Test-oversigt: Bedste vinter cykelhandsker i test

Test- Varme cykelhandsker til vinter 2022 _ De bedste vinter cykelhandsker, tykke cykelhandsker, cykling vinter, cykling i koldt vejr, cykelhandsker til vinter

De bedste cykelhandsker giver dig den rette komfort og beskytter dig mod hudafskrabninger og skræmmer på håndfladen i tilfælde af styrt. Og de bedste vinter cykelhandsker varmer dine hænder, når temperaturen falder. I vores cykelhandsker test gør vi dig klogere på hvad du skal være opmærksom på inden at du køber cykelhandsker til at varme dine hænder om vinteren.

At cykle udendøre om vinteren i Danmark bliver koldt. Uanset hvor varm resten af din krop er, hvis først dine hænder bliver for kolde, er det meget svært at fortsætte med at nyde din tur. At få et par af de bedste vintercykelhandsker til at holde fingrene i funktion, vil gøre en verden til forskel i de kolde vintermåneder.

Dine hænder er afgørende for at kontrollere din cykel, og de er også den første kropsdel, der rammer vinden, når du cykler, så det er afgørende at holde dem varme for at forblive sikker og behagelig på cyklen. 

MereSport's Valg til Vinter

GripGrab Waterproff

MereSport's Anbefaling

TwelveSixteen hansker

MereSport's Premium Valg

Giro Proof 100

At holde sig varm på en cykeltur i koldt vejr kan ofte føles som en kamp i modvind, balancerende varme og manglende åndbarhed – Især om vinteren. 

Hænderne er et af de mest udsatte steder, og mange oplever, at de fryser fingere når de cykler i de kolde måneder, og det kan være ganske ubehageligt – især på de længere ture. Kolde fingre kan spolere en god tur i skoven eller på landevejen. Gode vinterhandsker udemærker sig ved, at de er  vand- og vindtætte og holder kulden ude. Samtidig skal de være åndbare, så dine hænder ikke bliver fugtige og klamme inde i handsken.

Du kan beslutte at bare køre i et par almindelige vinterhandsker, når det bliver koldt, men du vil opdage, at de mangler flere cykelspecifikke detaljer. I modsætning til f.eks. skihandsker kan de bedste vintercykelhandsker ikke afhænge af supertyk polstring, fordi vi skal bevare følsomheden, så bremser, skiftere eller andre elektroniske landevejscykelgrupper kan betjenes effektivt.

De bedste vinter cykelhandsker kan forvandle din tur, da dine hænder er udsat for den kolde vind, regn, sne. Derfor er det afgørende at finde de bedste cykelhandsker med det rigtige niveau af isolering, eks. vind- og vandtætte cykelhandsker uden at gå på kompromis med åndbarhed og fingerfærdighed imens du cykler.

Udvalget af cykelhandsker er bredt og cykelhandsker findes i særlig kvalitet, specifikt for forskellige formål og udviklet i materialer som er egnet til forskelligt vejr. Vinter cykelhandsker er lavet i mere kraftigt og varmt materiale, der skal være vind- og vandtæt.

Uanset om du dyrker landevejscykling udendøre om vinteren eller cykler til og fra arbejdet året rundt, så vil du have glæde af en bedste vinter cykelhandsker. Ligesom at eje en af de bedste cykeljakker, så vil du opleve, at når du først har foretaget investeringen i og købt de bedste cykelhandsker, så vil du undre dig over, hvordan du overlevede så længe uden et par perfekte håndvarmere.

MereSport.dk's Anbefaling - Bedste cykelhandsker til prisen

TwelveSixteen cykel hansker

  • Unikt tilbud ved køb over 600 kr: Brug koden MERESPORT og spar 15 %
  • Trustpilot rating på 4,8 ud af 5, og 1-3 dages levering

Gå til forhandler

MereSport.dk Anbefaler​ - Bedste vinter cykelhandsker

GripGrab Ride Waterproff vintercykelhandsker

GripGrab Ride Winterproff cykelhandske

Gå til forhandler

MereSport.dk's Premium Valg - Bedste vinter cykelhandsker i topklassen

Giro Proof 100 vintercykelhandsker

Giro Proof 100 vintercykelhandsker, test af de bedste cykelvinterhandsker

Gå til forhandler

Vinterhandsker til cykling - Fra Rolf Sørensen's cykelbrand

Il Biondo vintercykelhandsker

Il biondo vinter cykelhandsker, Rolf sørensens cykelhandsker

Gå til forhandler

MereSport.dk anbefaler - varme Castelli cykelhandsker

Castelli PERFETTO RoS GLOVE Cykelhandske

  • Testvinder - Bedste vinter cykelhandsker på Cyclingnews.com
  • Vand- og vindtætte cykelhandsker

