Test: Bedste racercykel til herre, dame og junior

Bedste racercykel, racercykel test, bedste racercykel til herre, dame og junior, 2022, MereSport.dk

Hvis du ønsker de bedste racercykler, så findes der massere af gode muligheder i flere prisklasser. Markedet for landevejscykler / racercykler er mere nuanceret end nogensinde, med forskellige rammematerialer (carbon eller aluminium), aero-cykler, letvægts-racercykler, hjulkonstruktion og mulig dæk-bredde for ekstra komfort, der alle tilbyder masser af valg.

Selvom racercykler virker enkle, så er der flere ting du bør overveje, hvis du ønsker den bedste racercykel til dig. Vores guide hjælper dig med at vælge den bedste racercykel til dit behov. Uanset om du er nybegynder og skal købe din første racercykel eller hvis du er garvet cykelrytter, så vil du i denne guide få den nødvendige information til at kunne vælge hvilken type racercykel der er passende for dig, og guidende hjælp til at vælge den bedste racercykel.

MereSport's Begyndervalg

Trek Domane AL 2, racercykel test, bedste racercykel, aluminium racercykel
Trek Domane AL 2

MereSport's Anbefaling

Jensen CC6 Carbon

MereSport's Premium Valg

Trek Madone SLR 7

Racercykel geometri

Når du skal vælge den bedste racercykel for dig, så er det vigtigt at du finder frem til, hvordan og hvor meget du ønsker at bruge cyklen. Ønsker du at køre hurtigt og evt. at køre cykelløb, eller er du ude efter en mere komfortabel cykel til afslappede ture eller lange dage i sadlen?

Geometrien af landevejscyklen er nøglefaktoren til at udvælge, hvilken type racercykel som vil være bedst til dit behov. En racercykel som er 100 % dedikeret til race / cykelløb vil sætte dig i en mere aggressiv og foroverbøjet kørestilling, mere aerodynamisk med dit hoved og skuldre lavere ned over styret. En aerodynamisk cykel er fantastisk, når du har et behov for fart, da man ved at sidde i den aerodynamiske kørestil, reducerer sin frontale profil og dermed sænker vindmodstanden. Dog, så kan det være en ubehagelig test at sidde i aerodynamisk position, især hvis man ikke er vant til det eller hvis man er begynder til cykling.

Hvis du kører meget kuperede terræn, eller planlægger en tur til udlandet for at cykle i bjerge, (Alperne eller Pyrenæerne for eksempel), så vil du med sikkerhed sætte pris på en letvægtscykel, da watt pr. kilo er hoved-drivkraften når man cykler i bjergene. Men har du tænkt dig at at køre fladere terræn og fokusere på at køre hurtigt, så er aerodynamik og en aerodynamisk cykel vigtigere for dig og et bedre valg af racercykel. Og hvis du ønsker at køre cykelløb på din racercykel, så vil en stivere racercykel i carbon og aerodynamisk design, med mere fokus på far og mindre fokus på komfort være et godt valg til dit behov. Dog, så findes der også lette racercykler i aluminium, men carbon er det lettere materiale for racercykler, hvorfor det er foretrukket og anbefales overalt.

Er du ikke så fokuseret på fart på cyklen, så findes der racercykler som er mest fokuseret på komfort. Racercykler som er komfortable at sidde på, hvor at man sidder i en mere oprejst position, og rammevinklerne er lidt mere afslappede for tillidsskabende stabilitet og langdistancekomfort. Det er selvfølgelig en mindre aerodynamisk racercykel, og mindre aerodynamisk siddeposition – men er du ikke fart-fokuseret på cyklen, så er det mindre relevant for dig. Ønsker du i stedet at køre på grusveje eller trail- og terrænkørsel, så bør du i stedet teste eller kigge efter en cykel som er mere støddæmpende og sikrer højere komfort; Her findes der gravelcykel, crosscykel eller mountainbike (MTB) til formålet og off-road terræn.

