Cykelhjelm test – De bedste cykelhjelme til racer i 2024

Cykelhjelm til racer, cykelhjelm test, bedste cykelhjelm, bedste landevejscykelhjelm

En cykelhjelm til racer cykling er obligatoriske for de fleste cykelløb og man bør køre med cykelhjelm når man kører på sin racercykel på landevejene. Producenterne af cykelhjelme konkurrerer konstant om at skabe den bedste cykelhjelm til racer.

Sikkerheden kommer selvfølgelig først når man køber en cykelhjelm. Så at cykelhjelmen kan beskytte dit hoved i tilfælde er styrt er alfe og omega ved køb af cykelhjelm. Alle de landevejscykelhjelme, som er inkluderet her, er af producenterne blevet testet i henhold til strenge sikkerhedsstandarder, for at sikre at den kan beskytte dit hoved og holde dig sikker i tilfælde af styrt på din cykel. 

MereSport's Value Pick

MET Vinci Mips - Cykelhjelm, bedste billige cykelhjelm racer
MET Vinci Mips

MereSport's Anbefaling

Abus Gamechanger MIPS

MereSport's Premium Valg

Specialized S-Works Evade

Værd at vide før du køber en cykelhjelm til racer

Den seneste sikkerhedsfunktion, der bliver føjet til flere og flere hjelm, er glideplanteknologi, hvor et lag i hjelmen glider i forhold til skallen ved et styrt, så mindre af slagenergien overføres til dit hoved. Det bedst kendte system er MIPS, men der er andre som POC’s SPIN, mens Bontrager Wavecel-strukturen er designet til at knuse i et styrt for at tilføje stødbeskyttelse.

Udover sikkerheden som producenterne af cykelhjelme sørger for er i top, så er pasform, ventilation, komfort og vægt, de vigtigste parametre og specifikationer som du skal være opmærksom på når du vælger den bedste cykelhjelm til landevejscykling og dit behov. Mange cykelhjelme til racer er nu aerodynamisk designet, hvilket har en effekt på form, størrelse og cykelhjelmens udseende.

Aero ventilerede hjelme er mere og mere populære, da de giver dig en aero kant uden at forringe ventilationen, så du er mindre tilbøjelig til at blive overophedet på varme ture. Overophedning er mere tilbøjelig til at være et problem, hvis du kører langsommere, da der er mindre luftstrøm over dit hoved.

Her er de cykelhjelme som vi på MereSport.dk har udvalg som værende de bedste landevejscykelhjelme, cykelhjelme til racer, hvor at vi har inkluderet flere cykelhjelme til forskellige priser – Fra landevejscykelhjelme til begynderen og til de absolut bedste cykelhjelme, topmodellerne af landevejscykelhjelme som også de professionelle cykelryttere fra Tour-feltet mm. bruger når de kører cykler på deres racer.

Når du er færdig med at udforske de forskellige landevejscykelhjelme, så kan du fortsætte med at læse til slutningen for at tjekke vores guide og købevejledning til cykelhjelme til racer.