Bedste Cykelhandsker, bedste cykelhandsker til vinter, castelli cykelhandsker, varme cykelhandsker,

Gå til forhandler

MereSport.dk anbefaler - Varme Endura vinter cykelhandsker

Endura Strike - Billige vinter cykelhandsker

  • Blandt de bedste billige vinter cykelhandsker
  • Vand- og vindtætte cykelhandsker

Bedste Cykelhandsker, bedste cykelhandsker til vinter, Endura cykelhandsker, varme cykelhandsker, cykelhandske test, 2023

Gå til forhandler

MereSport.dk anbefaler - Shimano vinter cykelhandsker

Shimano infinium primaloft cykelhandsker

Bedste Cykelhandsker, bedste cykelhandsker til vinter, Shimano cykelhandsker, varme cykelhandsker, cykelhandske test, 2023

Gå til forhandler

MereSport.dk anbefaler - Billige vinterhandsker fra Rogelli

Rogelli Armour cykelhandsker - Billige handsker

Bedste Cykelhandsker, bedste cykelhandsker til vinter, Rogelli cykelhandsker, varme cykelhandsker, cykelhandske test, 2023

Gå til forhandler

MereSport.dk anbefaler - AGU vinter cyklehandsker

AGU Essential Windproof cykelhandsker

Bedste Cykelhandsker, bedste cykelhandsker til vinter, AGU cykelhandsker, varme cykelhandsker, cykelhandske test, 2023

Gå til forhandler

Viser det sig at du læser denne artikel, men alligevel ikke rigtigt føler for udendørs cykling i vinterhalvåret, så bør du måske overveje indendørs cykling og investere i en hometrainer til Zwift.

Guide til at finde de bedste cykelhandsker

Nedenfor vil vi guide dig på vej til at vælge de bedste cykelhandsker til dit behov. Dette gøres ved at klargøre, hvilke specifikationer som er vigtige og hvad du skal være opmærksom på eller kigge efter når du køber nye cykelhandsker til vinter eller andre årstider.

De fleste cykelhandsker er lavet til hverdagsbrug i form af pendling til og fra arbejde, til brug på vinter racercyklen, cross- eller gravel cyklen eller på din mountainbike (MTB). 

Cykling om vinteren kræver varme vinter cykelhandsker med gode gelpuder og polstring, som kan give dig et godt greb om styret.

Varme cykelhandsker – Vinter cykelhandsker

Den indvendige polstring varierer fra cykelhandske til cykelhandske. Polstringen i cykelhandsken afhænger af hvilket vejr og temperatur handsken skal bruges i – kølig og vådt forår- eller efterårsvejr eller ekstrem koldt vejr om vinteren. Især om vinteren er det vigtigt at have et par af de bedste vinter cykelhandsker. Vinter cykelhandsker 

Det første lag af beskyttelse i de bedste vinter cykelhandsker bør være et uigennemtrængeligt vand og vindtæt lag. Denne type vinter cykelhandske er selvfølgelig designet til at holde dine hænder varme ved at holde vind og regn ude. Som nævnt tidligere i artiklen er dine hænder det første punkt på kroppen som kommer i kontakt med den kolde vindmodstand når du cykler. Derfor er det meget vigtigt at du har vindtætte cykelhandsker og det samme gør sig gældende med regn, at du har nogle vandtætte cykelhandsker, da det er umuligt at varme hænder og fingre op når først man har våde cykelhandsker om vinteren.

Det andet beskyttende lag i et par af de bedste vinter cykelhandsker vil være et termisk lag. Det termiske lag i et par vinter cykelhandsker er designet til at holde den kolde luft væk fra din hud, som samtidigt sikrer at varm luft der genereres af dine hænder, bevares i cykelhandsken og ikke slipper ud.

I modsætning til skihandsker, så er det vigtigt at termolaget i cykelhandsker ikke er for tykt, da det er nødvendigt at bevare fingerfærdigheden – Så du fortsat vil kunne mærke, hvilket håndtag dine fingre er på, så du nemt kan bremse, skifte gear og håndtere cyklen på samme vis som hvis du ingen cykelhandsker havde på.

