klæde mig på?

Foråret er overgangstiden mellem koldt vintervejr og varmt sommervejr. Temperaturerne er typisk ustabile, og derfor er det vigtigt at klæde sig i lag i denne sæson. 

Du bør klæde dig på samme måde, som du ville klæde dig, hvis du var på vandretur eller camping udendørs.

Cykeltøj til foråret – Her er det vigtigste cykeltøj til starten på cykelsæsonen:

 • Lange cykelbukser eller et par varme cykelshorts med løse ben, så du nemt kan tilpasse undervejs hvis det måtte blive for koldt.
 • Langærmet eller kortærmet baselayer i åndbart materiale
 • Langærmet sommer cykeltrøje eller sommer cykeltrøje med armvarmere
 • En god åndbar vindvest eller vindjakke. Gerne medbring en vandtæt jakke, såsom en cykel regnjakke hvis regnen begynder at falde.
 • Varmere cykelstrømper og varme cykelhandsker

Det er vigtigt at være forberedt på blæst og regn i løbet af foråret. Dit cykeltøj skal være så fleksibelt som muligt og skal kunne tilpasse sig din krop, mens du cykler. Hvis dit tøj føles som et 2. lag af hud, så har du det bedste cykeltøj.

Sommer cykeltøj – Lirens og åndbart til de varme dage

At cykle om sommeren er fantastisk og altid en fornøjelse. Om sommeren er temperaturerne normalt relativt stabile i Danmark, hvilket betyder, at temperaturen ikke vil variere for meget i løbet af en dag. 

Med højere temperaturer, flere timers dagslys som gør det muligt at cykle udendørs nærmest dagen lang, hvilket gør det meget lettere at passe en cykeltur ind efter arbejde.

Når du cykler i varmen, så vil kroppen komme til at svede. Derfor er det vigtigt at overveje materialerne i dit sommer cykeltøj. Cykeltøj til sommeren skal være i let og åndbart materiale. 

Cykeltøj lavet specifikt til sommer er lavet af svedtransporterende materialer, der leder sveden væk fra kroppen og lade kroppen ånde i cykeltøjet. 

Sommer cykeltøj – Her er det vigtigste cykeltøj:

 • Cykelshorts
 • Cykeltrøje, gerne kortærmet
 • Let grundlag
 • Let jakke eller en vest
 • Lette sokker
 • Åbn fingerhandsker

Sommer cykeltøj skal være let, så vinden kan ventilere let igennem det. Hvis du om sommeren cykler i cykeltøj, der dækker for meget hud, så kan det få dig til at overophede hurtigt. 

Især mørkt cykeltøj, som sort cykeltøj, vil man have større tendens til at overophede i, da mørkt cykeltøj absorberer varmen og kan få din krop til at føle sig varmere, end den er. 

Hvilket cykeltøj skal man bruge om efteråret?

Det er vigtigt at være forberedt på blæst og regn i løbet af efteråret. Med den bedst mulige fleksibilitet, med cykeltøj som tilpasser sig din krop når du cykler, så opnår du den bedste komfort og køreglæde. 
 
Du behøver dog ikke nødvendigvis at skifte alt dit sommertøj ud – bare sørg for at du har passende lag af cykeltøj.
 

Cykeltøj til efterår – Her er det vigtigste cykeltøj:

 • Lange cykelbukser eller et par varme cykelshorts med løse ben, så du nemt kan tilpasse undervejs hvis det måtte blive for koldt.
 • Langærmet eller kortærmet baselayer i åndbart materiale
 • Langærmet cykeltrøje/jakke eller sommer cykeltrøje med armvarmere
 • En god åndbar vindvest eller vindjakke. Gerne medbring en vandtæt jakke, såsom en cykel regnjakke hvis regnen begynder at falde.
 • Varmere sokker og varme cykelhandsker 

Vinter cykeltøj, hvilket cykeltøj til vinter, efterårs cykeltøj, varmt cykeltøj, bedste vinter cykeltøj, bedste varme cykeltøj, bedste cykeltøj efterår, bedste cykeltøj forår, åndbart cykeltøj

Vinter cykeltøj – Hvilket cykeltøj bør man have til cykling om vinteren?

Vinteren er uden tvivl den hårdeste tid på året at klæde sig på til cykling. Forberedelse til vintercykling handler om at bære flere lag cykeltøj. Her er en liste over, hvad du kan overveje at have på under din næste tur om vinteren.

Har du det rigtige vintercykeltøj, så er der større sandsynlighed for, at du har motivationen til at tage ud i koldt vejr. 

