Top 10 cykelhjul – Bedste carbon hjulsæt til prisen

bedste carbon hjulsæt til prisen, hjulsæt racer, disc, fælgbremse, carbon hjulsæt test, bedste cykelhjul til prisen, højprofil hjulsæt,

Carbon hjul (carbon hjulsæt) er den bedste opgradering til din racercykel. Investerer du i et cykelhjul af carbon, så vil du mærke en stor forskel på cyklen. Med et carbon hjulsæt optimerer du rullemodstanden og øger din fart på racercyklen.

Det er de færreste racercykler der fra start er udstyret med et hurtig carbon hjul, og netop derfor er et af de bedste carbon hjulsæt en oplagt opgradering, hvis man ønsker mere fart på racercyklen. Der findes cykelhjul i flere prisklasser, og der findes forskellige hjulsæt til racer som dækker forskellige behov. Der findes billige cykelhjul af aluminium (alu hjul) og så findes der carbon hjul. 

Carbon hjulsæt bliver altid anbefalet af eksperterne, da carbon hjul er både lettere, stivere og oftest mere aerodynamiske end alu hjul. De bedste carbon hjul er testet af hjul-producenterne til at yde maksimalt. Disse test er foretaget på laboratorier og af cykelryttere på landevejene, hvor at man har testet hjulsættene. Resultaterne af diverse test viser at et carbon hjulsæt er bedre end alu hjul. Med de bedste carbon hjulsæt er du sikret lav rullemodstand og massere af fart på cyklen – Og nogle carbon hjul fås til en relativ god værdi for prisen.

MereSport's Value Pick

Mavic Ksyrium S Disc - Hjulsæt 700c, mavic carbon hjulsæt, tubeless hjul, højprofils carbon hjulsæt
Mavic Ksyrium S Disc

MereSport's Anbefaling

Mavic Cosmic SL 65

MereSport's Premium Valg

Lightweight hjulsæt

Hvis du ønsker den bedste racercykel, så er dine cykelhjul det bedste sted at starte, hvis du ønsker den største effekt. Et hjulsæt i aluminium er billige, men dog også det tungeste, hvor at et sæt carbon hjul vejer mindre, men er noget dyrere. Et lettere cykelhjul og mere aerodynamisk carbon hjulsæt kan gøre en kæmpe forskel for fart og din racercykels performance.

Hvilket hjulsæt skal man skal vælge? Svaret på det spørgsmål kommer an på, hvilket terræn du oftest cykler i, og hvad dit personlige mål med cykling er. Ønsker du aerodynamiske cykelhjul eller lette hjul i carbon. Når man taler aerodynamik, veksles der mellem, om hjulene skal være lavprofil eller et højprofil hjulsæt. Prioriterer man vægtoptimering kigges der på, om hjulet skal være lavet af carbon eller aluminium.

Når du kigger efter det bedste carbon hjulsæt til prisen, så bør du gøre op med dig selv om aerodynamik eller vægtoptimering er vigtigst for dig, hvorefter at du kan rette fokus på at kigge på den type carbon hjulsæt som dækker dit behov.

Ønsker du at se en guidende video om hvad du skal kigge på ved de bedste cykelhjul, så kan du se videoen nedenfor – GCN (Global Cycling Network) har lavet en vurdering af de bedste cykelhjul, hvor at de har testet de bedste carbon hjul. Under videoen vil du se vores udvalgte cykelhjul, både billige cykelhjul i aluminium og med fokus på det bedste carbon hjulsæt til prisen. 

Er du på udkig efter de bedste carbon hjulsæt til prisen? Så er du havnet det rette sted. Artiklen her vil klæde dig på med information og har undersøgt markedet for cykelhjul, og mere specifikt markedets carbon hjul og har udvalgt en liste over de bedste carbon hjulsæt til prisen.