Åndbarhed i cykelhandske

Åndbarheden i cykelhandsker er også enormt vigtigt. Lige såvel som at man skal have et par varme cykelhandsker som kan holde kulden ude og holde på varmen, så skal et par cykelhandsker også være åndbare. At cykelhandsker er åndbare vil sige at cykelhandskerne kan skille sig af med varmen, så kroppen kan ånde og man ikke overopheder og sveder sine hænder.

Problemet man ofte ser med billige vinter cykelhandsker er, at hvis de er lavet i meget kompakt og varmt materiale, får man det hurtigt varmt i dem, og så kan man ikke komme af med varmen, så sveder man i handsken som bliver helt drivvåd indvendigt fordi cykelhandskerne ikke er åndbare nok.

Test- Varme cykelhandsker til vinter 2022 _ De bedste vinter cykelhandsker, tykke cykelhandsker, cykling vinter, cykling i koldt vejr, cykelhandsker til vinter

Vandafvisende / vandtæt cykelhandske

Det er de færreste som nyder at cykle i regnvejr. Men hvis du ønsker at vedligeholde din træning om vinteren eller pendler dagligt på din cykel mellem arbejde og hjem, så vil du have gavn af de bedste vandtætte vinter cykelhandsker som kan klare selv det vådeste regnvejr.

I de kolde måneder og om vinteren kan det være meget koldt og ubehageligt for hænderne, hvis man har et par våde handsker på som ikke er vandtætte eller vandafvisende. Når først dine handsker er gennemblødte af regn, så vil du opleve at du fryser dine hænder endnu mere end hvis du ikke havde dine våde handsker på. Dette er fordi at vindmodstanden som kommer fra at cykle om vinteren er utroligt kold, og blæser direkte ind på dine hænder / handsker. Når så dine handsker er våde, så vil den kolde vindmodstand fra cykling gøre det endnu koldere for hænderne. Og det er umuligt at få tørre handsker igen imens du cykler når først de er gennemblødte.

I mildt regnvejr er det ikke nødvendigt at have helt vandtætte cykelhandsker – Her kan du nøjes med vandafvisende cykelhandsker. Din hud er jo vandtæt, og så længe at du har varme cykelhandsker så skal du nok klare det i mildere vejr.

Det vindtætte eller vandtætte ydre lag på de bedste vinter cykelhandsker skal være uigennemtrængeligt for at holde dine hænder tørre. Samtidigt bør cykelhandskerne også være åndbare og kunne forhindre, at dine hænder sveder og overopheder – Og det er specielt nødvendigt på de lange cykelcture.

Producenterne af vinter cykelhandsker bruger en blanding af materialer og stoffer, som holder vægten nede, fingerfærdighedsniveauet oppe, og et varmt og beskyttende ydre lag. Det er altafgørende at holde vinden ude: Stoffer som Gore Windstopper eller lignende vil gøre dette, og det findes på flere af de bedste vintercykelhandsker som er vandafvisende og giver en åndbarhed.

Cykelhandsker komfort

Det er ikke nok, at handsken er varm og åndbar – det er også vigtigt, at handsken kan skabe komfort og absorbere stød og rystelser fra styret. De bedste cykelhandsker har en komfortabel polstring som beskytter dine hænder bedre i tilfælde af styrt eller gelpuder som giver dig større komfort når du holder på styret på din cykel

En af de mest markante forskelle fra almindelige handsker og cykelhandsker er, at cykelhandskerne er har oftest gelpuder i handskerne. Cykelhandsker med gel er cykelhandsker med små puder på håndfladen af handsken. De små gelpuder støddæmper vibrationer og beskytter mod træthed i hænderne og ømme håndflader.

Alt afhængigt af hvilket underlag som du kører på, så vil man opleve stød af forskellig størrelse op i hænderne og videre op i armene og videre til resten af kroppen. Ved at køre med cykelhandsker med gelpuder vil du kunne dæmpe stødene, allerede ved hænderne så man mærker mindre stød i hænder og arme – Og ved at køre med et par af de bedste cykelhandsker, vil du særligt kunne mærke forskel, hvis du kører længere ture off-road på et mere ujævnt underlag.

Cykelhandsker til MTB / mountainbike eller gravel cykling

Det kunne eksempelvis være hvis du kører MTB på mountainbikespor eller på grusvej med gravel-cykling eller cross. Ved disse cykeldiscipliner er komfort og stødabsorberinge særligt vigtigt grundet underlaget.