Mens at dine ben konstant pedalerer rundt og bevæger sig når du cykler, hvorfor at du har nemmere ved at hold dine ben varme, så vil din overkrop og arme for det meste af tiden være statisk på cyklen uden nogen bevægelse. 

Og derfor bør man også have mere tøj på overkroppen sammenlignet med benene når man cykler om vinteren. 

Det altafgørende at man ikke fryser når man cykler om vinteren, og man bør have flere lag cykeltøj på om vinteren. At bære en god vinter cykeljakke er en nødvendighed.

Vinter cykeltøj – Her er det vigtigste cykeltøj:

 • Varme lange cykelbukser og en varm vinterjakke i vand- og vindafvisende materiale.
 • Tykke cykelstrømper, termostrømper eller vinter cykelsko
 • Hjelmhue under cykelhjelmen og varme vinter cykelhandsker
 • Vinter overtrækssko
 • Tykkere baselayer

Indendørs cykeltøj – Til når du kører hometrainer og Zwift

Når du cykler derhjemme indendøre på en hometrainer, så er det vigtigt at du har et sæt cykeltøj, som er meget åndbart. Indendørs cykling kan være intens, og kroppen producerer en betydelig mængde sved. 

Derfor er det vigtigt at vælge cykeltøj som kan absorbere og transportere fugt væk fra kroppen for at holde huden tør og forhindre overophedning.

Nogle cyklister foretrækker at køre i bar overkrop og kun bære cykelbukser med en god indbygget pude. 

Det er vigtigt at vælge det bedste cykeltøj, der giver dig den bedste mulige komfort til at kunne træde de nødvendige mængder watt.

Bedste cykeltøj til spinning

Når du vælger cykeltøj til spinning, er det vigtigt at prioritere komfort og især god åndbarhed højst. Det bør man gøre fordi at spinning foregår indendørs og er højintenst cykling, hvor at man får pulsen op og sveder meget. 

Derfor vil du have cykeltøj, der hjælper dig med at absorbere sved, holder dig tør og lader din krop ånde. Her er nogle anbefalinger til cykeltøj til spinning:
 
 • Cykelbukser med pude: Investér i et par af de bedste cykelshorts / cykelbukser med pude af høj kvalitet. Puden i cykelbukserne øger komforten under træningen og afhjælper at det ikke skarver eller at du får siddesår.
 • Træningstrøje: Vælg en trøje med god ventilation, der hjælper med at holde dig afkølet og tør under træningen.
 • Sports-bh: Hvis du er kvinde, kan du bruge en støttende sports-bh, der giver god støtte og komfort under træningen. Igen anbefaler vi at vælge en sports-bh i et meget åndbart materiale og med en pasform, der passer godt til din krop.
 • Åndbare sokker: Brug åndbare sokker eller cykelstrømper, der holder dine fødder tørre og lader dine fødder ånde. Sokker lavet af fugttransporterende materialer forhindrer samtidigt vabler.

Cykeltøj pris – Hvad koster det bedste cykeltøj?

Vigtigt at huske på, at cykeltøj ikke behøver at være dyrt for at være godt. Der findes flere prisvenlige cykeltøj mærker på markedet, så der findes helt sikkert meget godt cykeltøj med en god pasform som passer til dit budget som opfylder dine behov.

Med det sagt, så får du langt henad vejen hvad du betaler for når du køber billigt cykeltøj. Kvalitets cykeltøj er ikke billigt, og det bedste cykeltøj koster hurtigt mere end 1.000 kr. pr. del, og alt afhængigt af hvilken type cykeltøj, så kan det koste et par tusinde kr. 

Vi anbefaler ikke at gå på kompromis med kvaliteten af cykeltøj, også selvom det bedste cykeltøj har en højere pris. Du bør tænke at de penge hurtigt er tjent hjem igen i gode oplevelser.

Hvis du har det rigtige tøj, der sidder godt og tæt uden at genere, og hvor du kan ånde og samtidig holde vind og vand ude – ja, så har du det behageligt. Og så kører du ganske enkelt stærkere og du præsterer bedre.

Ønsker du alligevel endnu billigere cykeltøj, så kan du sikkert også finde noget billigt cykeltøj på tilbud eller på udsalg. 

Der findes dog nogle brands / cykeltøj mærker som tilbyder noget af det bedste cykeltøj til en relativt billig pris. Her anbefaler vi at kigge på cykeltøj fra TwelveSixteen.

Populære cykeltøj mærker

TwelveSixteen (også kendt som 12.16 cykeltøj)

Twelve Sixteen er et Dansk Fashion cykelmærke af kvalitets cykeltøj der blev lanceret i maj 2017 af Brian Holm. Navnet 12.16 er navnet på 10 km rekord, som Brian Holm satte på vejene på.