Guide til valg af racercykel – Lær mere om racercykler

Er du meget i tvivl om hvad du skal kigge nøje efter når du vælger den bedste racercykel for dig, eksempelvis hvis du er begynder og skal købe din første racercykel. I det tilfælde, så anbefaler vi at se denne video-købeguide fra Global Cycling Network (GCN). GCN er eksperter på cykler og udfører mange test af racercykler og tester diverse cykeludstyr. 

Se den guidende video nedenfor, så du kan blive klogere på hvad du særligt skal kigge efter inden at du køber en racercykel, hvilket kan hjælpe dig med at vælge hvilken racercykel du bør vælge. Når Oliver Bridgewood fra GCN har gjort dig klogere på racercykler, så kan du se vores udvalg af de bedste racercykler og derunder læse mere om racercykler og lade os guide dig før du køber.

Budget for racercykel

Den første overvejelse man bør gøre sig, når man vil købe en racercykel er, hvad er dit budget? Racercykler til både herre og dame findes i mange vidt forskellige prisklasser. Alt afhængigt af sit budget kan man allerede filtrere i udvalget og kigge nærmere på hvad man kan få for prisen. Du kan læse mere om forskellige prisklasser af racercykler i sektionen efter de udvalgte racercykler.

MereSport.dk's Anbefaling - Bedste carbon racercykel til prisen

JENSEN CC6 DISC Carbon Racercykel - Sort

 • Jensen racercykel i fuld carbon, aerodynamisk design
 • Shimano 105, 11 Speed racercykel med skivebremse
 • Alle kabler er helt skjulte til både gear og bremser.
 • Fås også med Di2 elektronisk gear

JENSEN CC6 DISC SORT SHIMANO 105 11 SPEED, Jensen racercykel, racercykel test, bedste racercykel, carbon racercykel, billig racercykel, bedste racercykel til prisen

Gå til forhandler

MereSport.dk's Premium Valg - Bedste racercykel i absolut topklasse

Trek Madone SLR 7 - Carbon racercykel

 • Shimano Ultegra Di2 elektronisk gear
 • Skivebremser, ISO
 • Vægt: 8.08 kg.

Trek Madone SLR 7, racercykel test, bedste racercykel

Gå til forhandler

MereSport.dk anbefaler - Iblandt de bedste i carbon racercykel til herre

Cannondale SuperSix EVO Carbon Disc Ultegra

 • Allround aerodynamisk racercykel
 • Skivebremser, 11-speed gear
 • Vægt: 8.13 kg.

Cannondale SuperSix EVO Carbon Disc Ultegra 2022, racercykel test, bedste racercykel, carbon racercykel

Gå til forhandler

MereSport.dk's anbefaler - Bedste racercykel til dame i carbon

Giant Liv Langma Advanced 1 Disc 2022 - Dame

 • Carbon racercykel til dame
 • Skivebremser, Shimano Ultegra geargruppe
 • Vægt: 12.48 kg.

Racercykel dame, bedste racercykel til dame, Giant Liv Langma Advanced 1 Disc 2022, racercykel test, bedste racercykel, carbon racercykel

Gå til forhandler

MereSport.dk's Begynder valg - Bedste billige racercykel til herre

Trek Domane AL 2 - Aluminium racercykel

 • Et godt valg til begynderen for landevejscykling
 • Vægt: 10.74 kg.

Trek Domane AL 2, racercykel test, bedste racercykel, aluminium racercykel

Gå til forhandler

MereSport.dk anbefaler - Scott racercykel til herre i topklasse, carbon

Scott Foil RC 20 2022 - Carbon racercykel

 • Elektronisk gearskifte
 • Skivebremser
 • Vægt: 8.22 kg.