Cykelhandsker til touchskærm

De fleste cykelmotionister kører med cykelcomputere, eller tracker deres tur med en af de bedste cykelapps som eks. Strava, Garmin, Trainingpeaks eller lignende. Derfor giver det også god mening at man kan få cykelhandsker som kan bruges på touchskærm. 

Cykelhandsker til touchskærm har en specielt belægning / polstring på fingerspidsen, hvilket gør det muligt at betjene din telefon, Wahoo- eller Garmin cykelcomputer eller andre touchskærme, uden at skulle fjerne handsken så du slipper for at skulle fryse om fingrene.

Cykelhandsker størrelse

Hvilken størrelse cykelhandske skal du bruge? Der findes to forskellige størrelsesbetegnelser iblandt producenterne af cykelhandsker: Den mest almindelige S, M, L, XL osv. er vi Danmark vant til og det giver sig selv. Og så er der talstørrelser 6, 7, 8, 9, 10 osv. 

Størrelsen afhænger selvfølgelig af størrelsen på din hånd. Har en stor hånd, skal du nok have en størrelse L eller XL, og har du en lille hånd, bør du gå efter en størrelse XS eller S.

Er du i tvivl om din størrelse, så findes der oftest en størrelsesguide på den specifikke cykelhandske inde på webshoppen.

Du bør også forholde dig til resten af dit cykeltøj, da dine cykelhandskers længde gerne skal fungere godt sammen med dit valg af cykeljakke eller trøje. 

Umiddelbart vil man ikke køre i en kortærmet cykeltrøje og så bære handsker, da det nok vil være unødvendigt at køre med cykelhandsker når temperaturen er til at køre i korte ærmer. Men i de kolde måneder er det vigtigt at der ikke er mellemrum imellem cykelhandsken og ærmet fra din cykeljakke. Man ønsker at lukke den kolde luft og vinden ude, og dermed forsegle varmen.

Et godt vinter-tip: Når du køber cykelhandsker til vinterbrug, så kan man købe handskerne i en størrelse, så der også er plads til et par ekstra tynde vanter indenunder. Så har du mulighed for at vurdere undervejs om det er for varmt frem for omvendt

Cykelhandsker pasform

Pasformen på dine cykelhandsker er vigtigt. Dine  cykelhandsker skal gerne sidde tæt omkring hænderne og føles behageligt med en naturlig pasform. Fingerhullerne i cykelhandsken skal ikke være for stramme, da det kan betyde at dine fingre vil kunne begynde at sove imens at du cykler. Omvendt skal de heller ikke være for store, så fingrene sejler rundt i cykelhandsken.

Med det sagt, så mener vi at det kommer meget naturligt når man prøver en cykelhandske. Man kan hurtigt mærke om cykelhandsken har en ordentligt pasform eller ej. Dog så har de fleste webshops returret, hvilket gør det muligt at sende cykelhandskerne retur hvis du ikke oplever den rette pasform.

Styrt med cykelhandsker

Cykelhandsker beskytter også ved styrt. Når man styrter på cykel er noget af det første man tager fra med hænderne. Derfor er huden på hænderne udsat, og man vil ofte opleve ved styrt uden handsker at man får hudafskrabninger på hænderne. Cykelhandsker med gelpuder kan derfor redde dine hænder mod asfalteksem og smerte i tilfælde af styrt.

GripGrab – cykelhandsker mærke

GripGrab er et dansk brand som fokuserer på cykling og producerer kvalitets vintercykeltøj. GripGrabs cykelhandsker er et populært valg i Danmark iblandt de danske cyklister/cykelryttere. 

Gripgrab samarbejder med både danske løbere og danske cykelryttere på et højt professionelt niveau – Disse eksperter på udstyret kommer med feedback til produktforbedringer og produktforslag. Gripgrab’s produkter egner sig både til motionister og cykelryttere på professionelt niveau.

“GripGrab eksisterer for at berige folks liv gennem cykling, og vores mission er at inspirere cyklister til at udforske deres potentiale og skabe produkter, der sætter dem i stand til at udleve det.”

Andet interessant indhold

Kombinér dine vinter cykelhandsker med det bedste cykeltøj eller måske den bedste vinter cykeljakke, så du sikrer at du har det bedste vintercykeltøj. Når du cykler om vinteren, så bør du også have lys på cyklen. Vi har lavet en guide til valg af de bedste cykellygter.

Er du til ski? Så kunne det måske være interessant at kigge på en ny skijakke til vinter sæsonen og skiferie. 