Twelve Sixteen har fokus på komfort, innovation og mode. De bruger stoffer og konstruktionsteknikker af høj kvalitet for at sikre maksimal ydeevne og komfort under dine cykeleventyr. Twelve Sixteen er et godt valg for cyklister, der ønsker at være komfortable og stilfulde på deres cykelture.

 • Unikt tilbud ved køb over 600 kr: Brug koden MERESPORT og spar 15 %
 • Twelve Sixteen scorer 4,8 ud af 5 i rating på Trustpilot

Assos cykeltøj

Assos cykeltøj betegnes af mange som det bedste i verden. Assos er kendt for sin høje kvalitet, tekniske innovation og forskning i cykeltøj. 
 
Assos er også kendt for deres ergonomiske design, som er baseret på omfattende forskning i kroppens bevægelser og krav under cykling. 
 
Assos er en schweizisk producent som i mange år produceret det bedste cykeltøj til de bedste cykelhold i verden. 
 
Assos cykeltøj er generelt i den højere ende af prisskalaen, men deres fokus på kvalitet, innovation og forskning har gjort dem til et populært valg blandt cykelentusiaster og professionelle cykelryttere.

Castelli cykeltøj

Castelli er et italiensk cykeltøj mærke med cykeltøj til mænd og kvinder. Castelli blev grundlagt helt tilbage i 1876 og er kendt for sin høje kvalitet og innovation. 
 
Castelli har altid været populære blandt både professionelle cykelhold og motionister og Castelli’s produkter er også kendt for deres elegante design, hvilket har en stærk arv i italiensk mode.

Pas Normal Studios cykeltøj

Pas Normal Studios er en dansk tøjproducent, der designer og producerer high-end cykeltøj til både mænd og kvinder. Virksomheden blev grundlagt i 2014 af Karl-Oskar Olsen og Brian Nygaard i København.
 
Pas Normal Studios tøj er kendt for sit minimalistiske og stilfulde design, der er inspireret af den skandinaviske æstetik. Deres produkter er også kendt for deres høje kvalitet og funktionalitet, der er specielt designet til cykelryttere og motionister. Deres sortiment omfatter cykeltrøjer, cykelbukser, jakker, handsker, skoovertræk og andet tilbehør til cykling.
 

Fusion cykeltøj

Fusion er et brand, der laver sportstøj til løb, cykling, triatlon og andre former for udendørs træning. Virksomheden er dansk og er grundlagt i 1999. Fusion tilbyder et bredt udvalg af tøj, herunder løbetøj, cykeltøj, triatlon-tøj og tøj til andre former for udendørs træning. 
 

Fusions tøj er kendt for at være funktionelt, komfortabelt og af høj kvalitet. Deres produkter er designet til at modstå krævende træning og forhold og er populære blandt både eliteatleter og motionister.

CYKOM – tidligere ProOwnedCycling (professionelt cykeltøj)

Shop udstyr fra professionelle teams og ryttere, hvilket sikre dig maksimal kvalitet. Cykelgrej fra de professionelle teams. Originale varer med en historie.
direkte fra de professionelle cykelryttere og cykelhold
 • CYKOM scorer 4,9 ud af 5 i rating på Trustpilot

Isolés cykeltøj

isolés blev grundlagt i Vejle i 2018 for at imødekomme et behov for kvalitetscykeltøj, udviklet af cykelryttere. 

Betegnelsen “isolés” blev givet til kategorien af ryttere, der kørte uden hold og sponsorer i de tidligere udgaver af Tour de France. De kørte for dem selv, uafhængig af udefrakommende ryttere og teams.

Rapha cykeltøj

Rapha er et britisk cykelbrand fra London. Rapha er kendt for sit fokus på kvalitet, stil og funktion og Rapha’s produkter er generelt i den højere ende af prisskalaen, men deres fokus på kvalitet og stil har gjort dem til et populært valg blandt cykelentusiaster og professionelle cyklister.
 
Rapha er også kendt for sine cykelklubber, hvor medlemmer kan deltage i gruppecykling og events over hele verden. Og Rapha sponsorerer det professionelle cykelhold EF Education.
 

Le Col cykeltøj

Le Col er et britisk cykeltøj mærke fra 2011 med cykeltøj til mænd og kvinder. Le Col er kendt for sin høje kvalitet, stilfulde design og tekniske innovation og har vundet flere test og priser for deres teknisk-avancerede cykeltøj. 