Scott Foil RC 20 2022, racercykel test, bedste racercykel, carbon racercykel

Gå til forhandler

MereSport.dk anbefaler - Elektrisk racercykel i carbon

SCOTT Contessa Addict eRIDE 10 2021

 • Bedste el racercykel til prisen
 • Max. hastighed: 25 km/t
 • Skivebremser
 • Vægt: 11.6 kg.

Gå til forhandler

MereSport.dk's anbefaler - Aluminium racercykel til herre

Bianchi Via Nirone 105 - aluminium racercykel

 • Aluminium racercykel, forgaffel i kulfiber
 • Shimano geargruppe
 • Vægt: 8.9 kg.

Bianchi Via Nirone 105, aluminium racercykel, racercykel test, bedste racercykel, carbon racercykel

Gå til forhandler

MereSport.dk's anbefaler - Aluminium racercykel til dame

Liv Giant Avail 2 - Aluminium racercykel til dame

 • Aluminium racercykel
 • Shimano geargruppe
 • Vægt: 9.9 kg

Racercykel dame, bedste racercykel til dame, Bianchi Via Nirone 105

Gå til forhandler

MereSport.dk's anbefaler - Junior racercykel til børn

Frog Bikes FROG Road 70 26" 2022 - Junior

 • Aluminium racercykel
 • Vægt: 9.3kg.

Racercykel junior, bedste racercykel til børn, Giant Liv Langma Advanced 1 Disc 2022

Gå til forhandler

Racercykel pris

Det er muligt at købe en billig racercykel, men de billigste racercykler vil nok være ældre og brugte racercykler i aluminium. Dog så kan man også relativt billigt få en begynder racercykel i prisklassen 5.000 – 10.000 kr., også ny racercykler. Her finder du hovedsageligt en aluminium racercykel med fælgbremse, men der sælges også nogle få carbon racercykler i prisklassen. Handler du racercykel brugt, så kan sikkert finde et godt racercykel tilbud på en brugt racercykel i carbon, men det kræver at du ved hvad du skal kigge efter.

Prisklassen på 10.000 – 25.000 kr., må betegnes som middelklassen, hvilket er et godt prisniveau indenfor racercykler. Middel-prisklassen er den som oftest vil anbefales til de fleste som er på udkig efter en ny racercykel. Her får du massere af kvalitet og mulighed for gode tilbud og værdi for pengene. I middel-prisklassen kan man finde gode racercykler til forskellige formål, letvægts racercykel, carbon racercykel eller aero-racercykler. Herudover finder du racercykel med skivebremser, en god geargruppe – eks. Shimano geargruppe, og hvis du er heldig kan du måske finde et godt tilbud på en racercykel med elektronisk gearskifte.

Premium prisklassen for racercykler ligger på 25.000 – +50.000 kr., og her findes de nyeste modeller af landevejcykler og bedste racercykler med den nyeste udvikling og teknologi. Her vil udvalget være stort og dække over alle typer racercykler. Lette carbon racercykler, aero racercykler, racercykler med skivebremser og elektronisk gearskifte. Med de dyrere premium racercykler får du alt fra middel-prisklassen men med lidt ekstra, de såkaldte marginal gains – som ikke giver de største forskelle, men hvis man er cykelrytter på højt plan, vil kunne mærke og potentielt kunne være den lille forskel som gør dig til en hurtigere cykelrytter. Med andre ord, så behøver du ikke at strække dig for langt i dit budget til en racercykel. Man kan hurtigt betale meget mere for mindre optimeringer som er nice-to-have – Og medmindre du kører på en el racercykel, så er cyklen er ikke hurtigere end rytteren der kører på cyklen.

Aluminium eller carbon racercykel?

De fleste landevejs racercykler vil være lavet af carbon, det som vi kender som kulfiber, fordi de har den bedste overførsel af den styrke du træder i pedalerne til vægt-forhold, hvilket gør det muligt for racercykel mærkerne / producenterne at skabe lette og effektive cykler.