Læs også vores Cykelcomputer test, eller artikler om de bedste racer cykelhjelme eller de bedste cykelsko til racerEr du alligevel ikke interesseret i at cykle i det kolde vintervejr, så kunne du tjekke vores hometrainer test og se om ikke du kan finde glæde ved indendørs cykling på en simuleringsplatform som Zwift eller Bkool.

Og er du til helt ny cykel, så anbefaler vi dig at læse vores guides til valg af den bedste racercykelbedste mountainbike eller bedste gravel cykel, hvor at vi udover at guide dig omkring hvad du skal kigge efter, også har inkluderet vores bud på gode cykler i forskellige prisniveauer. 

Er du til elektrisk cykel, så har vi fundet elcykler bedst i test – Læs vores guide til valg af den bedste elcykel her.

Er du til cykeleventyr, så bør du tjekke vores guide til de bedste bikepacking tasker, hvor vi har fundet de bedste forskellige bikepacking tasker.

Måske vil du som jeg løbe i vintersæsonen for at holde formen ved – I det tilfælde vil jeg anbefale at tage et kig på vores artikler om de bedste løbeskoløbeur test eller de bedste løbebånd til hjemmebrug

Vil du optimere din restituering efter endt træning, eks. hvis du døjer med ømme ben og gerne vil kunne selvbehandle i form af massage eller lignende. Så anbefaler vi dig at tage et kig på en massagepistol eller kompressionsstøvler i denne recovery boots test.

Opgraderinger til cykling om vinteren

MereSport.dk's anbefalede baglygte - Bedste baglygte til racercykel

Garmin Varia - Radar baglygte

  • Kan sende signal til din cykelcomputer om bagfrakommende billister
  • Øget tryghed og sikkerhed når du cykler

Garmin Varia radar baglygte

Gå til forhandler

MereSport.dk's anbefalede hometrainer til Zwift - Indendørs cykling

Wahoo Kickr version 6.0

  • Indendørs cykling - Hvis ikke du vil cykle ude i vinteren
  • Kør på hometrainer i Zwift's cykelsimulationsplatformBedste hometrainer, Wahoo Kickr 5.0, smart trainer, direct drive hometrainer til zwift og bkool, indendørs cykling
Gå til forhandler

MereSport.dk's Anbefalede cykelcomputer - Bedste Garmin cykelcomputer

Garmin Edge 1030 Plus

Garmin Edge 1030 Plus, bedste cykelcomputer, bedst i test, cykelcomputer test, trådløs cykelcomputer, cykelcomputer med gps

Gå til forhandler

Test og ekspertkilder

Der ligger et stort arbejde bag artiklen. MereSport.dk har til formål at give dig en objektiv vurdering af produktkategorien og produkterne. Selvom vi er ekspert på området, så er det altid godt at være åben overfor andre ekspertkilder og mediers vurdering af produkterne – Med et kig på relevante danske og internationale test og ekspertkilder om emnet. Derfor henviser vi til følgende kilder som er anvendt i udarbejdelsen af artiklen.

Bedste vinter cykelhandsker - Hold dine hænder varme om vinteren
Bedste vinter cykelhandsker i test - Undgå kolde fingre

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilke cykelhandsker skal jeg vælge?

De bedste cykelhandsker giver dig den rette komfort og beskytter dig mod hudafskrabninger og skræmmer på håndfladen i tilfælde af styrt. Og de bedste vinter cykelhandsker varmer dine hænder, når temperaturen falder.

Vi anbefaler at kigge på det danske mærke af cykelhandsker GripGrab som laver nogle rigtigt gode cykelhandsker. Derudover anbefaler vi at tage et kig på Il Biondo cykelhandsker som er skabt med Rolf Sørensens.

Er det værd at købe cykelhandsker?

At købe cyklehandsker er en god investering. Cykelhandsker vil varme og beskytte dine hænder og forbedre din generelle køreoplevelse. Cykelhandsker vil også kunne forbedre dit greb og kontrol på cykelstyret, give ekstra støddæmpning og beskytte dine hænder i tilfælde af et styrt.

Hvad skal jeg overveje, før jeg køber cykelhandsker?

Før du køber et par cykelhandsker skal du overveje, hvilken årstid cykelhandskerne skal bruges til, og hvorvidt du har behov for et ekstra stødabsorberende lag. 

Du bør kigge efter, om cykelhandsken har gelpuder og belægning som giver et godt greb på styret.