MereSport.dk's Anbefaling - Bedste carbon hjulsæt til prisen

Mavic Cosmic SL 65 Disc - Carbon Hjulsæt 700c

 • Blandt de bedste carbon hjulsæt til prisen

Mavic Cosmic SL 65 Disc - Hjulsæt 700c - Carbon hjul, bedste carbon hjulsæt til prisen, racercykel 28" 1680 g., carbon hjulsæt disc, tubeless hjul

Gå til forhandler

MereSport.dk's Value Pick - Bedste bedste carbon hjulsæt til prisen

Mavic Ksyrium S Disc Carbon hjulsæt 700c

 • Letvægts aluminium hjulsæt - Forhjul: 750 g, baghjul: 920 gram
 • Anbefalet dækstørrelse 25mm til 32 mm, tubeless
 • Passer til 11 gears Shimano HG kasette

Mavic Ksyrium S Disc - Hjulsæt 700c, mavic carbon hjulsæt, tubeless hjul, højprofils carbon hjulsæt

Gå til forhandler

MereSport.dk's Premium Valg - Bedste lette carbon hjulsæt i topklassen

Lightweight Meilenstein24 C ND - Carbon hjulsæt

 • Stiveste carbon hjulsæt
 • Letteste cykelhjul

Lightweight Wheelset Meilenstein24 C ND - Lette carbon Hjulsæt 700c - Carbon hjul, bedste carbon hjulsæt til prisen, premium carbon hjulsæt

Gå til forhandler

MereSport.dk's Anbefaler - Billigste carbon hjulsæt hos Cykelexperten

Scope S5 Disc Carbon Hjulsæt - Billige carbon hjul

Scope carbon hjul, carbon hjulsæt, bedste carbon hjulsæt til prisen

Gå til forhandler

MereSport.dk's Begyndervalg - Bedste billige cykelhjul i aluminium

Shimano R-501 - billigt hjulsæt - 700c

 • Aluminium hjulsæt

Shimano cykel hjul, bedste billige hjulsæt, bedste hjulsæt til prisen

Gå til forhandler

MereSport.dk anbefaler - Bedste ZIPP carbon hjul til disc

ZIPP Carbon hjul - 404 Firecrest - Tubuless

 • Carbon hjul Til Disc
 • Højprofil hjul i carbon

Zipp carbon hjul, carbon hjulsæt, bedste carbon hjulsæt til prisen

Gå til forhandler

MereSport.dk anbefaler - Bedste Bontrager carbon hjul

Bontrager Aeolus Elite 50 TLR Disc - Carbon

 • Carbon hjul Til Disc
 • Højprofil hjul i carbon

Bontrager Aeolus Elite 50 TLR Disc, carbon hjul disc, højprofil hjul til racer

Gå til forhandler

MereSport.dk anbefaler - Specialized carbon hjulsæt til disc

Specialized ALPINIST CL HG - 28" / 700c

 • Lavprofil hjul i carbon

Specialized carbon hjul, Specialized Alpinist, carbon hjulsæt, bedste carbon hjulsæt til prisen

Gå til forhandler

MereSport.dk anbefaler - Bedste Vision carbon hjulsæt

Vision SC55 Disc Center Lock - Carbon hjulsæt

 • Højprofil hjul i carbon

Vision SC55 Disc Center Lock, vision carbon hjulsæt, højprofils carbon hjulsæt

Gå til forhandler

MereSport.dk anbefaler - Billigt hjulsæt fra Mavic i aluminium

Mavic Allroad 650B Disc - Cykel Hjulsæt

 • Findes også som gravel carbon hjulsæt
 • Mulighed for tubeless
 • Cykelhjul til 11 speed

Mavic cykel hjul, bedste billige hjulsæt, bedste hjulsæt til prisen

Gå til forhandler

Hvilke typer cykelhjul findes der?

Overordnet set findes der tubular og clincher (åbne og lukkede ringe). Forskellen på dem er selve fælgen og hvorvidt dækket skal limes/tapes på fælgen eller om dækket bliver holdt fast af selve fælgen.

Derudover findes der både lavprofils- midtprofils- og højprofilshjul. Det angiver selve højde på fælgen. Derudover findes der specifikke skivebremser hjul til cross og MTB samt banehjul med fast nav.