MereSport.dk's Anbefaling - Vores bud på bedste landevejscykelhjelm til racer

Abus gamechanger aero cykelhjelm

Abus gamechanger aero cykelhjelm

Gå til forhandler

MereSport.dk's Premium Valg - Bedste aero-cykelhjelm

Specialized S-Works Evade Mips - Aero-Cykelhjelm

Speciaized s-works evade, bedste cykelhjelm, cykelhjelm test

Gå til forhandler

MereSport.dk's Value Pick - Bedste cykelhjelm til prisen

MET Vinci Mips - Cykelhjelm til racer

MET Vinci Mips - Cykelhjelm, bedste billige cykelhjelm racer

Gå til forhandler

MereSport.dk's Anbefaling - Bedste landevejscykelhjelm til racer

Giro Aether Mips - Bedste cykelhjelm

Giro Synthe Mips,giro cykelhjelm, bedste cykelhjelm, cykelhjelm test

Gå til forhandler

MereSport.dk Anbefaler - Bedste landevejscykelhjelm til dame

Giro Ember Mips - Landevejscykelhjelm til dame

Giro Ember Mips cykelhjelm, cykelhjelm til dame, kvinde

Gå til forhandler

Specialized cykelhjelm til landevejscykling i topklassen

Specialized S-Works Prevail II Vent

Specialized S-Works Prevail II Vent

Gå til forhandler

MereSport.dk's Begyndervalg - Billig cykelhjelm til racer

Abus Viantor cykelhjelm - Til begynderen

Abus viantor cykelhjelm, cykelhjelm test

Gå til forhandler

MereSport.dk Anbefaler - Bedste enkeltstartshjelm, Aerodynamisk

Giro Aerohead Mips - Enkeltstartshjelm

Giro Aerohead Mips - Enkeltstartshjelm, bedste enkeltstartshjelm

Gå til forhandler

Scott cykelhjelm til landevejscykling i topklassen

Scott Helmet Cadence PLUS (MIPS)

Scott Helmet Cadence PLUS (MIPS)

Gå til forhandler

Bedste Kask cykelhjelm til landevejscykling

Kask Utopia - Cykelhjelm til racer

Kask Utopia cykelhjelm

Gå til forhandler

Specialized cykelhjelm til dame - Landevejscykelhjelm

Specialized Propero 3 MIPS - Cykelhjelm Til kvinde

Specialized Propero 3 MIPS ANGi READY

Gå til forhandler

POC cykelhjelm til racer - Orange cykelhjelm

POC Ventral Air Spin - Landevejscykelhjelm

POC Ventral Air Spin cykelhjelm

Gå til forhandler

Hvad skal du kigge efter, før du køber cykelhjelm

Sikkerhedsfunktioner

Alle hjelme, der sælges i EU, skal overholde EN 1078 European Standard og er derfor alle CE-mærket. Over den seneste årrække er vi blevet introduceret til yderligere sikkerhedsteknologier såsom MIPS og Bontragers WaveCel-materiale. MIPS og Wavecel innovationerne giver øget beskyttelse mod hoved- og hjerneskader ved at bruge materialer, der er bedre i stand til at absorbere stød fra styrt eller lignende.

Racer cykelhjelm – pris

– Billig cykelhjelm til racer: 300 – 700 kr.
– Middel prisklassen for racer cykelhjelm: 700 – 1400 kr.
– Racer cykelhjelm topmodeller: 1400 – 3000 kr.

Selvom en premium racer cykelhjelm vil være lettere, mere aerodynamisk, have et bedre look og have en mere fancy form, så vil stropperne og den justerbare spænde ofte være den samme eller af lignende kvalitet på en billig cykelhjelm. Yderligere sikkerhedsfunktioner som MIPS finder også i stigende grad vej til de billige racer cykelhjelme. MIPS er kendetegnende for langt de fleste topmodeller af cykelhjelme til racer.

Ofte er de vigtigste forskelle mellem en dyr racer cykelhjelm topmodel og en af de bedste billige racer cykelhjelme udseendet, antallet af ventilationshuller og vægten af hjelmen, da mere komplekse og lette former er dyrere for producenterne i fremstilling.

Tilpasnings- og fastholdelsessystemer på cykelhjelm

Det er vigtigt at en cykelhjelm sidder solidt på dit hoved. I tilfælde af styrt og for at beskytte dit hoved, så skal en cykelhjelm kunne spændes tæt til dit hoved. Derfor er det også vigtigt, at du vælger den rette størrelse cykelhjelm før du køber, hvilket du kan gøre ved at følge producentens retningslinjer for valg af hjelmens størrelsen. Ligesom sko, er hjelme fra forskellige mærker alle lavet til at passe lidt forskelligt.

Justerbare og komfortable stropper er også utrolig vigtige – du skal kunne stramme dem ind og bære dem med en ret tætsiddende pasform mod hagen, så cykelhjelmen ikke sidder løst.

De fleste hjelme bruger et skivebaseret spændingssytem til at justere pasformen, som minder om BOA spænden fra cykelsko til racer, hvor at man for hvert klik vil løsne eller spænde hjelmen 1 mm.

Cykelhjelm til racer, cykelhjelm test, bedste cykelhjelm, bedste landevejscykelhjelm

Cykelhjelm materialer

De fleste cykelhjelme er primært lavet af ekspanderet polystyren (EPS) skum. Skelettet af cykelhjelmen er derefter dækket med en hård polycarbonatskal på nogle hjelme også et strejf kulfiber, for at tilføje ekstra styrke og beskytte EPS-skummet mod utilsigtede stød og ridser.