De bedste racercykler i aluminium være meget gode at køre på og performe næsten lige så godt som en carbon racercykel. Aluminium racercykler er generelt noget billigere, da aluminium er et billigere materiale, hvorfor at det vil være billigere at producere en aluminium racercykel end en carbon racercykel. Dog, så er aluminium racercykler mindre stødabsorberende end carbon og generelt tungere end carbon racercykler, men forskellen i vægt er ikke nødvendigvis altid så markant.

Hvis du den bedste komfort, stivhed, mindst vægt og højeste kvalitet i en racercykel, så bør du kigge efter en carbon racercykel. Specielt hvis du er bevidst omkring, hvor meget du vil bruge din racercykel. Cykler du flere dage i ugen og kører du længere ture, så vil du med sikkerhed få en større køreglæde af at vælge en god carbon racercykel.

Bedste racercykel, racercykel test, 2022, Aluminium eller carbon racercykel?

Hvilken geargruppe til racercykel

Inden du køber en racer, så bør du være opmærksom på hvilken geargruppe som cyklen har installeret. Geargruppen er alle de dele, som sørger gearskift, at du kan bremse og køre gnidningsfrit. Geargrupper dækker over kæde, kassette, gearskifter, forskifter, bagskifter, bremsegreb og diverse små tandhjul på cyklen og kranksættet (de store tandhjul foran).

Shimano og SRAM er langt de mest almindelige og bedst kendte producenter af geargrupper, og de har flere forskellige modeller af geargrupper under deres navn, brand eller mærke. Der findes dog også andre mærker som Campagnolo – et andet meget kendt cykel mærke, og så findes der nogle andre mindre kendte geargruppe mærker. En større klinge vil betyde mulighed for højere belastning og at man kan træde hårdere og opnå højere hastighed. En mindre klinge muliggør at køre med mindre belastning og fokusere på en god kadence – Det kan give god mening at vælge en mindre klinge når du ofte kører i hårde bjerge eller eksplosive, stejle stigninger.

Racercykel størrelse

Når du skal købe den bedste racercykel til dig, så kan det være svært at forholde sig til, hvilken stelstørrelse som vil være den optimale størrelse til dig, da de fleste cykelmærker og forhandlere bruger forskellige mål og måleforhold – Nogle måler i tommer, andre i centimeter og så er der flere som blot oplyser størrelserne Small, Medium og Large. Vi anbefaler, at du tjekker om forhandleren har en cykel-størrelsesguide, hvor at du baseret på din højde kan se hvilken cykelstørrelse eller stelstørrelse som anbefales. 

Dog så er din højde ikke nødvendigvis retvisende, da det intet siger om dine bens længde, hvilket vil være mere præcist. I det tilfælde vil du i stedet kunne måler din skridtlængde. Det gør du ved at måle indersiden af dit ben, fra gulv og op til skridtet, da man så vil kunne regne sig frem til den rette stelstørrelse som passer til din personlige kropsbygning, hvilket i nogle tilfælde kan vise sig at være mest retvisende.

Racercykel indstilling

Udover størrelsen af din racercykel, så kan selve din indstilling af racercykel vigtigt at få styr på. Du kan selv lege med indstillingen af din cykel og finjustere diverse elementer på cyklen og lave dit eget gør det selv bikefit. Det er værd at kigge på sadelhøjde, sadlens hældning. 

Hvis du ikke selv mener at du kan indstille og justere din racercykel optimalt for dig, så kunne det måske give mening at overveje at investere i et professionelt bikefit, hvor at eksperter tester og optimere ned til mindste detalje din optimale indstilling af cyklen, så du opnår den mest optimale position på cyklen, med baggrund i test og analyse.