Tubular eller Clincher hjul?

Når du vælger hjulsæt til din racer, så bør du beslutte, hvilke type cykeldæk du vil køre med. Der findes 3 typer cykelhjul til racercykel – Her kan du læse vores artikel om de bedste dæk til racercykel. Vil du køre uden cykelslange eller med slange? 

Hjulsæt som benytter dæk med slange, hedder Clincher hjul og er den mest normale hjultype iblandt motionister. Clincher hjul har den fordel, at alle kan finde ud af at lappe dækket eller skifte slange i tilfælde af punktering. Clincher hjul er derfor en god anbefaling til langt de fleste motionister.

Cykelhjul, der passer til dæk uden slange bliver kaldt Tubular eller Tubeless hjul (Tubular-hjul har dog en slange som er syet fast på indersiden af dækket). Tubeless hjul er lavet til at køre uden slange, da man i stedet har sealant (tætningsmiddel) i dækket, hvilket kan lappe dækkets små huller og sprækker imens du cykler. Det betyder også, at et Tubeless hjul skal være egnet til at have sealant i sig.

Carbon hjulsæt

Ønsker du mindst mulig vægt og et hjulsæt med fart, så bør du kigge efter letvægts carbon hjulsæt. At skifte hjulsæt på din cykel er den mest effektive måde at få vægten ned på din racercykel. Lettere hjul i carbon vil have en stor effekt på din fart, fordi at hjulene konstant er i bevægelse og man derfor optimerer rullemodstanden, hvilket er anderledes end stellet eller andre af cyklens statiske dele kun vil have sin effekt på cyklens vægt. Generelt er det især en fordel at have en let cykel, hvis du kører i kuperet terræn – bakker eller bjerge.

OBS: Medmindre, at du vælger et carbon hjulsæt med disc, så skal du være opmærksom på dine bremseklodser, fordi at carbon er mere følsomt end aluminium. Carbon hjul kræver specielle bremseklodser, der er lavet til carbon hjul, da almindelige bremseklodser ville kunne slide, beskadige og ødelægge dine carbonhjul. Samtidig skal du huske at holde dine bremseklodser rene. Det sikrer både holdbarhed og sikkerhed.

Lavprofil- eller højprofil hjulsæt

Profilen på hjulet har direkte indvirkning på hvor aerodynamisk hjulet er. Om hjulene er højprofil eller lavprofil betegnes af hvor høj hjulets fælg er, og des højere en fælg (højprofils hjulsæt), jo mere aerodynamik får du. Højprofil hjul vejer dog en smule mere og har også indvirkning på styringen af hjulet. Des mere højprofil hjulsæt, jo mere følsom vil cyklen være overfor vindpust og des sværere vil det være at styre cyklen i kraftig vind.

Højprofil hjulsæt er bedst egnet til kørsel i fladt terræn, fordi at man på det flade vil opnå større fordel af hjulets aerodynamik. Lavprofil hjulsæt er bedre egnet til kuperet terræn, altså i bakker og bjerge på grund af at hjulene vejer mindre og er lettere.

Med højprofil hjulsæt mister man en smule accelerationsevne og styreegenskaber, især i hård sidevind. Med det sagt, så er det minimalt hvor meget du bemærker dette, medmindre at du kører i tæt på stormvejr. I Danmark og det danske terræn foretrækker de fleste en mellemhøj profil carbon fælg: omkring 50 mm. Her får man både god styreegenskaber, lette carbonhjul med en god aerodynamik. Det er også oftest mellemhøj profil hjulsæt, som du ser de professionelle cykelryttere køre med, i Tour de France osv. Det er klart at feltet i Touren kun bruger det bedste af det bedste cykeludstyr, og deres valg af hjul vil derfor altid være et carbon hjulsæt.