Le Col har også samarbejdet med en række professionelle cykelhold og sportsbegivenheder, herunder det britiske cykelhold WIGGINS og BORA, og er sponsor for en række løb og arrangementer i primært UK. 

Le Col har altid et godt tilbud på cykeltøj i samarbejde med Strava. Bruger du appen Strava til at tracke og uploade dine cykelture, så kan du deltage og gennemføre Le Col Strava challenges og få tilbudt en unik rabatkode på Le Col cykeltøj, så du kan købe cykeltøj til en billigere pris.

Husk, at det bedste cykeltøj afhænger af dine individuelle behov og præferencer.

Guide til vask af cykeltøj – Sådan gør du det bedst

Når du skal vaske cykeltøj, er det vigtigt at følge producentens vaskeanvisninger, da forskellige materialer og typer af cykeltøj kan have forskellige krav til vask.

Generelt anbefales det at vaske cykeltøj ved en lav temperatur (ca. 30 grader) med mild vaskemiddel eller med et særlig sportsvaskemiddel egnet til cykeltøj. Undgå at bruge skyllemiddel, da det kan skade tøjet og nedsætte dets evne til at transportere fugt væk fra kroppen.

Det er også en god ide at vaske cykeltøjet separat fra andet vasketøj for at undgå at andre tekstiler kan beskadige tøjet. 

Hvis du har tryk på dit cykeltøj som du gerne vil passe på, så er et godt tip lige at vende det med vrangen udad, og evt. vaske det i en vaskepose i en vaskemaskine.

Vi fraråder at putte cykeltøj i tørretumbleren. Cykeltøj, der indeholder materialer som lycra eller elastan, kan være følsomme over for varme og tørretumbling. 

Vi anbefaler derfor at tørre cykeltøjet udendøre eller ved stuetemperatur og undgå tørretumbleren.

Hvis dit cykeltøj har pletter, kan du prøve at forbehandle pletterne med et egnet pletfjerningsmiddel inden vask. Følg altid producentens vaskeanvisninger og læs etiketten på tøjet grundigt for at sikre, at du vasker det på den rigtige måde.

Test og ekspertkilder

Der ligger et stort arbejde bag artiklen. MereSport.dk har til formål at give dig en objektiv vurdering af det bedste cykeltøj til mænd og kvinder. Selvom vi er ekspert på cykeltøj og kender til det bedste, så er det altid godt at være åben overfor andre ekspertkilder og mediers vurdering af produkterne – Ved at kigge på relevante danske og internationale test og ekspertkilder om emnet. Derfor henviser vi til følgende kilder som er anvendt i udarbejdelsen af artiklen.

Bedste cykeltøj mærker 2024: Kvalitets cykeltøj - Her er det bedste
Det bedste cykeltøj til sæsonstart og foråret - En gennemgang af cykeltøj

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvad er det bedste cykeltøj?

Det bedste cykeltøj afhænger af personlige præferencer og behov, samt hvilket vejr som du vil cykle i. Det vigtigste cykeltøj at anskaffe sig som begynder, vurderer vi er at have et par af de bedste cykelbukser, et godt baselayer, en cykeltrøje med en god pasform og en allround cykeljakke – Har du styr på dette cykeltøj, så er du kommet godt fra land. Assos cykeltøj betegnes af mange som det bedste i verden, og har i mange år produceret noget af det bedste cykeltøj til de bedste cykelhold. Men der findes i dag mange utroligt gode producenter af kvalitets cykeltøj.

Hvad er det bedste cykeltøj mærke?

Der findes ikke et brand eller cykeltøj mærke som er det bedste. Men der findes mange store anerkendte cykeltøj mærker som Assos, Castelli som værende de ældre brands – Og så de nyere Rapha, Le Col eller Pas Normal Studios. Vi anbefaler dig at tage et kig på mærket TwelveSixteen som sælger højkvalitets cykeltøj til en god pris sammenlignet med andre cykeltøj mærker af samme kvalitet.

Hvad er de bedste cykelbukser?

De bedste cykelbukser har en god komfort, pasform, den rette længde og er produceret i de bedste materialer. Assos cykelbukser betegnes af mange som de bedste cykelbukser i verden, og de har i mange år produceret noget de bedste cykelbukser til de bedste cykelhold. Men der findes i dag mange utroligt gode producenter af kvalitets cykelbukser. Vi kan eksempelvis anbefale cykelbukser fra TwelveSixteen, som værende de bedste cykelbukser til prisen. Men husk, at det bedste valg af cykelbukser vil afhænge af dine personlige præferencer og behov for netop din krop.