Bedste racercykel, racercykel test, Racercykel dame, bedste racercykel til dame

Begynder racercykel

Uafhængigt af om man er herre eller dame, så kan det være svært at navigere rundt i forskellige tilbud og cykel mærker, når du ønsker at anskaffe dig din første racercykel. Ligesom vi har berørt tidligere i artiklen, så er det første du skal have stillet – et budget, da det første man skal gøre op med sig selv er, hvor mange penge man er villig til at investere i den første racercykel, da det sætter grænserne i forhold til om du skal vælge en aluminium eller carbon racercykel og hvilken geargruppe på raceren

Et godt råd vil være at i samme omgang at overveje, hvor meget du forventer at komme til at cykle. Er svaret 2 eller færre timer ugentligt, så anbefales det at gå med en billig racercykel fra den billigste prisklasse (5.000 – 10.000 kr.). Er svaret i stedet mere end 4-5 timer ugentligt, så anbefales det at starte i middelklassen (10.000 – 25.000 kr.) og vælge at betale mere for din racercykel, da du vil opnå en større køreglæde ved fx. at vælge en carbon racercykel.

Størrelsen på din første racercykel er selvfølgelig også utroligt vigtig, da det skal være en racercykel som passer dig, således at du ikke sidder forkert eller bliver påvirket negativt til ikke at kunne få mest muligt ud af dine muskler og tråd i pedalerne – og din begynder racercykel bliver en god førstegangsoplevelse.

Racercykel til børn

Udvalget af racercykler til børn er ikke det største, desværre. Men vi har alligevel forsøgt at finde frem til en racercykel til børn. Det er klart at den rette størrelse af racercykel er utroligt vigtig når man skal købe en racercykel til børn. Selvfølgelig er det vigtigste at racercyklen man vælger er sikker at køre på. Men vigtigst før børnene er det at cyklen er eller ligner en racercykel, så de kan lege cykelløb og fantasere om at de er med i Tour de France.

El racercykel / Elektrisk racercykel

Elektriske racercykler, også kaldt en el racercykel, er en nyere innovation som med sin motor gør det muligt at køre på racercykel med cykelryttere af højere niveau, selvom man ikke nødvendigvis er i den bedste form eller kan holde den høje fart på stigningerne. Og el racercykler designes i dag med el-motoren indbygget eller skjult i stellet, hvilket gør at de ligner en almindelige racercykel.

Racercykel på afbetaling – Køb racercykel rentefrit

En investering i en racercykel kan for de fleste danskere virke meget dyrt at skulle betale det fulde beløb med det samme. Flere cykelforhandlere tilbyder at du kan købe din racercykel på afbetaling – Ved at købe racercykel på afbetaling, så kan du dele din betaling op og afbetale eller afdrage mindre dele af beløbet månedligt. Cykelexperten tilbyder eksempelvis rentefrit finansieringslån, hvis købet har en værdi af 5.000 kroner eller mere, hvor at du kan købe din racercykel på afbetaling igennem Santander Consumer Bank. Man betaler typisk 500 kr. i oprettelse af afbetalingen, 0 kr. i gebyr, og herefter betaler man den afbetalingsrate som man har valgt. Vælger du en afbetalingsordning på din nye racercykel hos Cykelexperten, så vil du kunne købe cyklen nu og her, men vente med første indbetaling til efter 6 måneder.

Producenter af racercykel – racercykel mærker

Der findes rigtigt mange forskellige racercykel mærker som alle producerer gode racercykler og producerer et udvalgt af racercykler i mange forskellige prisklasser. For at nævne en del af disse racercykel mærker, så følger de her: Trek, Specialized (også kendt som S-works), Cannondale, Pinarello, Giant, Scott, Bianchi, BMC, Colnago, Factor, Willier, Look, Ridley, Argon 18, Jensen, Cube for bare at nævne en række af de mange racercykel mærker.