Cykelhjulets opbygning

Inden at du vælger at købe et nyt hjulsæt, så er det en god idé at forstå et cykelhjuls opbygning. Ved at forstår hvordan cykelhjul er produceret, hvad et cykelhjul indeholder, så kan din beslutning være lettere, da du ved hvad du skal holde øje med for at finde det bedste hjulsæt til dit behov.

Fælgen

Cykelhjulets fælg er noget af det mest kendetegnene ved et hjulsæt. Fælgen på hjulet er det man lægger mest mærke til, idet at det er det som fylder mest på et cykelhjul. Der findes lavprofil hjul, hvilket betyder at fælgene er lave. Lavprofil hjul er lette, gode til at accelerere og velegnet til kuperet terræn, såsom bakker eller bjerge. Og så findes der højprofil hjul, hvilket betyder at fælgen er højere. Det betyder, at hjulene er aerodynamiske og derfor hurtigere i fladt terræn, men et sæt højprofils hjul er derfor også en lille smule tungere end hjul med lavprofil.

Hjulnav

Hjulnav er utroligt vigtige. Navet er selve centeret af hjulet. Navet er der hvor kuglelejerne tillader hjulet at køre rundt, og kvaliteten af navet har stor indflydelse på hjulets rullemodstand. Et landevejs cykelhjul er lavet med frihjul, hvilket betyder at du kan stoppe med at træde rundt, og så vil hjulet stadig køre rundt. Derfor er det naturligvis vigtigt, at det hjulsæt som man køber har et ordentligt nav af god kvalitet og ikke går op under kørslen. Dog så kan du vide dig ret sikker på at de bedste producenter af cykelhjul har sikret at der siddet er godt nav i deres hjul. De bedste hjulnav med den laveste rullemodstand er derfor forbeholdt de bedste hjulsæt. Derfor vil navet på eks. carbonhjul oftest være af høj kvalitet.

Racercykelhjul har oftest en quick release ved hjulnavet, hvilket gør det nemt og hurtigt at kunne tage hjulet af og på med fingrene uden at skulle bruge værktøj. Det gør det fx. hurtigere at skifte slange ved punkteringer. Derudover skal du være opmærksom på, at det også er noget der hedder navbody. Navbodyet er enten til Shimano/SRAM eller Campagnolo, og det relaterer sig til selve geargruppen og den kassette man sætter på baghjulets tandhjul. Shimano og SRAM passer til samme navbody, mens at Campagnolo kræver at man bruger en anden navbody. Og så findes der både navbody til 10-speed og 11-speed.

Eger

Egerne strammer hjulet sammen, forbinder fælgen med navet og skaber hjulets styrke. Måske har du prøvet at en eger knækker og går af fælgen. Hvis en eger skulle mangle, så vil hjulet langsomt bøje eller bliver ujævnt, hvorfor at det begynder at sveje og bliver svært at styre, hvilket kan være farligt. Derfor er egerne en meget vigtig del af et cykelhjul.

Carbon hjulsæt pris

De fleste racercykler i prisklassen 10.000 – 15.000 kr., sælges ofte med hjul til omkring 1.500 kr. Cykler til en pris på 15.000 til 20.000 kr. har ofte hjulsæt til omkring 2.000 kr. Man kan derfor sige , at når man køber en ny racercykel, så udgør hjulsættet oftest kun omkring ca. 10% af den totale pris. Men de fleste eksperter og testresultater er enige om, at hjulene betyder meget mere end 10% for køreoplevelsen og optimering af farten på cyklen. Producenterne og forhandlerne sparer gerne lidt på hjulene. Faktisk, så vil man ofte ved at kigge på hjulene kunne vurdere, om et tilbud på en samlet cykel er godt eller ej.

Derfor anbefales det at man investerer i et bedre hjulsæt, da man ved at udskifte alu hjulene med et carbon hjulsæt, vil opnå lavere rullemodstand, og følelsen på cyklen vil man kunne mærke være væsentligt bedre med det samme.