Ventilation

Ventilation på en cykelhjelm er vigtigt, især når du cykler i varmen vil du være ekstra glad for en cykelhjelm med god ventilation. Et veldesignet system af ventilationsåbninger og kanaler i den indvendige struktur af cykelhjelmen kan hjælpe med at føre og sprede luft henover dit hoved, hvilket sørger for at køle dig ned. Når der er ventilationshuller i en cykelhjelm for at øge ventilationen, så vil det sandsynligvis medføre reduceret vægt.

Aerodynamisk cykelhjelm

En aerodynamisk cykelhjelm kan gøre dig hurtigere på cyklen, da den nemmere bryder vinden og kan derfor spare dig watt, hvilket med andre ord betyder at mere af den kraft du træder i pedalerne vil bliver overført til fart på cyklen.

Aerodynamikken taler man altid omkring indenfor cykeludstyr, og det øger prisen for cykeludstyr og den konstante udvikling indenfor aerodynamik får dit nuværende udstyr til at føles forældet, men med hjelme giver et aerodynamisk valg for alvor mening. De potentielle wattbesparelser, der kan opnås med aero-hjelme, bør ikke overses, hvis du ønsker at øge din fart på cyklen.

Aerodynamiske cykelhjelme kommer selvfølgelig med nogle kompromiser: Aero-cykelhjelme har oftest lukket ventilationshullerne, hvilket betyder forringet ventilation og at det derfor kan være svært at komme af med varmen. Aero-hjelme kan også have en sjov eller funky-formet udseende, som nogle gange grænser til det latterlige. Men hvis du udelukkende tænker øget wattbesparelse og fart, så er udseendet jo ligegyldigt. Det skal dog siges at der også findes mange flotte aero cykelhjelme på markedet.

Andre funktioner

Kun få producenter promoverer aktivt for deres hjelmes evne til at holde dine cykelbriller i de forreste åbninger, men det er en meget god feature som mange cykelryttere benytter sig af ofte – Personligt er vores cykel-ekspert glad for at have en cykelhjelm, hvor at det er muligt at placere sine cykelbriller foran på selve hjelmen.

Looket eller udseendet af en cykelhjelm skal man heller ikke undervurdere som cykelrytter. Der findes massere af super fede cykelhjelme på markedet og cykelhjelme i massevis af forskellige farver, mønstre og farvekombinationer.

Hvis du bor et koldt sted, ville du måske være bedre stillet med en mere aero-fokuseret hjelm med mindre ventilation, så du kan holde på varmen, hvorimod at hvis du bor i varmen, så kan en aero-hjelm blive for varm at køre med fordi hovedet vil komme til at koge, hvorfor at det vil være et bedre valg at købe en cykelhjelm med god ventilation.

Cykelhjelm mærker

Der findes mange brands af cykelhjelme til racer. I denne artikel over, hvor at vi har samlet de bedste cykelhjelme baseret på test og ekspertvurderinger, har vi cykelhjelme fra Specialized, Giro, MET, Abus, Scott, Bontrager, Kask, Lazer, Bell, POC. Udover disse brands, så er det værd at nævne andre brands som Oakley, Ekoi, Casco og AGU.

Cykler du meget, så ønsker du helt sikkert også at have styr på det seneste cykeludstyr og cykeltøj – Her på MereSport.dk finder du artikler som: bedste racercykel til dame og herregravelcykel testmountainbike test, bedste cykeldæk til racerTop 5 bedste cykellygterbikepacking taskercykelsko test og cykelcomputer test.

Her på MereSport finder du også en guide til, hvordan du vælger den bedste elcykel til dame og herre ud fra dit behov.

Kører du længere distancer, så bør du investere i et par af de bedste cykelbukser. Og ydermere, så bør du være opmærksom på din væskebalance, hvor at det ville være klogt at  indtage elektrolytter i løbet af din træning. Har du brug for energi i løbet af din træning, så anbefaler vi energibarer eller energi gels.

Er du samtidigt seriøs omkring din restitution, så tag et kig på de bedste recovery boots eller en massagepistol, så du slev kan massere og yde selvbehandling af dine muskler. 

Er du træt af at cykle ude i kulden om vinteren, og ønsker du at prøve kræfter med indendørs cykling, så læs vores artikel om de bedste hometrainere til Zwift og BKOOL.