Der findes flere cykelforhandlere på det danske marked, hvor at du kan købe racercykler – Både fysiske butikker og online webshops. De kører af og til tilbud på racercykler, så det kan være at du er heldig at finde en god racercykel på udsalg.

wattmåler og Kadencemåler, cykelcomputer test, bedste cykelcomputer

Hjul til racercykel

Hjulsættet på en racercykel er meget vigtigt for oplevelsen af at køre på din racercykel. Og at have et sæt gode racercykel hjul, så kan man optimere på vægten og cyklens rullemodstand som kan give øget fart og give en bedre køreoplevelse. Hjul på en racercykel er en væsentlig investering, men er samtidigt det sted på cyklen, hvor at du kan opnå den største optimering. 

Samtidigt, så er racercykel hjul ofte et sted hvor at cykelproducenter forsøger at spare, så man kan sagtens se et budget hjulsæt af aluminium på selv dyre og de bedste racercykler. Et sæt letvægts carbon hjulsæt er selvfølgelig dyre og vil øge den samlede pris på en racercykel. Det er værd at overveje, om du bliver nødt til at opgradere hjulsættet til et sæt carbon hjul på den racercykel som du vælger at købe for at få det bedste ud af din nye cykel. Ønsker du at læse vores  dybdegående artikel om de bedste carbon hjulsæt, så kan du læse den via. linket.

– Vælger du at opgradere hjulsættet på din racercykel til et sæt carbon-hjul, så vil du også have et reserve hjulsæt i aluminium som eks. vil kunne bruges i vintersæsonen, så du kan passe bedst muligt på dine carbon hjul.

Pedaler til racercykel

Der findes flere forskellige pedaler til racercykler. De mest anvendte pedaler til racercykel er Shimano SPD-SL, Look KEO og Speedplay pedaler. Disse typer af pedaler er dem som de professionelle cykelryttere kører med.

Nu, hvor at du har læst om test-guiden om de bedste racercykler, så kunne det være at du er interesseret i at læse om det bedste cykelgrej og udstyr fx: Cykelcomputer testcykelhjelm til racercykelsko testbedste cykeldæk til racer eller hvis du ønsker at cykle indendøre henover vinteren cykeltræner til racercykel – bedste hometrainer.

Cykler du meget eller har planer om at køre i varme temperaturer, så forglem ikke at holde styr over din væskebalance ved at indtage salte / elektrolytter undervejs, hvis din træning er +1 times varighed – Vi har dykket ned i emnet og har fundet de bedste produkter her: elektrolytter bedst i test.

Er det mest i kolde temperaturer, så kig efter de bedste cykelhandsker eller en varm cykeljakke.

Og er du ude efter restitution til efter træningen, så kan vi varmt anbefale recovery boots eller en massagepistol til at behandle ømme muskler – Her kan du læse vores massagepistol test.

Racercykel udstyr – Tilbehør og opgraderinger

MereSport.dk's anbefalede tilbehør til group-ride

S-Blade + S-Board - Skærm til racercykel

skærm til racercykel, racercykel test, bedste racercykel, skærmsæt af S-Blade og S-Board

Gå til forhandler

Test og ekspertkilder

Der ligger et stort arbejde bag artiklen. MereSport.dk har til formål at give dig en objektiv vurdering af produktkategorien og produkterne. Selvom vi er ekspert på området, så er det altid godt at være åben overfor andre ekspertkilder og mediers vurdering af produkterne – Med et kig på relevante danske og internationale test og ekspertkilder om emnet. Derfor henviser vi til følgende kilder som er anvendt i udarbejdelsen af artiklen.

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Det er muligt at købe en billig begynder racercykel, men det vil du nok ikke få den største køreglæde ved. En god begynder racercykel kan fås relativt billigt i prisklassen 5.000 - 10.000 kr. I prisklassen vil du primært finde aluminium racercykler med fælgbremse, men der sælges også nogle carbon racercykler i prisklassen, hvor at du får en rigtigt god begynder racercykel.

Vægtoptimering af cyklen er noget du betaler rigtig meget for, uden at mærke den helt store forskel, medmindre du kører i bjerge. Så længe cyklen vejer under 12 kg., er den ganske fin som en begynder racercykel.