Andre relevante artikler og opgraderinger

Et sæt nye hjul er en af de bedste opgraderinger til din racercykel. Men mange undervurderer effekten af det bedste cykeltøj – herunder effekten af de bedste cykelbukser. Mange investerer i den bedste racercykelbedste mtb, en gravel cykel og andet cykelgrej, men glemmer helt at investere i godt cykeltøj med en god pasform. Ved at have kvalitets cykeltøj, så kan du spare store mængder watt fordi at tøjet ikke blafrer i vinden. Der findes massere af godt cykeltøj i vidt forskellige prisklasser, og i dag findes der kvalitetscykeltøj til en billig pris. Vi har lavet en guide til det bedste cykeltøj, så du nemmere kan finde det cykeltøj med god aerodynamik i den rette pasform og åndbarhed – Læs mere her.

I årstiderne hvor at det er mere koldt, har vi også specifikke guides til valg af cykeljakker og cykelhandsker, samt en guide til valg af den bedste hometrainer så du kan træne cykling indendøre og køre Zwift.

Til dit nye hjulsæt skal du selvfølgelig også have et sæt af de bedste cykeldæk. Du bør vælge et dæk som har et godt vejgreb, sørger for god komfort samtidigt med at du har en så lav rullemodstand som muligt, så du får mest mulig effekt af dine hjul og fremdrift i cyklen Læs her vores guide til valg af dæk.

Er du på udkig efter yderligere opgraderinger til din cykel, så har vi også guide til cykelskobedste cykelcomputer og en guide til valg af cykelhjelm.

Vidste du at allerede ved 2 % dehydrering der mister man 20 % ydeevne? Derfor er selve væskebalance uhyre vigtig når kroppen skal performe. Cykler du længere ture eller i høje temperaturer, så bør du være opmærksom på om du får nok elektrolytter. Her kan du læse vores guide om elektrolytter: Elektrolytter bedst i testDin væskebalance og saltbalance er utroligt vigtig for din krops præsteren, og mangler du først salte, så vil din ydeevne være forringet. Det anbefales af eksperter at du indtager elektrolytter undervejs, hvis din træning som minimum er +1 times varighed.

Test og ekspertkilder

Der ligger et stort arbejde bag artiklen. MereSport.dk har til formål at give dig en objektiv vurdering af produktkategorien og produkterne. Selvom vi er ekspert på området, så er det altid godt at være åben overfor andre ekspertkilder og mediers vurdering af produkterne – Med et kig på relevante danske og internationale test og ekspertkilder om emnet. Derfor henviser vi til følgende kilder som er anvendt i udarbejdelsen af artiklen.

Hjulsæt - Den bedste opgradering til cyklen - Carbon eller Alu
Bedste landevejscykelhjul i 2024 | Carbon hjulsæt testet af eksperter
Guide til at vælge de bedste landevejscykelhjul - Carbon hjulsæt

FAQ - Ofte stillede spørgsmål

Hvilke hjul skal jeg vælge til min racercykel?

Det anbefales til de fleste cykel-motionister, at vælge et sæt Clincher hjul, da det er nemt at håndtere punkteringer. Derudover anbefales det oftest at købe et carbon hjulsæt, da de er lettere og har en lavere rullemodstanden end aluminium hjul, hvilket giver dig øget farten og køreglæde på din cykel.

Er carbon hjul pengene værd?

Ja, et sæt carbon hjul er pengene værd og at investere i et bedre hjulsæt er generelt en god idé, fordi at du med et carbon hjulsæt optimerer rullemodstanden og øger din fart på racercyklen. At investere i et carbon hjulsæt er en god opgradering til din racercykel.

Er carbon hjul fra Kina pengene værd

Carbon hjul fra Kina forbindes med blandede historier og oplevelser. Godt nok er Carbon hjul fra Kina billige og kvaliteten er eftersigende generelt blevet bedre de seneste år. Men med det sagt, så anbefaler vi ikke at købe et carbon hjulsæt fra Kina medmindre du er sikker på kvaliteten af carbon hjulene. Troværdigheden er bare bedre, hvis du køber dine carbon hjul fra en velkendt hjul producent som eks. Mavic, ZIPP eller ligenende.