Tilbehør til cykelhjelm

MereSport.dk's Must Have tilbehør - Stilfuld cykelbrille

Scott Shield Cykelbrille - Sort med farvet glas

Scott Shield Cykelbrille - Sort/Rød

Gå til forhandler

Test og ekspertkilder

Der ligger et stort arbejde bag artiklen. MereSport.dk har til formål at give dig en objektiv vurdering af produktkategorien og produkterne. Selvom vi er ekspert på området, så er det altid godt at være åben overfor andre ekspertkilder og mediers vurdering af produkterne – Med et kig på relevante danske og internationale test og ekspertkilder om emnet. Derfor henviser vi til følgende kilder som er anvendt i udarbejdelsen af artiklen.

Bedste cykelhjelme til enhver cykelrytter: Racer, cross og gravel
Bedste landevejscykelhjelme 2024
Bedste billige landevejscykelhjelme
Bedste cykelhjelme til dame 2024

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Gør landevejscykelhjelme en forskel?

Landevejscykelhjelme er produceret for at give den optimale pasform og fart egnet til landevejscykling. Der findes aero-landevejscykelhjelme eller cykelhjelme med minimal vægt for at optimere forholdet mellem kraft og vægt. Sammenligner man en cykelhjelm til racer med MTB cykelhjelme, så har racercykelhjelmene ikke et visir som mountainbikecykelhjelme, landevejscykelhjelme er slankere, mere kompakte og har flere og større ventilationshuller sammenlignet med mountainbikehjelme som generelt er tungere, rundere, luftstrømsbegrænsede, mere kraftige og mindre aerodynamiske.

Hvad koster en god cykelhjelm?

En god cykelhjelm til racer koster omkring 800-1200 kr. for at få en god cykelhjelm af en vis kvalitet. Der findes billige landevejscykelhjelme til omkring 400-500 kr., men vi anbefaler at du køber en dyrere landevejscykelhjelm med MIPS teknologi for øget sikkerhed. De bedste cykelhjelme med øget ventilation eller Aero-cykelhjelme, koster omkring 1500 kr. eller dyrere.

Er en lettere landevejscykelhjelm bedre?

Som det er generelt med cykeludstyr, så er prisen på cykeludstyr dyrere, des lavere vægt. De bedste landevejscykelhjelme vil være de letteste cykelhjelme. En let cykelhjelm er mere komfortable, fordi den belaster din nakke mindst muligt.

En anden fordel ved en let landevejscykelhjelm til racer er, at en lettere cykelhjelm vil kunne øge dit forhold mellem kraft og vægt, som ultimativt kan optimere din fart på cyklen. Dog vil en vægtbesparelse på 50 g, ved at købe en cykelhjelm med lav vægt, måske ikke gøre den store forskel for de fleste motionister, men for en professionel eller licens-cykelrytter på højt plan, der leder efter de kendte marginal gains, så vil det give en fordel.

Hvad er MIPS teknologi - cykelhjelm?

(MIPS) betyder Multi-directional Impact Protection System. MIPS er teknologien tilfører øget sikkerhed i tilfælde af styrt og mindsker risikoen for hjernerystelse. Cykelhjelme med MIPS-teknologien er designet til at beskytte hovedet ekstra. MIPS er designet med et slags ekstra skelet / lag inde i cykelhjelmen. Dette lag bevæger sig og efterligner hjernens eget beskyttelsessystem. Laget er designet til at rotere inde i hjelmen 10-15 mm i alle retninger – med hensigten at potentielt bremse eller reducere mængden af ​​energi som overføres til hovedet i tilfælde af slag ved styrt.

Hvad skal jeg gøre med min cykelhjelm hvis jeg styrter
Hvis du styrter og beskadiger din cykelhjelm, så skal du lade være med at fortsætte med at bruge din cykelhjelm. Selvom skaden på din cykelhjelm ikke er stor eller den blot er blevet tabt, så kan cykelhjelmen stadig være svækket og derfor ikke beskytte dig effektivt som cykelhjelmen er produceret til. Mange producenter af cykelhjelm tilbyder en service for udskiftning af cykelhjelm i tilfælde af styrt, hvilket giver dig mulighed for at købe en ny cykelhjelm til en reduceret pris, hvis du er involveret i en ulykke. Vilkårene og servicen kan varierer fra producent til producent, men kan være værd at undersøge.